20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCifrele alb-albaștrilor din Antalya

Cifrele alb-albaștrilor din Antalya

Simon Măzărache nu a marcat pe cât şi-ar fi dorit staff-ul tehnic şi conducerea CSU (Foto: csuc.ro)
Simon Măzărache nu a marcat pe cât şi-ar fi dorit staff-ul tehnic şi conducerea CSU (Foto: csuc.ro)

Delegația CS Universitatea Craiova s-a întors vineri, la prânz, în România încheind astfel două cantonamente istovitoare în Antalya. S-a lucrat intens la capitolul fizic, tehnicienii punctând la final că s-a ajuns la parametrii doriți, și la relațiile de joc, capitol considerat, de asemenea, pe plus de antrenorii Daniel Mogoșanu și Victor Naicu. În privința celor două faze ale jocului, atacul și apărarea, au fost însă și minusuri, pentru că în jocurile amicale s-a experimentat foarte mult. Aici este mai mult de discutat, deoarece golaverajul este minus 1 (6 goluri marcate, 7 primite), după cele șase partide disputate pe pământ turcesc, în care alb-albaștrii au întâlnit echipe accesibile, destul de bine cotate în țările de proveniență, însă nu și pe plan european. Oltenii au înregistrat în Turcia două victorii, 2-1 cu FC Hallescher şi 2-0 cu MTK Budapesta, o remiză, 0-0 cu Slovan Bratislava, şi trei înfrângeri, 1-2 cu RZ Pellets WAC, 1-3 cu Austria Viena și 0-1 cu FC Paksi.

Atacanții, în continuare ineficienți

Trupa lui Daniel Mogoșanu și Victor Naicu a încasat șapte goluri: două s-au primit în urma unor lovituri de colț (cu Hallescher și Pellets), unul din lovitură liberă (Pellets), patru din acțiuni de atac (trei cu Austria Viena și unul cu Paksi). Alb-albaștrii au avut probleme la început cu organizarea fazelor fixe, apoi au fost surprinși fie pe contraatac, fie au pierdut ritmul cu atacanții adverși.
În ceea ce privește atacul, CS Universitatea Craiova suferă în continuare, dovadă
fiind nu numărul mic de goluri marcate în Antalya, ci faptul că din șase reușite doar trei au fost semnate de vârfuri, în plus nici unul nu a reușit să „scuture“ plasa adversarilor de două ori. În victoria cu FC Hallescher a marcat Măzărache (‘26) și a fost un autogol (‘34), cu MTK Budapesta au punctat Rocha (‘13) și Bancu (‘88), Izvoranu (‘84) a redus din diferență cu RZ Pellets WAC, iar Herghelegiu (‘44) a dat golul de „onoare“ cu Austria Viena. Un singur gol a fost dintr-o fază fixă, cel al lui Izvoranu din lovitură liberă, celelalte reușite fiind din acțiune.

Hreniuc, cel mai utilizat junior

CSU a promovat în iarnă de la echipa a doua șase juniori, însă aceștia, deși lăudați pentru modul în care s-au pregătit, au bifat puține minute în jocurile amicale, strategii Daniel Mogoșanu și Victor Naicu preferând să-și impună tactica de joc pentru restul grupului, care va duce greul în partea a doua a campionatului.
Portarii Laurențiu Popescu și Andrei Vlad au contabilizat 32 de minute, respectiv 31, iar cei patru jucători de câmp se pot lăuda astfel: Raul Hreniuc 74, Andrei Burlacu 58, Robert Petre 57, Cosmin Ciocoteală 17.

Acka are cele mai multe minute jucate

După îndepărtarea căpitanului Cristi Bălgrădean, staff-ul tehnic al CSU și-a pus speranțele în portarul Cătălin Straton, dar cum acesta nu a prea evoluat în jocurile oficiale, antrenorii l-au utilizat foarte mult în amicalele din Turcia, ca să-și intre în mână. Straton a bifat 477 de minute dintr-un maximum de 540 (regulamentare), dar nu ocupă decât poziția a treia în această ierarhie, pe primele două locuri fiind fundașul Stephane Acka (497) și mijlocașul Hristo Zlatinski (495).
Iată câte minute a transpirat fiecare jucător în timpul jocurilor de verificare: 1. Stephane Acka (497), 2. Hristo Zlatinski (495), 3. Cătălin Straton (477), 4. Madson (434), 5. Valentin Iliev (422), 6. Nicușor Bancu (412), 7. Sebastian Achim (345), 8. Alexandru Băluță (325), 9. Simon Măzărache (324), 10. Nuno Rocha (301), 11. Silviu Izvoranu (275), 12. Andrei Dumitraș (274), 13. Andrei Hergheligiu (239), 14. Bogdan Vătăjelu (235), 15. Andrei Ivan (224), 16. Alexandru Mateiu (135), 17. Kay (68), 18. Apostol Popov (0).
Bogdan Vătăjelu, Alexandru Mateiu și Andrei Ivan nu au luat parte la stagiul doi din Antalya, pentru că au intrat sub comanda selecționerului Anghel Iordănescu, la naționala „divizionară“ a României. Altfel, Apostol Popov a făcut recuperare, iar Kay s-a accidentat cu RZ Pellets WAC.
Alb-albaștrii au weekendul liber, iar de luni, de la ora 11.00, când este programat primul antrenament după perioada Antalya, va demara pregătirea primului meci oficial din 2016, cu Petrolul Ploiești, ce va avea loc duminică, 14 februarie, de la ora 14.00, pe stadionul „Extensiv“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS