10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDaniel Mogoșanu garantează revigorarea CSU

Daniel Mogoșanu garantează revigorarea CSU

Mogoşanu vrea ca elevii săi să practice un fotbal ofensiv şi eficient în 2016 (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Mogoşanu vrea ca elevii săi să practice un fotbal ofensiv şi eficient în 2016 (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Daniel Mogoșanu, a făcut bilanțul celor două stagii din Antalya, subliniind ideea că echipa a câștigat mult la capitolul fizic și la cel al relațiilor de joc, dar în special ca unitate de grup.
„Sunt mulțumit de modul în care s-a pregătit și a reacționat la cerințele mele echipa. Chiar aș putea spune că am sesizat o schimbare pozitivă a grupului vizavi de perioada anterioară, ceea ce mă bucură foarte mult. Din punctul meu de vedere, aș prefera să caracterizez amicalele sub altă formă, nu cea a rezultatelor, ci a conținutului. Și mă refer la calitatea jocului, la formele lui, la modul cum am încercat să schimbăm jocul. Sunt foarte multe plusuri, există însă și minusuri care trebuie remediate cât mai repede. În principiu, sunt foarte multe lucruri pozitive, ceea ce mă bucură. Sunt foarte mulțumit de ultimul amical cu Slovan Bratislava. Echipa a arătat un joc solid, exact, cu multe aspecte pozitive, fără situații în care să ezităm. E adevărat că numărul ocaziilor nu a fost foarte mare, dar de la început până la sfârșit echipa a avut o cadență foarte bună“, a spus „Mogo“, pentru site-ul oficial al grupării din Bănie.
„Principalul câștig este grupul, pentru modul în care a acționat la cerințele mele. V-am spus că am sesizat o schimbare mare în ceea ce privește percepția asupra antrenamentelor, a jocului. Mai sunt mici detalii care trebuie puse la punct. Totuși, cred că am gestionat bine această perioadă, mai ales că trei dintre jucătorii de bază au fost la echipa națională. Mă bucur pentru ei, dar mi-aș fi dorit să fie alături de noi, să punem la punct detaliile de joc. Am avut la dispoziție un grup restrâns numeric, pentru cele trei meciuri am avut la dispoziție 12 jucători cu maturitate, restul fiind juniori din cadrul Centrului. Sper ca în perioada scurtă pe care o mai avem până la începerea campionatului să remediem deficiențele și să arătăm cât mai bine în prima etapă“, a mai spus strategul de la CSU.

„Madson m-a impresionat“

Daniel Mogoșanu a explicat și situația medicală a jucătorilor Kay și Popov și a mărturisit că a fost încântat de randamentul lui Madson, cu ochi buni fiind privit totodată și Măzărache.
„Popov s-a antrenat la parametrii normali, însă nu are încă voie să intre în meciuri, pentru a se evita contactul direct cu adversarii. Va reveni pe teren la finalul lunii februarie. Iar Kay, cu probleme medicale anterioare, încă nu a fost recuperat sută la sută. A apărut într-un singur joc, timp de 70 de minute. De menționat că, după aceste două stagii, nu există nici un accidentat, ceea ce este foarte important. Există o schimbare majoră de atitudine vizavi de antrenament și de joc la tot grupul. Madson m-a impresionat prin seriozitate, iar Măzărache este un jucător cu o viteză extraordinară. Ne va ajuta mult. Mai sunt multe de pus la punct, este un tânăr care nu a evoluat până acum decât la nivelul Ligii a III-a. Dacă va învăța anumite lucruri, Măzărache va fi un jucător de viitor“, a spus directorul tehnic.
Întrebat de randamentul juniorilor, Mogoșanu s-a declarat mulțumit și nu exclude ca dorința lui Gheorghiță Geolgău, aceea de a-i vedea în atac pe Ivan și Burlacu, să se îndeplinească în viitor: „Juniorii au început să înțeleagă rigorile și cerințele Ligii 1. Sper ca într-o perioadă scurtă de timp, unul sau doi dintre ei să facă pasul la echipa mare. Este posibil să vedem un cuplu de atac Ivan – Burlacu, dar trebuie să muncească zi de zi, să fie serioși și să înmagazineze cât mai multe cunoștințe. Ivan deja a făcut pasul spre echipa națională, și Burlacu are calități, dar va trebui să muncească mult mai mult pentru a veni rapid aproape de nivelul echipei“.

„Ne propunem să jucăm un fotbal ofensiv și agresiv“

CS Universitatea Craiova intră în linie dreaptă cu pregătirea, iar Daniel Mogoșanu își dorește foarte mult să debuteze cu o victorie în fața Petrolului Ploiești, menționând că obiectivul său este de a imprima echipei un joc bun.
„Avem șapte zile de antrenamente. Vor reveni și băieții de la echipa națională, Ivan, Mateiu și Vătăjelu, iar împreună trebuie să punem la punct detaliile legate de organizarea jocului cu Petrolul. Este important primul joc de campionat, cu Petrolul. Trebuie să-l câștigăm neapărat. Ne propunem să jucăm un fotbal cât mai bun, ofensiv și agresiv. Suntem adepții politicii pașilor mărunți, în care vrem să gestionăm bine fiecare zi, fiecare antrenament, astfel încât la ora meciului să fim în cea mai bună formă și să câștigăm cele trei puncte“, a încheiat Daniel Mogoșanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS