29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliștii craioveni vor să-și ia revanșa cu Sibiul

Baschetbaliștii craioveni vor să-și ia revanșa cu Sibiul

bogdan popescu

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova întâlnește astăzi, de la ora 18.00 (DigiSport), pe teren propriu, formația CSU Atlassib Sibiu, într-un joc din cadrul rundei a 19-a din Liga Națională. Cum din sezonul regulat mai sunt de disputat doar patru etape, toate echipele încearcă să adune cât mai multe puncte, pentru a-și realiza obiectivele fixate.
Craiova (locul șase, 29 de puncte) și Sibiul (locul 4, 30 p) se află în top șase, ceea ce înseamnă că, dacă își vor păstra locurile actuale la încheierea returului, se vor califica direct în play-off.
Așadar, meciul din această seară se anunță important pentru ambele combatante. Oltenii, care vin după un eșec la Oradea, vor să-și ia revanșa după ce în tur au fost învinși la Sibiu, cu scorul de 85-78.
Bogdan Popescu a avertizat ieri că CSU Atlassib Sibiu este un adversar redutabil: „Ne așteaptă un meci extraordinar de greu, cu o echipă redutabilă, care câștigă meciuri. Nu este de mirare că este în primele patru. Au o echipă foarte rapidă, care joacă tranziție și ofensivă, și defensivă. Noi suntem mai înalți, mai puternici, dar nu ne va fi ușor. Va fi o bătălie până la final și trebuie să ieșim învingători, pentru a ne lua revanșa după eșecul din tur“.
Antrenorul formației craiovene, Oliver Popovic, a preferat să discute numai despre partida următoare, lăsând pentru mai târziu discuțiile legate de șansele la titlu și poziția de pe care ar prefera să intre în play-off.
„Mai avem patru meciuri în retur, cu Sibiu, Mureș, Cluj și Galați. Le luăm pe fiecare pas cu pas. Acum ne gândim doar la meciul cu Sibiu. Trebuie să câștigăm, apoi vom vorbi despre altceva. În condițiile în care avem trei jucători accidentați, programarea etapelor, cu meciuri din patru în patru zile, pe noi ne dezavantajează“, a spus tehnicianul sârb.

„Apărarea este punctul nostru forte“

Bogdan Popescu consideră că apărarea este punctul forte al echipei craiovene. „Suntem o echipă redutabilă în apărare și cu apărarea am câștigat meciurile. Am primit 75 de puncte la Oradea, care este o echipă foarte puternică acasă. Eu consider că avem o echipă foarte puternică și în atac, și în apărare“, a mai spus jucătorul de 37 de ani.
După ce la meciul cu Dinamo, de acum două runde, Polivalenta a fost aproape plină, „Pope“ cheamă și astăzi suporterii craioveni la sală, pentru a susține echipa să obțină a 12-a victorie stagională. „Avem nevoie de ei. Chiar dacă vin 2.000 sau 4.000 de spectatori, noi îi simțim mereu aproape. Este un sentiment extraordinar pentru noi și e foarte greu pentru adversari să joace“, a încheiat experimentatul jucător.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS