16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal / Gino Iorgulescu: Arena Națională trebuie redeschisă!

Fotbal / Gino Iorgulescu: Arena Națională trebuie redeschisă!

Gino Iorgulescu militează pentru redeschiderea Arenei Naționale (Foto: prosport.ro)
Gino Iorgulescu militează pentru redeschiderea Arenei Naționale (Foto: prosport.ro)

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Gino Iorgulescu, a declarat, astăzi, într-o conferință de presă, că Arena Națională trebuie redeschisă cât mai curând deoarece a fost construită din bani publici, iar publicul nu poate beneficia de ea, informează Agerpres.
„Încercăm împreună cu federația să facem presiune pentru a se deschide Arena Națională pentru că în play-off vor avea loc derbiuri și e păcat ca lumea să nu poată participa în număr cât mai mare la ele. Dacă acea copertină de la Arena Națională este agreată în Uniunea Europeană, atunci și această țară este în Uniunea Europeană și ar trebui să ne aliniem. Nu văd o mare problemă în a se da acordul pentru a se juca din nou pe acest stadion, mai ales că și echipa națională are meciul amical cu Spania. Sper să forțăm deschiderea acestui stadion, care este construit din bani publici, dar publicul nu poate beneficia de el”, a spus șeful LPF.
În ceea ce privește conflictul dintre clubul Steaua și selecționerul Anghel Iordănescu, Iorgulescu a menționat că nici gruparea din Liga I și nici jucătorii acesteia nu pot fi sancționați pentru refuzul de a participa la stagiul de pregătire al echipei naționale care a avut loc în Turcia.
„Acest scandal cu jucătorii de la Steaua convocați la echipa națională a fost creat artificial. Nu își avea rostul pentru că regulamentele sunt foarte clare. Se dau jucători la echipele naționale de către cluburi numai la datele oficiale ale UEFA. Domnul Iordănescu putea să închidă acest conflict, pentru că pe jucătorii de la Steaua îi văzuse. Iar dânsul când a cerut în Comitetul Executiv acest turneu în pauza din iarnă a spus că vrea să vadă alți jucători. Putea să spună că îi știe pe cei de la Steaua, dacă nu a ajuns la o înțelegere cu clubul, și nu mai era un conflict. Pe jucătorii de la Steaua nu poate să îi penalizeze pentru că nu există regulament pentru a-i penaliza. Dacă se merge la UEFA o să se dea câștig de cauză clubului Steaua”, a explicat Iorgulescu.
Problema reprezentată de participarea persoanelor implicate în fotbal la pariuri este una internațională, a afirmat președintele LPF. „Nu știu câtă putere avem să controlăm acest lucru. Există organe abilitate care cred că își fac datoria și urmăresc acest lucru pentru că e o problemă la nivel internațional, nu numai la noi. E foarte bună această interdicție de a juca la pariuri pentru oamenii implicați în fotbal. Pentru că se fac speculații. Șumudică și-a făcut-o cu mâna lui… nu știu ce a făcut, dacă a jucat într-adevăr sau nu, dar Comisia de Disciplină va lua o măsură. Sau nu, dacă nu e vinovat”, a precizat oficialul LPF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS