11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAșteptările Simonei Halep la Australian Open

Așteptările Simonei Halep la Australian Open

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2 la Australian Open, se pregătește pentru debutul la primul turneu de mare șlem al anului. Constănțeanca a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că se simte bine și își dorește un parcurs cât mai lung la turneul de la Antipozi. „Am venit la acest turneu fără așteptări, mai ales că am jucat doar un turneu anul acesta, dar sunt încrezătoare în mine. Vreau doar să joc și să profit de șansa mea. Mă simt bine, sunt pregătită, nu am avut dureri şi sper să fiu sănătoasă. Sunt puţin răcită, am nasul înfundat de la aerul condiţionat, dar nu e nimic. Toate jucătoarele din Top 10 au șansa de a câștiga“, a declarat Halep. Românca o va întâlni mâine dimineață pe sportiva chineză Shuai Zhang, locul 132 mondial, venită din calificări, în runda inaugurală. Cele două s-au mai întâlnit o singură dată, în 2012, la Indian Wells, în primul tur, când românca s-a impus, scor 6-1, 6-1. Dacă va trece de turul I, Halep o va avea ca adversară pe învingătoarea dintre franţuzoaica Alize Cornet, locul 42 WTA, şi Bojana Jovanovski din Serbia, locul 82 WTA. Anul trecut, Simona a ajuns până în sferturi, acolo unde a fost eliminată de rusoaica Ekaterina Makarova.
România are șapte reprezentanți la turneul de la Antipozi. Monica Niculescu (38 WTA) este prima jucătoare din țara noastră care va evolua la Melbourne. Slătineanca, aflată pe locul 36 WTA, o va întâlni astăzi pe brazilianca Teliana Pereira (46 WTA), după ora 6.00 (ora României). Irina Camelia Begu o va întâlni în primul tur pe Johanna Larsson, Alexandra Dulgheru va juca în compania reprezentantei gazdelor, Storm Sanders, iar Andreea Mitu o va avea ca adversară pe Julia Goerges (Germania). În competiția de dublu feminin, Monica Niculescu și Irina Begu vor face pereche și vor fi capi de serie numărul 9. La masculin, România este reprezentată doar în turneul de dublu de Horia Tecău și Florin Mergea.
Horia Tecău și Jean-Julien Rojer sunt principalii favoriți ai probei de dublu. Românul și olandezul vor juca în primul tur cu Martin Klizan și Sergiy Stakhovsky. Pe lista capilor de serie se află și perechea Florin Mergea – Rohan Bopanna. Românul și indianul sunt capi de serie numărul patru și vor juca în primul tur cu perechea australiană Nick Kyrgios – Omar Jasika. Anul trecut, Tecău și Rojer au ajuns în semifinale, fiind învinși de Bolelli și Fognini. În 2015, Mergea a ajuns în sferturi alături de Dominic Inglot, fiind învins de perechea Tecău – Rojer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS