24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDouă meciuri de volei în sala mică

Două meciuri de volei în sala mică

Anul trecut, voleibaliştii craioveni au pierdut meciul cu Baia Mare disputat în sala din strada Brestei (Foto: arhiva GdS)
Anul trecut, voleibaliştii craioveni au pierdut meciul cu Baia Mare disputat în sala din strada Brestei (Foto: arhiva GdS)

Echipele de volei de la SCM-U Craiova vor juca sâmbătă în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, din strada Brestei, deoarece în Polivalentă se desfășoară o competiție de lupte, finala Campionatului Național.

Echipa masculină de volei, antrenată de Dan Pascu, speră să continue marșul triumfal prin Divizia A1 și să contabilizeze a 13-a victorie consecutivă. Laurențiu Lică și colegii săi vor juca, de la ora 17.30, în compania ultimei clasate, VCM LPS Piatra Neamț, echipă care a mai făcut achiziții în pauza competițională, iar în runda trecută, prima din retur, a învins Tricolorul Ploiești, cu 3-1.
Și Craiova a debutat în retur tot cu o victorie de trei puncte (scor 3-1) obținută pe terenul celor de la Dinamo București, iar antrenorul speră că partida din Capitală și cea cu Piatra Neamț o să îi ajute pe elevii săi în perspectiva dublei confruntări cu Arcada Galați, din Cupa României. „Meciul cu Dinamo și cel cu Piatra Neamț ne ajută să intrăm în ritmul competiției. În pauza de iarnă nu am putut face nici un amical și s-a resimțit în jocul de la București. Piatra Neamț a transferat doi jucători și înseamnă că va fi o echipă mai valoroasă ca în tur, când oricum noi i-am bătut destul de greu la ei, cu 3-1“, a spus Dan Pascu.
Având în vedere că meciul se va juca într-o sală mai mică și nu toți voleibaliștii de la SCM-U sunt obișnuiți cu reperele, Cristian Bartha a spus că acest lucru îl stimulează să se concentreze mai mult: „Suntem mai motivați, pentru că este un impediment că jucăm în sala mică și trebuie să fim mult mai atenți la unele lucruri față de Polivalentă“. Cât despre șansele Craiovei la titlu, nici Bartha nu a vrut să spună cuvinte mari: „Nu pot da procente, luăm meci cu meci, iar dacă ne facem treaba, normal că la sfârșit o să ne vină titlul“.

Fetele au misiune dificilă

Înainte de meciul băieților, de la ora 14.00, în aceeași sală, echipa feminină de volei SCM-U Craiova va avea o misiune dificilă, urmând să joace cu CSM București, echipă aflată pe locul doi în Divizia A1. Formația olteană nu stă deloc bine în clasament. Cu doar nouă puncte acumulate în 12 meciuri, elevele lui Alex Cosma ocupă locul zece. În condițiile în care, în pauza competițională, în lot au avut loc modificări, din mai multe motive, pentru oltence este greu să spere la puncte cu CSM. „Vom avea patru etape grele, cu CSM București, Bacău, Târgoviște și Blaj, echipe care luptă pentru podium. Vrem să scoatem maximum din posibilitățile noastre pentru a aborda cu siguranță jocurile care ne privesc în mod direct, cele cu Rapid, Iași și Piatra Neamț“, a spus antrenorul Alex Cosma. Jucătoarea Ramona Postea, craioveancă get-beget, speră să nu-i dezamăgească pe spectatori: „Este o perioadă mai grea și îmi doresc să ne revenim cât mai repede. Va fi foarte greu cu CSM, dar încercăm să nu dezamăgim spectatorii, să nu vină degeaba la sală“. Intrarea spectatorilor la cele două meciuri este liberă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS