16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCătălin Burlacu: „Luptăm pentru locurile 1-4 să ne facem viața ușoară“

Cătălin Burlacu: „Luptăm pentru locurile 1-4 să ne facem viața ușoară“

Cătălin Burlacu a vorbit despre planul de bătaie al echipei craiovene în play-off (Foto: Arhiva GdS)
Cătălin Burlacu a vorbit despre planul de bătaie al echipei craiovene în play-off (Foto: Arhiva GdS)

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova va debuta duminică (ora 17.00) în play-off, cu un meci pe teren propriu în fața echipei U BT Cluj. Căpitanul oltenilor, Cătălin Burlacu, a vorbit ieri despre parcursul de până acum și obiectivele SCM-U Craiova în acest minicampionat de zece etape, înainte de play-off-ul eliminatoriu.
GdS: Cătălin, începe partea doua a campionatului, ești mulțumit de cum au decurs lucrurile până acum?
Cătălin Burlacu: Mă bucur că am ajuns în acest punct. Obiectivul nostru rămâne viabil. Avem șansa de a acumula niște victorii importante și de a urca în top. Urmează niște meciuri de foc. Mă bucur nespus de mult că suntem într-o formă bună, echipa merge într-o direcție bună. Mentalitatea este profesionistă și starea este pozitivă. Aștept cât mai mulți suporteri la meciurile noastre. Este îmbucurător că interesul pentru baschet e mai mare de la meci la meci. Văd tot mai mulți copii în sală.
În această a doua parte a campionatului vor fi meciuri decise în final. Valorile sunt apropiate, deja ne cunoaștem tactic și structural. Va conta enorm puterea de concentrare. Se va vedea, încet-încet, care sunt candidatele serioase la titlu și care sunt surprizele.

„Nu mă interesează statistica personală“

GdS: Ai fost „motorul“ echipei în acest sezon.
C.B.: Pe mine nu mă interesează statistica personală, ci să câștigăm. Dacă trebuie să stau în cap, stau, dacă trebuie să mă lupt, mă lupt cu toate forțele să câștigăm. Sunt mulțumit în mare parte de victoriile pe care le-am obținut, au fost într-o manieră serioasă și categorică, iar unele la mare luptă. Sunt dezamăgit și de două meciuri în care am lăsat echipa baltă, adică unul puteam să-l câștigăm dacă jucam, iar la altul am fost suspendat. Sunt mulțumit de echipă în sine, este echipa pe care mi-am dorit-o de la început, când am discutat venirea mea la Craiova.
GdS: Au avut loc multe schimbări în lot în acest sezon. Se putea și mai bine dacă nu se accidentau Bozovic, Micic, Djurasovic?
C.B.: Este foarte greu să construiești ceva din mers și să și nimerești ceea ce gândești la început. Am nimerit, cu sacrificii la nivel de club, cu jucători accidentați. A fost și concurență. Nu se poate să nu greșești. Suntem foarte bine. Multe echipe trebuie să ne ia foarte serios înainte de a veni să lupte cu noi pe teren.
GdS: Care ar fi obiectivul pentru următoarele zece runde?
C.B.: În play-off se va juca cel mai bun din cinci meciuri, iar echipele clasate pe locurile 1-4 vor avea avantajul că pot juca meciul al cincilea, decisiv, acasă. Practic, pentru acele locuri luptăm, pentru a ne ușura viața în play-off, de a merge în semifinală, și acolo, încet-încet, în funcție de forma de moment, să împingem. Așa se abordează un play-off și eu am jucat câteva în viața mea.
GdS: După încheierea sezonului regulat, poți spune că este o favorită la titlu?
C.B.: Nu cred. Se poate întâmpla orice. Depinde de starea psihică din play-off, cântărește orice victorie în play-off. Nu cât câștigi tu, ci pasul în urmă făcut de adversar.
GdS: Am bătut Clujul acum două etape, mai reușim și duminică?
C.B.: Desigur. Vom ieși de la vestiar cu același gând de victorie. Am bătut pe toată lumea sezonul acesta și nu mai există nici o temere. Trebuie să fim serioși, să ne facem treaba. Nu va fi ușor, cei din Cluj au jucători care au câștigat finale, au jucat în campionate puternice. În partida de acum câteva etape cu ei am încercat să urcăm peste pragul de 10 puncte avans, dar tot timpul au venit peste noi.

Popa: Sunt convins că nu voi dezamăgi

Ultimul transfer al echipei SCM-U Craiova, Florin Popa, care deja a debutat în meciul de la Galați, câștigat de olteni cu scorul de 90-62, vrea să ajute echipa să realizeze un rezultat important în acest sezon. „Am venit de la o echipă de locul 12 și vreau să ajut SCM-U Craiova, o echipă de top. Sper să nu dezamăgesc, de fapt sunt convins că nu voi dezamăgi“, a spus Popa, sosit de la Mediaș. Căpitanul Cătălin Burlacu a spus că venirea lui Cătălin Popa va ajuta echipa. „Este un baschetbalist de calitate. S-a integrat repede, ne-a ajutat la Galați, o echipă care nu este prea comodă pe teren propriu. Popa s-a exprimat foarte bine tactic. L-am și felicitat, cântărește enorm încă un român din echipa noastră să se exprime la un nivel bun și foarte bun. Sper să facem istorie împreună”, a spus Burlacu. În meciul de la Galați, Florin Popa a evoluat 14 minute, timp în care a marcat șase puncte, a realizat cinci recuperări, două pase decisive și un capac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS