16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBătaie pe puncte la Severin

Bătaie pe puncte la Severin

În meciul tur, de pe „Extensiv“, cele două echipe oltene au încheiat la egalitate, scor 0-0 (Foto: arhiva GdS)
În meciul tur, de pe „Extensiv“, cele două echipe oltene au încheiat la egalitate, scor 0-0 (Foto: arhiva GdS)

Etapa a 25-a din Liga I propune iubitorilor de fotbal din întreaga Oltenie derbiul Pandurii Târgu Jiu – CS Universitatea Craiova, confruntare ce va avea loc astăzi, de la ora 18.00, pe stadionul „Municipal“ din Drobeta Turnu Severin. Orgoliile sunt mari, punctele sunt râvnite de ambele formaţii, iar jucătorii şi antrenorii îşi doresc să confirme începutul bun din partea secundă a campionatului. Pandurii lui Edi Iordănescu au câştigat la ASA Târgu Mureş un meci important pentru configuraţia play-off-ului, iar alb-albaştrii lui Daniel Mogoşanu şi Victor Naicu au făcut instrucţie cu Petrolul Ploieşti şi se pregătesc de un play-out dificil.

„Ne propunem să obţinem puncte cât mai multe“

Antrenorul echipei Pandurii, Edi Iordănescu, ştie că nu trebuie să o subestimeze pe CS Universitatea Craiova şi le-a transmis jucătorilor săi să fie conectaţi 100% la joc.
„Întâlnim un adversar cu multă calitate din punctul meu de vedere, dar care a subperformat. Spun asta pentru că lotul pe care l-a avut la dispoziţie a fost bun şi putea să emită fără probleme pretenţii la play-off, dar, din nefericire pentru ei, şansele în momentul de faţă sunt extrem de mici. Situaţia clubului din Craiova nu este uşoară şi sunt sigur că toate aceste aspecte şi-au pus amprenta pe evoluţiile lor, pentru că au avut la conducere antrenori buni şi experimentaţi. CSU vine după o victorie şi aţi văzut maniera în care au obţinut-o, au rămas în zece oameni şi au dominat din toate punctele de vedere jocul. Au avut marile ocazii şi după ce au marcat al doilea gol a fost practic o singură echipă pe teren. Am văzut-o pe CSU foarte determinată, bine pregătită fizic. Un atu pe care îl are este lipsa presiunii. Un dezavantaj este faptul că nu vom fi cu suporterii aproape şi mă aştept ca lumea din Severin să ţină cu CSU, dar asta este situaţia. Trebuie să fim foarte atenţi, să ne regrupăm rapid, să arătăm ca o echipă competitivă în ciuda numeroaselor absenţe. Avem doi suspendaţi, Mrzljak şi Vasco, plus Hora accidentat. Încercăm să facem un joc bun şi să obţinem un rezultat pe măsură. Pentru ultimele două jocuri din campionatul regulat ne propunem să obţinem puncte cât mai multe“, a declarat Edi Iordănescu.

„Mergem să jucăm, să punem probleme“

La rândul său, directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Daniel Mogoşanu, a afirmat în cadrul emisiunii „Repriza de Sud“, de la Alege TV şi Radio Sud, că îşi cunoaşte adversarii foarte bine şi că alb-albaştrii sunt gata să facă un joc demn de apreciat.
„Pandurii este o echipă cu echilibru, valoroasă, cu jucători care evoluează de mult timp împreună, exceptând doi-trei mai noi. Au trasee bine stabilite. Târgu Jiu are o formaţie pe care trebuie să o respectăm, dar nu prea mult. Mergem să jucăm, să punem probleme, pentru că în felul acesta vreau să construiesc profilul echipei. Diferenţa o va face modul de gestionare al jocului, cum răspund jucătorii la comenzi şi care echipă va fi mai inspirată la finalizare. Sunt multe forme care pot îmbrăca jocul, dar ce rămâne important este ca după ultimul fluier noi să putem aduce punct sau puncte. Cunosc filozofia adversarului de a juca. Nu trebuie să ne temem şi să căutăm în permanenţă golul. Va urma o perioadă extrem de dificilă şi trebuie să rămânem echilibraţi. Este un sistem competiţional ciudat, se înjumătăţesc punctele după următoarele două meciuri şi trebuie să fim atenţi la fiecare pas pe care îl facem“, a spus Daniel Mogoşanu, care nu va putea miza pe Madson şi Bancu, ambii suspendaţi, şi Apostol Popov, nerefăcut după o accidentare la umăr.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS