10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCristina Băran n-are cu cine să se bată

Cristina Băran n-are cu cine să se bată

Ion Joiţa şi Cristina Băran au adus primul trofeu în vitrina SCM Craiova (Foto: Claudiu Tudor)
Ion Joiţa şi Cristina Băran au adus primul trofeu în vitrina SCM Craiova (Foto: Claudiu Tudor)

Secția de box de la SCM Craiova, devenită activă luna aceasta, are deja prima medalie de aur în palmares, obținută de junioara Cristina Băran, la Cupa României desfășurată recent la Râmnicu Sărat. Eleva lui Ion Joița s-a impus la categoria 46 de kilograme după ce a învins în finală o sportivă de la Voința Cluj, Raluca Gabor. De o singură repriză a avut nevoie Cristina pentru a-și adjudeca trofeul Cupei României.
„A fost un singur meci la categoria 46 de kilograme junioare. Mai erau două sportive, dar s-au mutat la altă categorie de frică. Meciul Cristinei din finală a durat doar o repriză, pentru că sportiva mea și-a umplut de sânge adversara, iar antrenorul acesteia din urmă i-a scos mănușile și nu a mai lăsat-o să continue“, a explicat Ion Joița pentru GdS. „Aș fi dorit să am parte de un meci mai lung, dar nu este vina mea că adversara nu a mai putut continua. Pentru anul acesta mi-am propus să ies campioană națională și să obțin medalie la Europene“, a spus tânăra pugilistă, care este elevă la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din Craiova.
Antrenorul Joița are planuri mari pentru Cristina, dar faptul că aceasta nu dispută multe meciuri nu este un lucru bun. „Este foarte greu pentru ea că nu are cu cine să facă meciuri de pregătire. Sunt mulți antrenori care nu vor să-și lase fetele să boxeze cu Cristina pentru că se tem că le bate rău și apoi elevele lor se vor lăsa de box. Cristina este valoroasă, trebuie să muncească mult, pentru că vreau să meargă la Europene, în octombrie, în Turcia și să ia medalie“, a completat antrenorul de la SCM Craiova.

Răcită, Dora Mustățea a luat doar bronz

În competiția senioarelor, craioveanca Dora Mustățea a obținut medalia de bronz la categoria 51 de kilograme. Dora, care a reprezentat clubul CSM Bistrița, a fost învinsă în semifinale, la puncte, de stelista Lăcrămioara Perijoc. Sportiva din Bănie, multiplă câștigătoare a Cupei României în anii trecuți, a concurat la Râmnicu Sărat fiind răcită. „Dora a răcit la turneul de la Bistrița din urmă cu o săptămână. A făcut și inflamație la laringe, nu îi scădea febra, iar tratamentul i-a slăbit organismul și nu a fost la capacitate sută la sută“, a explicat antrenorul sportivei, Ion Dragomir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS