14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSport„Fluierașii“ din județ și-au luat notițe de la arbitrii divizionari A

„Fluierașii“ din județ și-au luat notițe de la arbitrii divizionari A

Marian Ezaru (în centru) s-a declarat mulțumit de interesul arătat de arbitrii și observatorii din Dolj la cursul CJA (foto: Răzvan Iova)
Marian Ezaru (în centru) s-a declarat mulțumit de interesul arătat de arbitrii și observatorii din Dolj la cursul CJA (foto: Răzvan Iova)

Finalul săptămânii i-a prins pe arbitrii și observatorii județului Dolj în băncile aulei Facultății de Mecanică din Craiova, participând la un seminar organizat de Comisia Județeană de Arbitraj (CJA) în care s-au dezbătut mai multe teme interesante, de care se vor lovi cu siguranță în partea a doua a campionatelor din Liga a IV-a și a V-a, care se vor relua pe 5, respectiv 13 martie. Lectori au fost arbitri divizionari A George Găman, Mihai Iliescu, Daniel Mitruți, Omar Dumitrică, și președintele CJA Dolj, Marian Ezaru, care a declarat, pentru GdS, că întâlnirea cu fluierașii și observatorii și-a atins scopul.
„Este prima acțiune de așa natură la CJA Dolj și am luat exemplu CCA-ului (Comisia Centrală a Arbitrilor – n.r.). Mai este puțin timp înainte de reluarea campionatului și am dorit să-i testăm pe arbitrii de Liga a IV-a și a V-a. Lectorii noștri au prezentat diferite teme, iar prezența a fost foarte bună, în sală regăsindu-se 96 de persoane din 120. Au fost mai multe teme abordate, printre acestea fiind «Considerente ale jocului cu mâna», «Severitatea atacurilor și măsurile disciplinare» și «Legea 11: ofsaidul». Plecăm de la ideea că trebuie să pregătim arbitri foarte tineri, atât privind legile jocului, cât și legat de comportamentul acestora pe teren și în afara acestuia. Am discutat despre îmbunătățirea relațiilor dintre arbitri și conducătorii cluburilor, căpitanii de echipă și antrenori. A fost un curs interactiv și i-am văzut receptivi, dornici să învețe“, a declarat președintele CJA Dolj, Marian Ezaru, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS