10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFănel Văduva și-a prezentat planurile privind AJF Dolj

Fănel Văduva și-a prezentat planurile privind AJF Dolj

Președintele formației feminine de fotbal Real Craiova, Fănel Văduva, și-a prezentat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, platforma-program pentru AJF Dolj, fiind candidat, alături de Silviu Bogdan, la șefia forului, care se va stabili sâmbătă, în cadrul Adunării Generale Extraordinare, găzduită de amfiteatrul Facultății de Mecanică din Craiova.
Văduva a explicat la început legăturile sale cu fotbalul: „Anunț oficial că o să candidez pentru președinția AJF Dolj și vreau să stopez astfel unele zvonuri cum că m-aș fi retras, că nu îndeplinesc condițiile. Se spune despre mine că nu aș fi om de fotbal. Punctez că în anul 2006 am devenit membru fondator al clubului Real Craiova, am început cu o echipă de sală și am promovat până în Liga I. Din lipsă de fonduri n-am putut să mergem mai departe, iar echipa, începând cu 2008, s-a transformat în echipă de fotbal feminin. Am început în campionatul din Liga a II-a, am promovat în Superligă, unde suntem și acum, având legitimate 76 de jucătoare. Avem trei echipe, în eșaloane diferite. Cea din Superligă participă în play-off și o să ne batem pentru locul trei, în Liga a II-a suntem pe locul cinci, iar în Liga de Tineret suntem pe primul loc. Menționez că nu am început numai cu Real Craiova, ci am activat și la AS Sopot, unde în 2008 am fost vicepreședinte, și din 2010, la modificarea actului constitutiv, prin hotărârea judecătorească din 2.3.2010, încheierea nr. 29, și modificare actului constitutiv, sunt președinte la CS Sopot. Este adevărat că Sopotul nu mai participă în fotbal acum, a fost retras din motive financiare, dar trăiește“.

„Sunt un manager foarte bun“

Fănel Văduva a mărturisit cum s-a decis să lupte pentru președinția AJF Dolj, neezitând să-l „înțepe“ pe contracandidatul său, pe care-l acuză că i-ar fi pus piedici în mod repetat ca să renunțe la șefia forului fotbalistic.
„Vreau la AJF pentru că eu cred că sunt un manager foarte bun și am făcut performanțe și la firme private și de stat. Cred că sunt în stare să schimb managementul în cadrul AJF Dolj. Mi-am depus dosarul conform articolului 35, litera 5. Am anexat cartea de identitate, diplomă de studii superioare, cea de master, certificatul de cazier judiciar, declarație că nu am fost suspendat de către comisiile FRF sau LPF pentru fals sau uz de fals, fapte de corupție și o declarație pe proprie răspundere de îndeplinire a funcției de președinte club / asociație pe o perioadă de minimum patru ani. Am depus dosarul pe 11.02.2016 și primesc un răspuns că trebuie să merg cu o altă declarație în care să spun echipele și perioada la care am activat ca președinte. Comisia juridică mi-a trimis un comunicat unde spune să merg din nou la notar pentru o altă declarație, în care să atest că am activat ca președinte din 2.02.2010 până în prezent la CS Sopot și din 2013 și până acum la Real Craiova. Am dus și această declarație, s-a întrunit Comisia Juridică și dosarul meu a fost aprobat în unanimitate de voturi, ceea ce înseamnă că pot să candidez. Însă, pe 18 februarie primesc o înștiințare cum că Silviu Bogdan a contestat participarea mea și să depun la secretariat documente justificative, hotărârile judecătorești, care să ateste că am deținut funcția de președinte la cele două cluburi menționate în declarația notarială depusă la AJF Dolj sub numărul 23/16.02.2016. Dacă eu am depus două declarații și s-a întrunit Comisia Juridică, care mi-a validat dosarul, nu știu de ce m-a contestat domnul Silviu Bogdan, care nu mai avea nici un drept să intre în CEx., pentru că era candidat și președinte al AJF. Nu știu ce să mai fac, pentru că nu există o Comisie de Recurs. Oricum, nu o să depun asemenea documente, pentru că nu scrie în statut“, s-a plâns Fănel Văduva.

„Vreau să schimb managementul“

Fănel Văduva a trecut apoi la atac, susținând ideea că rivalul său, Silviu Bogdan, nu ar îndeplini criteriile pentru candidatura la șefia AJF, punctând că a înștiințat comisiile forului asupra acestui fapt.
„Și eu am depus o contestație împotriva președintelui Silviu Bogdan, în care și solicit AJF-ului și CEx. să-i ceară și dumnealui să vină cu o hotărâre judecătorească, să vedem dacă îndeplinește cei patru ani de zile care se cer în statutul votat în 2013. Eu cred că domnul președinte nu are această vechime și o să vă arăt o hotărâre în care scrie că Silviu Bogdan a fost validat pe 22.11.2012 ca și președinte al AJF Dolj. Atunci a fost introdus în Registrul Fundațiilor și Asociaților de la Judecătoria Craiova. Deci eu zic că Silviu Bogdan are doar trei ani și două luni în funcția de președinte. Aștept ziua de joi (mâine – n.r.), ora 16.00, să văd ce hotărâre o să ia CEx., unde sunt oameni serioși. Nu cred că la documentele pe care le am cineva din CEx. ar putea să-mi respingă dosarul“, a spus Văduva.
„Vreau să schimb managementul, care până acum a fost foarte slab. Nu a existat implicare, deci nu putem să spunem dacă a fost ceva bun sau rău. În primul rând, vreau să reduc toate cheltuielile la AJF Dolj. Silviu Bogdan nu numai că nu a identificat surse de finanțare pentru fotbalul doljean, și-a propus să cheltuie tot ceea ce a încasat. AJF Dolj nu este o societate care să aducă profit, ci o asociație de ajutorare, ceea ce nu s-a întâmplat. Vreau să mărim numărul echipelor și să scădem prețul taxelor, care i-au înrobit pe acești oameni“, a mai spus acesta.

„Nu o să implic politicul“

Fane Văduva, consilier județean din partea PSD, a menționat că nu va implica politicul în alegerile care vor avea loc sâmbătă și s-a arătat convins că se va îndeplini cvorumul.
„Nu o să implic politicul. Dumnealui a încercat să pună o presiune pe oameni cu chestia asta, dar nu o să implic politicul. Pot să vă spun că am și dovezi din trecut când se zvonea că Bogdan Pâncu, candidat la acea vreme la funcția de președinte, va implica politicul și a pierdut. Nu am discutat cu nimeni din postură de om politic și nu are nici o legătură că eu sunt consilier județean. Cvorumul se va întruni, vă asigur. Personal am fost și am discutat cu fiecare echipă, am înțeles că sunt la ora asta peste 90 de mandate, iar ca să se întrunească cvorumul este nevoie de 66 sau 67 de mandate“, a subliniat Fănel Văduva.

Dan Naicu: Trebuia să se implice mai mult

Spre finalul întrevederii cu reprezentanții mass-media a intervenit și Dan Naicu, președintele Dunării Bistreț și candidat pentru locul de membru în CEx. ca reprezentant al Ligii a IV-a. Acesta și-a justificat demisia de luna trecută și din funcția la care aspiră acum din nou, menționând neînțelegerile cu președintele AJF, acuzându-l și el de neimplicare pe Silviu Bogdan.
„Cu data de 25 ianuarie 2016, mi-am depus demisia din cadrul CEx. al AJF Dolj, unde eram reprezentantul echipelor de Liga a IV-a din primăvara lui 2015. Am vrut să o fac din toamna anului trecut din cauza unor neînțelegeri. Totul a culminat pe 23 sau 24 ianuarie, când președintele Silviu Bogdan m-a sunat să mă întrebe dacă am făcut hârtie de propunere lui Fănel Văduva pentru funcția de președinte. I-am spus că da și s-a supărat foarte rău, a vociferat, iar seara am primit un telefon și mi-a transmis niște cuvinte greu de digerat. Lunea următoare m-am dus cu demisia, mi-a spus că nu o să o aprobe, iar eu i-am reamintit că este un act unilateral și nu se poate opune. Vreau să candidez pentru același post, dar alături de Fane Văduva. Vă spun că am mai multe jocuri văzute la Liga a V-a decât Silviu Bogdan, care este președintele AJF. Trebuia să se implice mai mult“, a spus Dan Naicu.

Silviu Bogdan: Vreau să avem parte de alegeri corecte

Contactat telefonic, președintele în exercițiu al AJF Dolj, Silviu Bogdan, a declarat că va analiza cu atenție spusele lui Fănel Văduva și Dan Naicu și că va răspunde curând, fie printr-un comunicat, fie în cadrul unei conferințe, acuzațiilor aduse și va prezenta, totodată, proiectul propus pentru următorii patru ani.
„Întâi vreau să analizez atent, împreună cu avocatul meu, declarațiile pe care le-au făcut cei doi și o să răspund printr-un comunicat sau în cadrul unei conferințe de presă. Tot atunci voi prezenta și proiectul meu pentru următorii patru ani. Aștept totuși ca la CEx. de joi (mâine – n.r.) Fănel Văduva să depună actele prin care să demonstreze că a fost președinte timp de patru ani. Vreau să avem parte de alegeri corecte, atâta tot“, a declarat Silviu Bogdan, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS