16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHalep poate coborî de pe podiumul WTA

Halep poate coborî de pe podiumul WTA

Românca Simona Halep ocupă locul al treilea în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis, după americanca Serena Williams şi germanca Angelique Kerber, potrivit site-ului WTA. Simona riscă să coboare în clasament, nu mai devreme de săptămâna viitoare. Halep participă, în această săptămână, la turneul de tenis de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), unde a câştigat titlul în 2015. Românca nu-şi va putea apăra cele 900 de puncte cucerite, deoarece în 2016 turneul e de categorie Premier şi oferă câştigătoarei doar 470 de puncte. Astfel, ea pierde din start 430 de puncte şi riscă să fie depăşită de poloneza Agnieszka Radwanska, aflată la doar 335 de puncte şi care are de apărat în Dubai doar 105 puncte. Garbine Muguruza, semifinalistă anul trecut (350 puncte) în Dubai, poate ameninţa şi ea poziţia româncei, dacă Simona nu va avea un parcurs mai lung.
La turneul din Dubai, Simona Halep e calificată direct în optimi de finală, unde va juca, mâine, contra învingătoarei dintre Ana Ivanovic şi Daria Gavrilova.
În clasamentul WTA actualizat ieri, Irina Begu ocupă locul 33, Monica Niculescu este pe 37, Alexandra Dulgheru ocupă poziţia a 56-a, iar Andreea Mitu se află pe locul 102.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS