20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLuptătorii din Bănie au oprit acasă 11 medalii

Luptătorii din Bănie au oprit acasă 11 medalii

Sportivii de la CS Universitatea Craiova, antrenați de frații Aurel și Marius Cimpoeru, au obținut locul întâi în clasamentul pe cluburi. Ionuț Moise (dreapta), Ionuț Răduică (stânga) și Alexandra Anghel au contribuit la această performanță. (Foto: Bogdan Grosu)
Sportivii de la CS Universitatea Craiova, antrenați de frații Aurel și Marius Cimpoeru, au obținut locul întâi în clasamentul pe cluburi. Ionuț Moise (dreapta), Ionuț Răduică (stânga) și Alexandra Anghel au contribuit la această performanță. (Foto: Bogdan Grosu)

Campionatul Național de lupte (libere și greco-romane), seniori, desfășurat sâmbătă și duminică în Sala Polivalentă din Craiova, s-a încheiat cu o „recoltă“ bogată de medalii pentru sportivii clubului gazdă, CS Universitatea, care au cucerit opt medalii, dintre care una de aur, șase de argint și una de bronz. Totalul medaliilor pentru luptătorii craioveni a fost de 11, după ce două sportive de la CSM Craiova și una de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ au obținut medalii de bronz.

Moise și-a învins colegul de club

Ionuț Moise a devenit campion pentru a treia oară consecutiv, învându-l în finală pe colegul său de club Ionuț Răduică (foto: Bogdan Grosu)
Ionuț Moise a devenit campion pentru a treia oară consecutiv, învându-l în finală pe colegul său de club Ionuț Răduică (foto: Bogdan Grosu)

Ieri, în finala masculină de la lupte libere, categoria 70 de kilograme, s-au întâlnit doi reprezentanți ai CS Universitatea Craiova, Ionuț Moise și Ionuț Răduică. Victoria i-a revenit lui Moise, care a cucerit al treilea titlu consecutiv la seniori. „Este cel mai frumos să câștigi acasă, sunt foarte bucuros. În finală au fost multe sentimente. Nu a fost o luptă cu răutate cum au fost primele două, pentru că Ionuț Răduică este colegul meu, ne antrenăm împreună. Cel mai important era să nu ne lovim. Pe saltea suntem adversari, dar în viața reală suntem cei mai buni prieteni“, a spus campionul din Bănie.

Începe lupta pentru Rio

A fost un prim pas pentru Moise în încercarea de a-și împlini visul, calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. „Acum începe pregătirea pentru calificările la Jocurile Olimpice. Pe 15 februarie merg la un turneu și un cantonament în Polonia. Încerc să ajung la Rio, dar primul adversar e cântarul. Eu la Campionatul Național am luptat la categoria 70 de kilograme, ar trebui să cobor la 65“, a adăugat campionul de la CS Universitatea.
Și antrenorul său, Aurel Cimpoeru, a explicat că sunt mai mulți factori de care depinde calificarea lui Ionuț Moise la Jocurile Olimpice din vară: „Primul obiectiv l-a îndeplinit. A ieșit campion național, va intra în vederile selecționerului, urmează o perioadă de pregătire și un turneu de verificare, iar dacă va face față va participa la Campionatul European de seniori de la Riga, apoi vedem dacă ne putem încadra pentru un turneu de calificare la Jocurile Olimpice. Mă gândesc la cel din Mongolia, unde primii trei se pot califica la Olimpiadă. Până la competiția din Mongolia se mai cerne sita și are șanse mai mari. Important este să fie sănătos“.
Alexandra Anghel (CS Universitatea) nu și-a putut apăra titlul cucerit anul trecut la categoria 63 de kilograme, iar la festivitatea de premiere a avut lacrimi în ochi. „Este un regret mare pentru ea. Vom vedea ce greșeli a făcut, le vom remedia și va avea posibilitatea să-și ia revanșa, deoarece se va mai întâlni de câteva ori anul acesta cu fata care a învins-o în finală“, a spus antrenorul Cimpoeru. Ceilalți medaliați cu argint de la CS Universitatea au fost Sergiu Constantin (57 kg), Florentin Mânzală (65 kg), Ion Plop (74 kg) și Ion Pâslaru (97 kg), în timp ce Mădălin Mânzală (74 kg) a obținut medalie de bronz.

Au devansat Steaua în clasamentul pe cluburi

Frații Aurel și Marius Cimpoeru au primit trofeul pentru locul întâi în clasamentul cluburilor (foto: Bogdan Grosu)
Frații Aurel și Marius Cimpoeru au primit trofeul pentru locul întâi în clasamentul cluburilor (foto: Bogdan Grosu)

Aceste opt medalii au plasat clubul gazdă pe primul loc în clasamentul pe medalii. A fost o revanșă în fața clubului Steaua. „Suntem extrem de bucuroși pentru că am primit și trofeul pentru locul întâi pe cluburi, după ce anul trecut ne-a lipsit puțin să-l cucerim. Atunci Steaua a avut o medalie de aur în plus. Sportivii noștri au avut o comportare bună la competiția de la Craiova, ținând cont că această competiție a fost organizată așa devreme, și nu am avut timpul necesar ca sportivii să atingă forma dorită de noi. A fost extrem de greu să organizăm această competiție, dar a meritat tot efortul“, a menționat Marius Cimpoeru, cel care la această competiție a fost și arbitru pentru meciurile de greco-romane.
CSM Craiova a avut două medaliate cu bronz, Amalia Doană (48 kg) și Andreea Ciurezu (75 kg), în timp ce Miruna Stângă și Ana Maria Stoian s-au clasat pe locul cinci. „Stoian și Stângă au picat într-o grupă cu cele mai bune sportive, componente ale lotului național, și au ratat medaliile. Pentru început de an, cele două medalii de bronz reprezintă un rezultat bun pentru noi. Luptele din Craiova sunt în prim-plan. Din 1989 nu se mai organizase un campionat național de seniori aici, iar în luna octombrie vom găzdui și Balcaniada de juniori“, a spus antrenorul de la CSM Craiova, Petre Banciu.
Singura medalie pentru Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ a fost cucerită de Ștefania Iana, sportiva lui Valentin Boboșca urcând pe a treia treaptă a podiumului la categoria 53 de kilograme.
Tolea Ciumac, pe podium

La categoria +120 de kilograme la greco-romane a participat și cunoscutul luptător Tolea Ciumac. Acesta a reprezentat clubul Metrorex București și a luat medalie de bronz. La aceeași categorie ar fi trebuit să participe și Florin Boboc, de la CSM Craiova, dar acesta din urmă nu a mai concurat. Tolea îl învinsese pe Boboc într-un meci de MMA desfășurat la Craiova.
Singura medalie pentru Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ a fost cucerită de Ștefania Iană, sportiva lui Valentin Boboșca urcând pe a treia treaptă a podiumului la categoria 53 de kilograme.
La competiția din Polivalentă au asistat mai mulți veterani ai luptelor din Craiova, foști antrenori și sportivi de mare valoare, în frunte cu campionul olimpic Gheorghe Berceanu.

Galerie foto realizată de Bogdan Grosu:

Craioveanca Alexandra Anghel a cucerit medalia de argint
Craioveanca Alexandra Anghel a cucerit medalia de argint
Într-o finală sută la sută craioveană, Ionuț Moise (în albastru) l-a învins pe colegul său Ionuț Răduică
Într-o finală sută la sută craioveană, Ionuț Moise (în albastru) l-a învins pe colegul său Ionuț Răduică

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS