3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal: Gianni Infantino este noul președinte FIFA

Fotbal: Gianni Infantino este noul președinte FIFA

Italo-elvețianul Gianni Infantino este noul președinte al Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), în urma alegerilor desfășurate astăzi la Zurich, anunță presa internațională, citată de Agerpres

În al doilea tur al alegerilor, Gianni Infantino a obținut 115 voturi. El a fost urmat de Șeicul Salman bin Ebrahim Al Khalifa (Bahrain), cu 88 de voturi, și Prințul Ali Bin Al Hussein al Iordaniei, cu 4 voturi, în timp ce francezul Jerome Champagne nu a primit niciun vot. La vot au luat parte 207 federații naționale. Pentru ca un candidat să fie declarat învingător după al doilea tur de scrutin, trebuie a să obțină majoritatea simplă a voturilor — 104.

Federația Română de Fotbal, prin președintele său, Răzvan Burleanu, își anunțase intenția de a vota pentru Infantino. Infantino a fost în frunte și după primul tur al alegerilor, dar nu a reușit să obțină două treimi din voturi, majoritate necesară pentru această fază a scrutinului, astfel încât a avut loc un al doilea tur. În primul tur, Infantino a obținut 88 de voturi, în timp ce Șeicul Salman a primit 85, Prințul Ali a strâns 27 de voturi, iar Jerome Champagne, 7. Majoritatea necesară de două treimi însemna 138 de voturi.

.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS