20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele de la SCM vor să nu cedeze punct(e) Romanului

Handbalistele de la SCM vor să nu cedeze punct(e) Romanului

Daniela Băbeanu (la minge) este dornică să-și învingă fosta echipă, HCM Roman (Foto: arhiva GdS)
Daniela Băbeanu (la minge) este dornică să-și învingă fosta echipă, HCM Roman (Foto: arhiva GdS)

Echipa feminină de handbal SCM Craiova va juca duminică, de la ora 11.15 (Digi Sport), pe teren propriu, cu HCM Roman, într-o partidă contând pentru etapa a 18-a din Liga Națională. Cele două formații sunt vecine de clasament, Romanul ocupă locul șase, cu 29 de puncte, în timp ce elevele Simonei Gogârlă, care etapa trecută au pierdut la Brașov, se află pe un loc mai jos, având 26 de puncte.
Dana Băbeanu s-a transferat vara trecută în Bănie chiar de la HCM Roman. În calitate de adversară a Craiovei, Băbeanu a câștigat în ultimele două meciuri disputate în Polivalentă și speră că acum se va întoarce roata, iar SCM se va impune duminică. „În ultimii doi ani, Romanul a câștigat la Craiova și cred că a venit timpul să se schimbe situația. Ne dorim mult cele trei puncte și vom lupta pentru ele“, a spus handbalista de 27 de ani.

Gogârlă: Este un meci important pentru noi

Și antrenoarea oltencelor, Simona Gogârlă, este de părere că partida cu HCM Roman, o echipă solidă a campionatului românesc, este extrem de importantă pentru SCM în perspectiva realizării obiectivului, clasarea în primele șase locuri la finalul campionatului: „Vom avea un meci foarte greu, cu o echipă puternică. Mai avem la dispoziție trei zile să punem la punct la antrenamente anumite detalii. Fetele trebuie să fie atente în teren, pentru că vrem ca toate cele trei puncte să rămână la Craiova. Este un meci important pentru noi și așteptăm publicul în număr cât mai mare la meci“.
Întrebată dacă se teme de arbitraj, știut fiind și faptul că antrenorul oaspetelor, Florentin Pera, protestează mai mereu la deciziile luate de arbitri, Gogârlă a zis că nu. „Nu ne gândim la arbitraj niciodată. Recunosc, doar înaintea meciului de la Zalău ne-am gândit și de ce ne-a fost frică nu am scăpat. Nu trebuie să ne intereseze arbitrajul. Dacă noi jucăm ceea ce repetăm la antrenamente, nu are nimeni ce să ne facă“, a completat antrenoarea care a preluat în vara trecută echipa SCM Craiova. Partida tur dintre HCM Roman și SCM Craiova s-a încheiat la egalitate, scor 26-26.
Antrenorul cu portarii, Grigore Albici, consideră că SCM Craiova are toate șansele să câștige duminică: „Portarii noștri sunt mai odihniți, comparativ cu meciurile de la Zalău și Brașov, în care vorbim de deplasări obositoare. Oricare dintre fete va intra, sper să contribuie la câștigarea partidei. Avem toate ingredientele să obținem cele trei puncte“.
Două dintre handbalistele de la SCM Craiova sunt indisponibile de mai mult timp. Este vorba despre Ana Maria Apipie și Andreea Ianăși, ambele venite după intervenții chirurgicale. „Apipie se află în perioada de recuperare, face alergare ușoară, dar încă nu lucrează cu mingea, și Ianăși la fel. Astăzi (ieri – n.r.), Carmen Ilie Șelaru a avut o stare de rău, a mers la medic, dar cred că până duminică va fi bine“, a explicat Gogârlă.

Cuplaj cu voleiul feminin

Și echipa feminină de volei SCM-U Craiova va juca duminică în Polivalentă, de la ora 13.30 (Digi Sport), în compania echipei CSM Târgoviște. Oltencele au câștigat miercuri un set pe terenul echipei Știința Bacău și speră că vor face un meci bun cu dâmbovițencele, aflate pe locul trei în Divizia A1. „Antrenorul încearcă să ne mobilizeze să nu renunțăm dinainte la luptă, să jucăm la potențial maxim, chiar dacă avem un adversar mult mai bun“, a spus ieri Carmen Mateaș, jucătoare transferată în pauza de iarnă în Bănie. Antrenorul principal al craiovencelor, Alex Cosma, nu se așteaptă la un rezultat spectaculos în disputa cu CSM Târgovişte, dar nici nu vrea ca echipa sa să se facă de râs duminică: „Jucăm cu Târgoviște, o echipă care trage la titlu. Nu ne așteptăm la un rezultat spectaculos, dar sper să fie momente în care să ne ridicăm la valoarea adversarului“.
După 14 etape disputate, SCM-U Craiova ocupă locul zece în clasament, cu 9 puncte, dar Carmen Mateaș este optimistă în ceea ce privește evitarea retrogradării. „Cu siguranță, avem șanse să rămânem în prima divizie. Cred că putem băga sub noi echipele Rapid și U Cluj și sper că vom avea meciurile cu Iași și Piatra Neamț acasă, să luăm și din acestea puncte“.
Echipa masculină de volei SCM-U Craiova, lider neînvins al Diviziei A1 după 14 etape, nu va juca în weekend, deoarece ar fi trebuit să întâlnească Tomis Constanța, dar campioana en-titre s-a retras din campionat la finalul turului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS