10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Guardiola o va antrena pe Manchester City

Fotbal – Guardiola o va antrena pe Manchester City

Pep-Guardiola-City-Badge

Antrenorul spaniol Josep Guardiola (foto) a semnat un contract pe trei ani cu echipa engleză Manchester City, valabil din luna iulie, a anunțat astăzi clubul din Premier League. Actualul antrenor al „cetățenilor”, Manuel Pellegrini, va părăsi funcția pe 30 iunie, informează Agerpres.
„Din respect pentru Manuel Pellegrini și pentru jucători, clubul dorește să facă publică decizia sa, pentru a îndepărta povara inutilă a speculației”, a indicat City într-un comunicat.
City a purtat discuții cu Guardiola și în 2012. Antrenorul echipei de atunci era italianul Roberto Mancini, „cetățenii” ieșind campioni în acel sezon.
Plecarea lui Guardiola de la Bayern Munchen, la finalul celui de-al treilea sezon în Bavaria, și înlocuirea lui cu italianul Carlo Ancelotti au fost anunțate de clubul bavarez pe 20 decembrie, la finalul turului din Bundesliga.
Guardiola, 45 de ani, fost jucător al Barcelonei, a scris istorie pe banca echipei catalane, cu care a câștigat practic între 2008 și 2012 câștigat practic toate trofeele posibile, inclusiv trei titluri de campion al Spaniei și două Ligi ale Campionilor.
Guardiola a câștigat titlul în primii săi doi ani la Bayern, iar echipa este acum lider în Bundeliga, cu avans de opt puncte față de locul doi, și calificată în optimile de finală ale Ligii Campionilor.
Pellegrini, 62 de ani, o antrenează din 2013 pe Manchester City. În primul lui sezon pe banca acestei grupări, tehnicianul chilian a câștigat campionatul Angliei și Cupa Ligii engleze. Echipa este în acest moment pe locul secund în Premier League și va juca finala Cupei Ligii. De asemenea, ea s-a calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor și ale Cupei Angliei.
Pellegrini a câștigat 64 din cele 99 de meciuri de campionat disputate cu City, bilanț eclipsat doar de Jose Mourinho, ce a câștigat cu Chelsea 73 din primele sale 99 de meciuri de campionat, menționează BBC.
Pellegrini le-a antrenat în Spania pe Villarreal, Real Madrid și Malaga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS