24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportDerbi oltean la handbal

Derbi oltean la handbal

Cele două echipe din Liga Națională de handbal feminin, SCM Craiova și HCM Râmnicu Vâlcea, se vor întâlni duminică, de la ora 11.00, în Polivalenta din Bănie, într-un joc din cadrul etapei a 16-a. După ce, în tur, craiovencele au fost învinse cu scorul de 24-22, acum vor să-și ia revanșa. „Trebuie să avem constanță în joc, să jucăm cu foarte multă ambiție și determinare. Vom avea un meci foarte greu. Important este să trecem peste oboseala fizică și psihică, pentru că ultimele două meciuri au fost în deplasare și am avut de parcurs mulți kilometri“, a spus vineri antrenoarea echipei craiovene, Simona Gogârlă, care în urmă cu doi ani a antrenat echipa vâlceană.
Jucătoarea Dana Băbeanu speră într-o victorie concludentă a echipei din Bănie. „Este un meci foarte important. Vom lupta mult, nu ne vom da la o parte nici un moment, ne dorim o victorie clară“, a spus jucătoarea, care în ultimele meciuri a fost principala marcatoare din echipa SCM.
Craiovencele au pierdut ultimele două jocuri, iar antrenorul secund Grigore Albici speră că handbalistele pe care le antrenează împreună cu Simona Gogârlă să fi învățat din greșeli: „Sperăm să tragem învățămintele de rigoare după ultimele meciuri, iar duminică să reușim să mulțumim suporterii craioveni, care ne-au susținut inclusiv în meciul din Slovenia, cu Krim“.

„Este prima dată când am întâlnit un asemenea arbitraj“

După ce echipa olteană a fost învinsă miercuri la Zalău, cu scorul de 31-30, de formația antrenată de Gheorghe Tadici, clubul SCM a trimis o scrisoare către Federația Română de Handbal, prin care își manifesta nemulțumirea față de maniera de arbitraj. „Ne așteptam la un asemenea arbitraj, nu este prima oară când joc la Zalău. Mă așteptam că va da 10-20 la sută pentru gazde, dar miercuri a fost mult peste. Am zis că meciul este televizat și arbitrii nu își permit asemenea greșeli. E prima oară când am întâlnit un asemenea arbitraj…“, a spus antrenoarea Gogârlă.
„Au văzut și cei de acasă că a fost un arbitraj tendențios. Am greșit și noi, dar cu un arbitraj corect fetele puteau ieși victorioase“, a completat-o Grigore Albici.
SCM Craiova ocupă locul șapte în clasament, cu 23 de puncte, iar HCM Vâlcea se află pe poziția a noua, cu 21 de puncte. Podiumul este ocupat de CSM București (45p), HCM Baia Mare (42) și Dunărea Brăila (28).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS