6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPană: Nu e normal să dăm atâția bani la SCM pentru procese

Pană: Nu e normal să dăm atâția bani la SCM pentru procese

Consilierul local Ionel Pană, nelipsit de la meciurile echipelor SCM, le-a cerut celor care apără interesele clubului să fie mai atenţi, pentru a nu mai pierde procese cu sportivi şi antrenori
Consilierul local Ionel Pană, nelipsit de la meciurile echipelor SCM, le-a cerut celor care apără interesele clubului să fie mai atenţi, pentru a nu mai pierde procese cu sportivi şi antrenori

Clubul SCM Craiova a primit un buget mai mare din partea municipalității față de anul 2015, dar o sumă importantă este repartizată pentru procese cu foste antrenoare și jucătoare. Consilierul local Ionel Pană le-a cerut celor responsabili să fie mai atenți când fac contracte, dar și când reprezintă clubul în instanță, deoarece acei bani irosiți pe procese ar ajuta echipele să facă performanță.

Consilierii locali craioveni au votat ieri bugetele instituțiilor din subordinea primăriei, implicit și banii care vor fi alocați la Sport Club Municipal (SCM) Craiova pentru anul 2016. Bugetul cerut de reprezentanții clubului, 9,5 milioane de lei, a fost aprobat în unanimitate de consilieri.
Vorbim despre o sumă mult mai mare față de anul 2015, atunci când clubul a primit inițial 7,7 milioane de lei, apoi suma a fost suplimentată cu bani pentru participări în cupele europene.
De data aceasta, situația stă puțin altfel, în sensul că au fost alocați încă de pe acum bani pentru participare în cupe europene, suma de 140.000 de lei. În plus, în centralizatorul de cheltuieli apare o rubrică nouă, cheltuieli judecătorești, în sensul că SCM cere 500.000 de lei să achite hotărâri judecătorești, pe măsură ce acestea devin definitive. Este vorba despre procese intentate clubului de foști sportivi sau antrenori. În nota de fundamentare se menționează că „la momentul actual, singura hotărâre definitivă este cea a antrenoarei Carmen Amariei, cuantumul fiind de 118.000 de lei. Pe rolul instanțelor de judecată în diverse stadii procedurale se mai află dosare cu următoarele sportive: Mihaela Ialomițeanu – aproximativ 211.000 de lei, Ioana Pristavu – aproximativ 46.000 de lei și Adriana Vâlcu – aproximativ 50.000 de lei“.

Pană nu înțelege cum s-a pierdut procesul cu Amariei, SCM a cerut raport biroului de avocatură

Consilierul local Ionel Pană a avut două amendamente la votarea bugetului SCM. Unul s-a referit la faptul că nu este normal să se cheltuiască atâția bani pentru procese. „Eu iubesc sportul și am forțat de fiecare dată nota, solicitând bani mai mulți, dar trebuie să avem grijă cum cheltuim acești bani. Este un lucru foarte grav că o parte se duc pe procese. Nu este normal. În loc să folosim acei bani pentru activități sportive sau pentru sală se duc către cei care câștigă procese cu noi, pentru că unii nu au știut să redacteze contractele. Știu că este un avocat care răspunde de club. Nu pricep cum s-a piedut procesul cu antrenoarea Carmen Amariei, când știm foarte bine că în acea perioadă lipsea performanța la echipă și totul a culminat cu pierderea unui meci cu scorul de 10-0 dintr-o neglijență clară a dumneaei. Am înțeles că suma pentru aceste procese este mult mai mare, aproape 700.000 de lei. Îi rog pe cei care se ocupă de această treabă să o facă așa cum trebuie“ a spus Pană.
În replică, primarul Lia Olguța Vasilescu i-a spus lui Pană că instanța este suverană: „Ne convine când câștigăm procese, dar nu ne convine când pierdem. Asta este situația! Instanța este suverană. Noi spunem că am avut dreptate, ei zic că au avut dreptatea lor. Până la urmă este o decizie a instanței. Trebuie să mergem mai departe“.
Vizavi de aceste procese, directorul SCM Craiova, Marius Barcan, împreună cu membrii Consiliului de Administrație, au decis să facă o notificare către Cabinetul de Avocatură „Radu Marinescu“, în legătură cu procesul intentat de Carmen Amariei, privind procedurile legale de recuperare a prejudiciului. „S-a propus în cadrul discuțiilor solicitarea unui raport de activitate pe anul 2015 privind dosarele în care SCM Craiova a fost reprezentat de Cabinetul de Avocatură «Radu Marinescu»“, se menționează în procesul-verbal al ședinței membrilor CA al SCM.

Ce bani primesc echipele și secția de box

Al doilea amendament al lui Pană a fost legat de performanță. Consilierul speră că, în vară, în vitrina SCM va ajunge un titlu de campion, o cupă a României și o medalie de bronz: „Sper să avem și performanțe, un titlu de campioană și se poate la volei, și chiar Cupa, echipa de baschet să fie în primele trei, iar cea de handbal să nu fie mai jos decât anul trecut, altfel degeaba dăm bani“.
Cele trei echipe au bugetele cele mai mari din club: baschetul masculin – 2.485.000 de lei, volei masculin – 2.435.000 de lei și handbal feminin – 2.414.000. „Cenușăreasa“ la sporturile de echipă rămâne formația de volei fete, cu un buget de 710.000 de lei.
Altă noutate în buget este alocarea de fonduri pentru secția de box, înființată anul trecut, dar care va deveni activă începând din acest an. Boxul are alocată pentru 2016 suma de 549.000 de lei.
Suma totală pentru activitatea sportivă din bugetul de 9,5 milioane este de 8.593.000 de lei. Cei mai mulți bani se duc pe drepturi contractuale, după cum urmează: 1.950.000 de lei – baschet masculin, 1.820.000 de lei handbal feminin, 1.450.000 de lei – volei masculin, 450.000 de lei – volei feminin și 150.000 de lei – box. Alte cheltuieli sunt taxe către federații, medicamente, masă sportivă, cantonamente, echipament și materiale sportive.
La capitolul venituri, SCM preconizează că în 2016 va realiza venituri din închiriere sălii „Ion Constantinescu“ – 6.000 de lei, venituri din drepturi tv și grile de transfer jucători – 70.000 de lei, dar și din sponsorizări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS