24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis (m): Novak Djokovic l-a învins pe Andy Murray şi a câştigat al 6-lea titlu la Australian Open

Tenis (m): Novak Djokovic l-a învins pe Andy Murray şi a câştigat al 6-lea titlu la Australian Open

Novak Djokovic (Serbia), favorit 1, l-a învins astăzi, în trei seturi, pe Andy Murray (Marea Britanie), favorit 2, scor 6-1, 7-5, 7-6 (3), şi a câştigat finala turneului de simplu masculin la Australian Open.

Sârbul a declarat că Andy Murray, adversarul său din finală, va mai avea ocazia de a se impune în turneul de la Melbourne, informează Eurosport.

„Îl respect pe Andy Murray, este o persoană deosebită şi cred că va mai avea multe posibilităţi să câştige acest trofeu. Oricum, se va simţi uimitor ca tată, în curând. Îi spun din experienţă. Australian Open este cel mai bun turneu de Grand Slam. Sunt onorat să mă aflu lângă legendele tenisului”, a spus Novak Djokovic, liderul mondial în clasamentul ATP, care l-a egalat, cu 11 titluri de Grand Slam, pe fostul jucător australian, Rod Laver, care a urmărit, din tribună, finala.

„Am mai fost aici, în aceeaşi postură. Îl felicit pe Djokovici pentru constanţa în joc de care a dat dovadă”, a declarat Murray, care are doar nouă victorii în faţa lui Djokovic din 31 de întâlniri. Murray a terminat discursul în lacrimi, atunci când i-a mulţumit, pentru susţinere, soţiei sale însărcinate.

Murray a ajuns de cinci ori în finala turneului de simplu masculin de la Australian Open, dar le-a pierdut pe toate. Jamie, fratele lui Andy, a câştigat proba de dublu masculin din acest an de la Australian Open, alături de Bruno Soares (Brazilia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS