14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHalep și colegele sale vor avea adversare redutabile la baraj

Halep și colegele sale vor avea adversare redutabile la baraj

FED CUP -ROMANIA-CEHIA - SIMONA HALEP - KAROLINA PLISKOVA

Federaţia Internaţională de Tenis a făcut un anunţ ce vizează urnele din care astăzi (ora 12.00) vor fi extrase echipele participante în play-off-ul Grupei Mondiale. Învinsă la Cluj în sferturile de finală ale Fed Cup, scor 2-3 cu Cehia, România a picat de pe locul 7 până pe locul 9 în clasamentul ITF, astfel că tricolorele vor face parte din grupul outsiderelor conform unui nou sistem implementat de forul mondial.
Potenţialele adversare anunţate iniţial în presă, inclusiv pe site-ul oficial al FRT, sunt înlocuite de formaţii mult mai puternice: Rusia, finalista en-titre, Germania, finalista din 2014, Italia, campioana din 2009, 2010 şi 2013, şi Australia. Cele patru echipe favorite vor putea juca împotriva oricărei reprezentative din urna în care se află România, Belarus, Spania şi SUA. Câştigătoarele meciurilor disputate pe 18-19 aprilie îşi vor asigura un loc în sferturile ediţiei din 2017 a Fed Cup.
Rusia, Germania şi Italia sunt celelalte trei echipe eliminate în sferturile Grupei Mondiale, în timp ce Australia este singura formaţie venită din Grupa Mondială II. Rusia a pierdut în weekend cu Olanda, acasă, scor 3-1, Germania a fost eliminată de Elveţia, tot acasă, scor 3-2, în timp ce Italia a pierdut în deplasare cu Franţa, scor 4-1. De partea cealaltă, Australia s-a impus în Grupa Mondială II pe terenul Canadei, scor 3-2.
În primă fază, oficialii FR de Tenis aveau informaţii că SUA, Australia, Spania sau Belarus, echipe care au triumfat pe 6 şi 7 februarie în Grupa Mondială II, erau posibilele adversare ale naţionalei antrenate de Alina Tecşor.
Practic, tricolorele se întorc în faza în care se aflau înaintea meciului cu Canada, pe care l-au câştigat cu 3-2 la Montreal, în aprilie 2015.
Echipa tricoloră, formată din Simona Halep, Monica Niculescu, Andreea Mitu şi Raluca Olaru, a jucat în acest an pentru prima dată în Grupa Mondială în actualul format al competiţiei, pierzând contra Cehiei, de patru ori campioană în ultimii cinci ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS