16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSilvian Cristescu: Avem un lot bine închegat

Silvian Cristescu: Avem un lot bine închegat

Silvian Cristescu priveşte cu încredere actuala formulă de la CS Universitatea Craiova (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Silvian Cristescu priveşte cu încredere actuala formulă de la CS Universitatea Craiova (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Prezent în cantonamentul alb-albaștrilor din Antalya, Silvian Cristescu, unul dintre delegații formației CS Universitatea Craiova, a afirmat că starea de spirit de la lot este foarte bună și că are încredere în actualul lot de jucători.
„De fiecare dată îmi face plăcere să fiu printre băieți în această perioadă de pregătire. În acest al doilea stagiu sunt patru jocuri și vreau să fiu alături de ei, să-i încurajez pentru că este o perioadă foarte grea. În două dintre jocurile din primul cantonament, cu Hallescher și Austria Viena, mi-a plăcut foarte mult echipa, chiar dacă pe ultimul l-am pierdut. În cel de-al doilea meci de pregătire, contra echipei din Austria, probabil au fost un pic obosiți și au făcut un joc mai prost. Chiar dacă ne-am despărțit de câțiva jucători, eu consider că Universitatea Craiova arată foarte bine ca și lot, ca și joc. Ne dă speranțe pentru viitor“, a spus Cristescu, pentru site-ul oficial al clubului din Bănie.

„Avem jucători valoroși“

Fostul căpitan al Craiovei a comentat și pe tema schimbărilor de la echipă, fiind de părere că s-a procedat bine în privința promovărilor de la echipa a doua. Silvian Cristescu a mai spus că juniorii care au făcut saltul la prima formație s-au integrat bine, dar a punctat că forța echipei o dă grupul, nu un singur jucător.
„A fost o adevărată tevatură prin mass-media că am venit cu 20 de jucători în acest stagiu. Oricum, în teren joacă 11. Craiova Maxima a avut un nucleu de 15 jucători, iar noi când am câștigat campionatul eram 17-18, nu mai mulți. Bineînțeles că se adaugă acum și juniorii. Dar noi avem un lot bine închegat, un lot care este acoperit pe toate posturile, din acest motiv am adus din curtea proprie. Într-un an sau doi, echipa se va putea baza pe acești juniori. Nu știu care va fi jucătorul-surpriză. Eu mă aștept să fie echipa, ca întreg. Nu vreau să nominalizez. Aș fi nedrept, pentru că îmi plac toți jucătorii pe care-i avem în lot. Dacă ar fi unul care nu-mi place aș spune-o. Avem jucători valoroși, dovadă faptul că în această perioadă de mercato sunt cei mai curtați din țară. De aceea noi am fost nemulțumiți de locul pe care-l ocupăm în clasament. Mai ales că șansele noastre de accedere în play-off tind către zero. Oricum, ne dorim să câștigăm cele trei meciuri care au rămas de disputat din sezonul regulat. Din păcate însă, chiar și cu victorii, în proporție de 90% vom fi în play-out, unde țintim să nu pierdem nici un joc, mai ales că am demonstrat că atunci când suntem concentrați și antrenați suntem greu de învins. În condițiile în care vom fi în play-out, categoric locul șapte va fi un obiectiv. Dar nu unul care să ne intereseze foarte mult“, a
subliniat oficialul CSU.

„Îmi doresc să văd coeziune la fotbalişti, dăruire“

CS Universitatea Craiova susține astăzi, de la ora 18.00, un amical în compania formației ungare MTK Budapesta, acesta fiind al patrulea joc de verificare din pregătirea de iarnă efectuată în Antalya.
„Îmi doresc să văd coeziune la fotbalişti, dăruire. Oricum, ei știu ce au de făcut, pentru că sunt jucători foarte talentați. Băieții sunt mult mai concentrați, atât pentru antrenamente, cât și pentru meciuri. Rezultatele din amicale contează, dar nu prea mult, pentru moralul echipei. Am avut perioade în care câștigam toate jocurile de pregătire și în campionat începeam prost. Important este cum te pregătești și să pui în aplicare ceea ce îți cere conducerea tehnică. Desigur, fiind o perioadă de acumulări, pot apărea și greșeli, de poziționare, de concentrare, dar asta din cauza oboselii. Important este să ne pregătim fizic foarte bine și tehnico-tactic“, a încheiat Silvian Cristescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS