10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Vânătoarea“ de fotbaliști liberi poate începe pentru CSU

„Vânătoarea“ de fotbaliști liberi poate începe pentru CSU

Andrei Burlacu este propus de conducere ca înlocuitor pentru Bawab în atacul Craiovei (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Andrei Burlacu este propus de conducere ca înlocuitor pentru Bawab în atacul Craiovei (Foto: Alexandru Vîrtosu)

FRF-ul nu e așa negru precum pare. CS Universitatea Craiova a primit interdicție de a face transferuri pentru două perioade de mercato, după ce a pierdut în octombrie litigiul cu fundașul Ovidiu Dănănae, iar oficialii clubului nu erau convinși că pot legitima jucători liberi de contract, pentru că în motivarea deciziei luate de Comisia de Recurs nu se specifica acest lucru. Drept urmare, s-a făcut o adresă către Biroul juridic al FRF în care s-au solicitat lămuriri, iar răspunsul federației a sosit vineri și a fost pozitiv.
„Având în vedere solicitarea dumneavoastră nr. 51, din 11.01.2016, și analizând dispozitivul Deciziei nr. 290, din 8.10.2015, a Comisiei de Recurs a FRF, precum și dispozițiile art. 18.9.1., litera a, din RSTJF, prin prezenta confirmăm că CS Universitatea Craiova are dreptul de a legitima jucători liberi de contract“, a fost răspunsul scris oferit de Adrian Stângaciu, șeful serviciului juridic al FRF.

„Vom acționa după jocurile amicale“

Aflat în Antalya, alături de Daniel Mogoșanu și de jucătorii alb-albaștri, managerul general al grupării CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, a afirmat că răspunsul primit de la biroul juridic al FRF nu-l surprinde, punctând că nu vor apărea nume noi la echipă decât după meciurile amicale din Turcia și doar dacă se ajunge la concluzia că este nevoie de întăriri.
„E un lucru bun, pe care l-am susținut mereu și mă așteptam să se confirme. Este foarte important pentru noi că putem legitima fotbaliști liberi de contract. Nu vor apărea nume noi la echipă imediat. Vom vedea meciurile amicale și ne putem edifica asupra a ce ne lipsește. Nu am demarat nici o discuție cu vreun jucător în momentul ăsta, dar am urmărit de foarte mult timp anumiți fotbaliști, pentru că departamentul nostru de scouting lucrează. Vom trage niște concluzii și vom acționa doar după ce vom observa la lucru echipa în jocurile amicale. În orice caz, vom încerca să promovăm tinerii din propria pepinieră, în principal pe cei pe care i-am luat acum cu noi în Antalya“, a comentat Felix Grigore, pentru GdS.

Vătăjelu: Juniorii noștri au potențial

Juniorii promovați în această iarnă la prima echipă beneficiază și de încrederea colegilor cu experiență, nu numai a conducătorilor. Fundașul stânga al CSU, Bogdan Vătăjelu, consideră că Andrei Vlad, Laurențiu Popescu, Raul Hreniuc, Cosmin Ciocoteală, Robert Petre și Andrei Burlacu vor ajuta mult echipa în viitor.
„Strategia de promovare a tinerilor este bună. Nu trebuie să ne gândim doar la prezent, ci și la viitor, iar juniorii promovați de la echipa a doua pot avansa foarte mult, iar dacă muncesc pot să aibă un loc de titular în prima echipă. Toți cei care au plecat și nu mai fac parte din lotul nostru sunt o pierdere, pentru că fiecare dintre ei a contribuit la ceea ce am realizat până acum. Dar nimeni nu e de neînlocuit, iar ceilalți portari – Cătălin Straton și ceilalți doi copii – își vor face treaba bine“, a declarat „Sarma“, pentru site-ul clubului.
Vătăjelu a vorbit despre obiectivele personale: „Nu sunt așa mulțumit de evoluțiile mele. Cred că aș fi putut mult mai mult în anul ce a trecut. Vreau să am evoluții cât mai bune. Obiectivul meu este să ajung la Euro. Muncesc pentru asta în fiecare zi și sper să-l îndeplinesc“.

Bawab a semnat cu Steaua

Dacă nu pot înainta momentan numele vreunui jucător nou, oficialii CSU punctează la capitolul plecări. Atacantul iordanian Thaer Bawab și-a reziliat vineri contractul cu CS Universitatea Craiova și a semnat imediat cu Steaua. „L-am luat acum pe Thaer Bawab! Mâine dimineaţă (sâmbătă – n.r.) pleacă în Turcia în cantonament şi intră pe mâinile lui Reghe. Thaer Bawab e jucătorul Stelei, ne-am înţeles, e totul rezolvat. A semnat pe doi ani“, a declarat patronul Stelei, Gigi Becali.
Thaer Bawab nu a mai fost dorit la CS Universitatea Craiova din pricina salariului mare, 9.000 de euro pe lună, dar și pentru că „este un jucător lent și capricios“, după cum susține unul dintre conducătorii grupării alb-albastre.
Trei goluri a marcat Thaer Bawab pentru CSU în actuala ediție de campionat.

Sâmbătă, primul test

CS Universitatea Craiova susține sâmbătă, de la ora 17.00, primul amical din cadrul cantonamentului din Antalya. Elevii lui Daniel Mogoșanu și Victor Naicu întâlnesc pe FC Hallerscher, o grupare care a încheiat turul ligii a treia din Germania pe locul șapte. Rivala Craiovei s-a dovedit imbatabilă în ultimele șase meciuri din campionat, iar golgheterul echipei este englezul Osayamen Osawe, cu 9 reușite în 21 de partide.
Programul complet cu amicalele alb-albaștrilor este următorul: 16 ianuarie – FC Hallescher (Germania), 19 ianuarie – RZ Pellets WAC (Austria), 21 ianuarie – Vardar Skopje (Macedonia), 28 ianuarie – MTK Budapesta (Ungaria), 31 ianuarie – FC Paksi (Ungaria), 3 februarie – Slovan Bratislava (Slovacia), 4 februarie – FC Sioni Bolnisi (Georgia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS