13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSportivii de la „Trișcu“ au început anul în forță

Sportivii de la „Trișcu“ au început anul în forță

La masculin, reprezentanţii LPS „Petrache Trişcu“ au cucerit patru medalii, trei la individual şi una la echipe (Foto: frscrima.ro)
La masculin, reprezentanţii LPS „Petrache Trişcu“ au cucerit patru medalii, trei la individual şi una la echipe (Foto: frscrima.ro)

Spadasinii de la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“ au cucerit primele medalii din 2016. Sportivii pregătiți de Daniel Matache și Oana Puiu au participat la Campionatul Național de Scrimă rezervat cadeților (14-15 ani) și au cucerit patru medalii. Competiția s-a desfășurat în sala Floreasca din București și s-a încheiat luni.

Băieții au cucerit patru medalii

La masculin individual, craiovenii au obținut trei clasări pe podium. Mihai Bigea a devenit campion național, după ce l-a învins în finală pe David Biro (CSS Târgu Mureș) cu 15-12. În semifinale, sportivul din Bănie trecuse de colegul său de club, Liviu Pascu, cu 8-7. Acesta din urmă a intrat în posesia medaliei de bronz. Tot bronz a cucerit și alt reprezentant al LPS „Petrache Trișcu“, Claudiu Vasilescu, învins în semifinale de David Biro, cu 15-13. În primii opt s-au mai regăsit doi craioveni, Andrei Dogaru (locul 7) și Ștefan Bivolaru (locul 8). La start s-au aliniat 49 de concurenți.
Spadasinii au avut o prestație foarte bună și în întrecerea pe echipe, cucerind medalia de aur. Echipa LPS „Petrache Trișcu“ 2 a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Mihai Ciovică, Andrei Dogaru, Alexandru Negoescu și Liviu Pascu au trecut în finală de CSS Steaua, cu scorul de 45-29, iar în semifinale învinseseră CS Satu Mare, cu 45-40. LPS „Petrache Trișcu“ a fost prezent în competiția masculină cu trei echipe. Și LPS „Petrache Trișcu“ 1 (Mihai Bigea, Ștefan Bivolaru, Robert Postelnicu, Claudiu Vasilescu) a fost aproape de medalie, dar a pierdut, la limită, disputa din semifinale cu CSS Steaua, bucureștenii impunându-se cu scorul de 38-37, apoi, în finala mică, oltenii au fost depășiți de CS Satu Mare (scor 45-34) și a trebuit să se mulțumească și cu locul patru. Echipa LPS „Petrache Trișcu“ 3 (Emil Bejan, Darius Geamănu, Mihnea Măniță, Ștefan Popescu) a încheiat competiția pe locul nouă, din tot atâtea echipe.

Pe podium și la feminin

La feminin, Andreea Florescu, de la „Trișcu“, a obținut medalia de bronz, după ce în semifinale fusese depășită de Bianca Benea (CSM Oradea), cu scorul de 15-5. Și la fete, liceul craiovean a avut tot trei echipe. Echipa LPS 2 (Andreea Dinuț, Claudia Durău, Andreea Florescu, Cristina Matache) a fost aproape de medalie, dar a fost învinsă în meciul pentru bronz de CSS Quarto București, cu scorul de 44-38. LPS 1 Craiova (Greti Găman, Alexandra Pătru, Alina Văduva, Diana Vasile) s-a clasat pe locul șase, iar LPS 3 Craiova ( Ștefana Dică, Andreea Dobran, Irina Popa) a încheiat competiția pe locul opt, din zece formații participante.
Antrenoarea Oana Puiu a declarat că rezultatele obținute de spadasinii de la LPS „Petrache Trișcu“ la primul concurs oficial al anului sunt foarte bune. „La masculin, rezultatele sunt extraordinare, patru medalii, dintre care două de aur. La feminin mizam pe o medalie cu echipa LPS 1, dar până la urmă în lupta pentru medalie a intrat LPS 2, care a avut un meci strâns cu un club bucureștean privat, CSS Quarto. Înainte de ultimul schimb, scorul era egal 33-33, iar ultima lor sportivă care a concurat a făcut diferența. De fapt, diferența a făcut-o și faptul că clubul bucureștean își permite, din punct de vedere financiar, să trimită sportivii la concursuri internaționale pe bandă rulantă“.
Săptămâna viitoare vor urca pe planșă sportivii juniori, Campionatul Național urmând să fie găzduit chiar de sala de scrimă din incinta Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trișcu“, începând cu joi, 28 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS