12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM a câştigat derbiul Olteniei

SCM a câştigat derbiul Olteniei

Dana Băbeanu (la minge) a părăsit terenul mai devreme, după trei eliminări de câte două minute (Foto: Claudiu Tudor)
Dana Băbeanu (la minge) a părăsit terenul mai devreme, după trei eliminări de câte două minute (Foto: Claudiu Tudor)

HCM Vâlcea a venit în Bănie să-şi vândă scump pielea, dar jucătoarele de la SCM Craiova s-au impus cu scorul de 28-24, după un final de meci foarte bun. Galeriile celor două echipe au făcut o atmosferă frumoasă.

Aproape 2.000 de spectatori s-au încumetat ieri să plece prin ger de acasă pentru a vedea derbiul Olteniei la handbal feminin, dintre SCM Craiova şi HCM Vâlcea, contând pentru etapa a 16-a din Liga Naţională. În Polivalenta din Bănie a venit şi un grup de susţinători ai echipei vâlcene, iar galeria oaspetelor şi cea a Craiovei au contribuit din plin la spectacolul handbalistic.
HCM Vâlcea a deschis scorul, apoi a condus din nou cu 2-1. În minutul 8, Craiova a preluat conducerea, iar în minutul 23 SCM avea patru goluri avans (13-9). Bine coordonate de veterana Senocico, oaspetele au mai recuperat din diferenţă, iar la pauză SCM avea un avantaj de doar două goluri (15-13).

Băbeanu, eliminată

Şi după pauză, jucătoarele de la Vâlcea au arătat că au venit în Bănie să ia un punct sau chiar toate trei, iar în minutul 40 au egalat situaţia pe tabelă (scor 18-18). Au urmat trei goluri rapide ale gazdelor, două reuşite de Cătălina Cioaric, iar celălalt de Gavrilă, ducând scorul la 21-18. Cu un sfert de oră înainte de finală, Dana Băbeanu a părăsit terenul pentru trei eliminări, primind cartonaş roşu, dar şi fără ea craiovencele au reuşit să se menţină în avantaj. A urmat un forcing pentru elevele Simonei Gogârlă, care au mărit ecartul la cinci goluri (27-22), pentru ca în final să se impună la patru goluri diferenţă, scor 28-24.

Petrescu, paradă după paradă

Aflată între buturile porţii craiovene mare parte din joc, portarul craiovean Diana Petrescu s-a remarcat şi de data aceasta, reuşind 11 parade.
Pentru SCM au evoluat: Petrescu, Paşca, Zivkovic – portari, J. Zivkovic (5 goluri), Băbeanu (4), Cioaric (4), Şelaru (4), Gavrilă (3), Horobeţ (2), Andrei (2), Florica (2), Iovănescu (2), Georgescu şi Landre.
Antrenoarea Simona Gogârlă a spus că jucătoarele sale s-au descurcat bine, ţinând cont că au disputat cinci meciuri într-un interval scurt de timp.
„A fost un meci greu, o victorie muncită, fetele au luptat din primul până în ultimul minut. Le felicit că au reuşit peste momentele mai puţin frumoase după meciul cu Zalău, peste oboseala fizică şi psihică acumulate“, a spus Gogârlă.

Gogârlă: Vrem să aducem fanilor un strop de fericire

Antrenoarea a lăudat prestaţia nou-venitei Maria Gavrilă, care după eliminarea Danei Băbeanu s-a descurcat bine: „Dana Băbeanu a fost pionul principal, oaspetele au luat măsuri speciale, iar de aceea nu i-a ieşit jocul aşa cum şi-a dorit. Dar și celelalte eleve ale mele au jucat foarte bine, interii şi pivoţii au pus echipa în valoare. Maria Gavrilă a înlocuit-o pe Dana în centru şi a făcut un joc extraordinar. Sper să continuăm tot aşa, să le aducem fanilor noştri un strop de fericire în fiecare sfârşit de săptămână. Acum mergem la Braşov să scoatem un rezultat cât mai bun“.
Pentru HCM Vâlcea au marcat: Senocico (10 goluri), Simion (6), Adespii (4), Ilina (1), Bădiţă (1), Cherăscu (1) şi Manda (1).
Tehnicianul oaspetelor, Constantin Ştefan, a spus că echipa sa a avut probleme de lot şi că, după minutul 45, HCM Vâlcea nu a mai putut ţine pasul cu SCM: „Ştiam că Craiova va juca cu determinare sută la sută pentru că venea după două înfrângeri. Am putut să ţinem pasul 45 de minute, când am egalat, apoi nu am mai ţinut ritmul. Au câştigat pe merit. Din păcate, Janina Luca a acuzat dureri la genunchi şi nu am mai putut să o folosesc, iar Vădineanu nu s-a antrenat în ultimele trei zile şi nu am putut conta nici pe ea. Nu am avut schimbări. Am şi ratat foarte mult în situaţii clare, portarul Craiovei a fost într-o zi bună. Mulţumesc fanilor care au venit în număr mare, ne pare rău că nu am putut să-i mulţumim cu un rezultat pozitiv, dar sper să obţinem o victorie acasă, cu Ploieştiul“.
În etapa viitoare, a 17-a, SCM Craiova va juca în deplasare, cu Corona Braşov, iar HCM Vâlcea va primi vizita echipei CSM Ploieşti.

Galeri foto realizată de Claudiu Tudor:

IMG_4281

IMG_4276

IMG_4271

IMG_4267

IMG_4266

IMG_4252

IMG_4247

IMG_4248

IMG_4223

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS