14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSurugiu s-a remarcat din nou

Surugiu s-a remarcat din nou

Olivian Surugiu a fost cel mai bun jucător de pe teren şi în amicalul cu Viitorul Cârcea (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Olivian Surugiu a fost cel mai bun jucător de pe teren şi în amicalul cu Viitorul Cârcea (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Formaţia secundă a CS Universitatea Craiova s-a impus cu 5-1 în partida amicală disputată ieri, pe terenul sintetic al bazei de la aeroport, în compania echipei Viitorul Cârcea.
Divizionara D a deschis scorul prin Dicu, în urma unui şut deviat (‘11). Alb-albaştrii au restabilit egalitatea prin Surugiu, dintr-o lovitură liberă de la 25 metri (‘20), şi a preluat conducerea după un penalti transformat de Florea (‘43) şi scos de Edi Dina. Trupa lui Bogdan Vrăjitoarea a făcut 3-1 în minutul 66, Surugiu a centrat de pe dreapta, iar Drăghici a reluat cu capul de la şase metri. Olivian Surugiu i-a pasat decisiv şi lui Neacşu, care a reluat cu latul pentru 4-1 (‘68). Cel care a închis tabela a fost Samuel Luică, acesta finalizând cu şut o acţiune prelungită (‘84, 5-1).
CSU II Craiova: L. Popescu – Ghincea, Dina, Drăghici, Luică – Petre, Ciocoteală, Florea – Surugiu, Neacşu, Burlacu. Au mai intrat: Dică – Armăşelu, Căle, Scarlat, Cojocaru, Gianimu, Iuga, D. Staicu. Antrenor: Bogdan Vrăjitoarea.
Viitorul Cârcea: Croitoru – Stănia, Mirea, Trancă, Nuţă – Ştefi, B. Chirea, Grigore, Alămiţă – Dicu, Poenaru. Au mai intrat: Socol, Aramis – A. Chirea, Vozaru, Dumitraşcu, Dragomir. Antrenor: Ionuţ Ţiclea.
Următorul test pentru CSU II Craiova este programat sâmbătă, de la ora 13.00, tot pe sinteticul de lângă aeroport, cu Tractorul Cetate.

 

Vrăjitoarea: Începe să se reflecte ceea ce lucrăm la antrenamente

 

Antrenorul principal al „satelitului” CSU, Bogdan Vrăjitoarea, s-a declarat mulţumit de realizările elevilor săi în cadrul acestui joc-şcoală.

„A fost un meci de pregătire şi am obţinut ce ne-am propus. Am avut o posesie bună, am dominat tot meciul şi începe să se reflecte ceea ce lucrăm la antrenamente. Sunt convins că fără jucătorii coborâţi de la echipa mare lucrurile ar fi stat puţin altfel. Sunt sigur că Mogoşanu îi pregăteşte foarte bine, dar astăzi doar au ratat foarte mult. Per ansamblu sunt mulţumit cum a fost meciul”, a declarat Bogdan Vrăjitoarea, recunoscând că ar fi încântat ca echipa sa să suţină meciurile din Liga a III-a pe „sinteticul” de lângă aeroport: „Ne-am dori să jucăm meciurile din campionat aici, dar trebuie omologat terenul până începe campionatul. Conducerea va lua o decizie în curând în acest sens”.

 

„Sper să atrag atenţia antrenorilor de la echipa mare”

 

Mijlocaşul ofensiv Olivian Surugiu a devenit în scurt timp de la semnarea înţelegerii cu CS Universitatea Craiova cel mai bun jucător de la echipa secundă. A marcat la fiecare meci şi a generat multe faze de gol şi speră să fie remarcat de Daniel Mogoşanu şi Victor Naicu şi chemat la lot pentru bătăliile din Liga I.

„Mă bucur că am reintrat în circuit şi că am revenit la un club de Liga I, chiar dacă pentru moment joc în Liga a III-a, la echipa a doua. Sper, cu fiecare antrenament şi fiecare meci, să joc din ce în ce mai bine şi să atrag atenţia antrenorilor de la echipa mare şi în scurt timp să evoluez acolo. Am avut o perioadă în care am coborât puţin nivelul, am jucat la Liga a III-a, dar sper să le demonstrez tuturor că a fost doar o întâmplare şi multă neşansă şi în cel mai scurt timp să revin acolo unde cred eu că mi-e locul. Am 25 de ani şi dacă o să mi se dea şansa o să demonstrez că am multe de spus în fotbal”, a declarat Olivian  Surugiu.

 

Cu gândul la Liga I sunt şi Andrei Burlacu şi Robert Petre

 

Şi Andrei Burlacu şi Robert Petre se gândesc la Liga I. Promovaţi în această iarnă la echipa mare, cei doi îşi doresc să bifeze multe minute pe prima scenă şi să şi marcheze în curând.

„Întreaga echipă a avut o evoluţie bună şi sperăm să continuăm în aceeaşi notă. A fost un teren mai greu pentru noi având în vedere că este sintetic, dar ne-am acomodat cu suprafaţa şi ne bucurăm pentru această victori cu Viitorul Cârcea. Mă motivează din ce în ce mai mult faptul că am fost promovat la prima echipă. Mă face să muncesc şi nu văd de ce nu aş face cuplu în atac cu Ivan. Suntem prieteni şi putem forma un cuplu de viitor. Am debutat deja în Liga I, iar acum îmi doresc să marchez şi primul gol. Mă pregătesc zi de zi şi sper să marchez cu prima ocazie”, a declarat Andrei Burlacu.

„A fost un antrenament bun şi sperăm să ne pregătim bine în continuare. Am avut multe ocazii irosite, dar mă bucur că am câştigat. Contează mult că m-am pregătit cu echipa mare, e altfel. Sunt pregătit să debutez în Liga I, dar acum totul depinde de domnul antrenor. Zlatinski m-a luat sub aripa lui, îmi place mult cum joacă, stilul lui. Mă încurajază tot timpul”, a afirmat Robert Petre.

 

„Am vrea să promovăm”

 

De partea cealaltă, delegatul Viitorului Cârcea, Ionel Chirea, şi jucătorii Adrian Dumitraşcu şi Ionuţ Dragomir au recunoscut superioritatea alb-albaştrilor şi au punctat că vor să creeze o echipă competitivă şi să promoveze dacă au „culoar”.

„Ne bucurăm de antrenamentul pe care l-am făcut cu Universitatea II Craiova. Venim după doar două săptămâni şi jumătate de pregătire şi am avut cinci jucători în probe. Dar sperăm să facem o echipă competitivă cu care să terminăm pe primul loc şi să ne asigure şi promovarea”, a declarat Ionel Chirea.

„Ei se pregătesc zi de zi şi cred că asta a făcut diferenţa. Noi nu putem veni toţi la antrenamente de fiecare dată, unii suntem cu serviciu, şi e foarte greu să ţii pasul cu aceşti tineri. Obiectivul nostru este clasarea în primele trei locuri. Dacă se poate să mergem la baraj, am vrea să promovăm”, a spus Adrian Dumitraşcu.

„Au fost mai bine pregătiţi ca noi şi s-a văzut. Abia ne-am început pregătirea, mai sunt câteva săptămâni până începe campionatul şi încercăm să ne punem pe picioare. Cu siguranţă putem promova. Avem o echipă foarte bună şi totul depinde de noi”, a punctat Ionuţ Dragomir.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0014

_DSC0016

_DSC0017

_DSC0018

_DSC0020

_DSC0021

_DSC0022

_DSC0023

_DSC0025

_DSC0026

_DSC0031

_DSC0032

_DSC0034

_DSC0035

_DSC0036

_DSC0037

_DSC0039

_DSC0040

_DSC0044

_DSC0045

_DSC0046

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS