6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenis - Petra Kvitova va conduce echipa Cehiei în meciul cu România din Fed Cup

Tenis – Petra Kvitova va conduce echipa Cehiei în meciul cu România din Fed Cup

petra-kvitova-2014

Petra Kvitova (foto), numărul 7 mondial, este liderul echipei de tenis a Cehiei, care va înfrunta România în primul tur al Fed Cup, Grupa Mondială, într-un meci programat la Cluj-Napoca în zilele de 6 și 7 februarie, a anunțat căpitanul cehoaicelor, Petr Pala, informează Agerpres. Kvitova, 25 ani, dublă campioană la Wimbledon (2011, 2014), le va avea alături în echipă de Karolina Pliskova (12 WTA), Barbora Strycova (48 WTA) și Denisa Allertova (66 WTA). Favorite pentru proba de dublu sunt Pliskova (57 WETA la dublu) și Strycova (24 WTA la dublu).
Kvitova și Pliskova au condus Cehia la al patrulea său succes în Fed Cup, după ce a învins Rusia cu 3-2, în finala Fed Cup 2015, disputată la Praga în luna noiembrie. Ca și în acea finală, Cehia nu poate conta pe serviciile numprului nouă mondial, Lucie Safarova, în continuare suferindă de o infecție bacteriană care a obligat-o să renunțe la Australian Open.
Căpitanul Petr Pala a opinat că lipsa româncei Simona Halep (2 WTA), care se va opera la nas, va ușura misiunea echipei sale: „Absența lui Halep ne face favoriți, dar trebuie să fim atenți, pentru că româncele au demonstrat în trecut că pot juca foarte bine și fără Halep”.
România va anunța mâine lotul pentru meciul găzduit de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS