20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSăpunaru îl vrea coleg pe Adrian Mutu

Săpunaru îl vrea coleg pe Adrian Mutu

Cristi Săpunaru crede că Mutu ar putea „renaşte“ în tricoul echipei Pandurii (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Cristi Săpunaru crede că Mutu ar putea „renaşte“ în tricoul echipei Pandurii (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Pandurii Târgu Jiu l-a vândut pe Momcilovic la Steaua, dar speră să se revanșeze în fața suporterilor cu un transfer de marcă: Adrian Mutu, jucător liber de contract după despărțirea de formația indiană FC Pune City. După ce Narcis Răducan a afirmat timid în câteva rânduri că fostul decar al României și-ar putea încheia cariera la Pandurii, având șanse să prindă și lotul naționalei pentru Campionatul European din Franța, ieri a venit rândul lui Cristian Săpunaru să-i facă lobby „Briliantului“ ca să vină la Târgu Jiu.
„Mutu este jucător valoros şi va rămâne un jucător valoros indiferent de vârsta pe care o are. E greu să ajungi la performanţele lui. Sper să revină în fotbal, fie la noi, la Pandurii Târgu Jiu, fie în altă parte. Dacă va avea evoluţii bune, atunci cred că va reveni şi la echipa naţională“, a spus Săpunaru, la Digi Sport.
Întrebat dacă şi-ar dori să meargă alături de prietenul său, Daniel Niculae (Astra Giurgiu), la EURO 2016, fostul câștigător al Ligii Europa cu FC Porto a precizat că acest lucru este posibil doar dacă amândoi vor avea evoluţii bune la echipele de club.
„Deocamdată, vreau să mă pregătesc cât mai bine la echipa de club. Apoi, dacă voi fi convocat, mă voi duce la echipa naţională. Ar fi frumos să fiu cu Daniel Niculae la EURO 2016, mi-aş dori foarte mult, dar mai întâi trebuie să ne facem treaba cât mai bine la echipele de club, pentru că altfel nu putem ajunge la lotul naţional“, a spus fotbalistul pandurilor.

Florin Acsinte, blocat de șefii de la Botoșani

Alt jucător dorit de Pandurii Târgu Jiu este Florin Acsinte, de la FC Botoșani. Fotbalistul de 28 de ani se află în ultimele șase luni de contract cu gruparea antrenată de Cristi Pustai și și-a dat acordul să vină la formația gorjeană, însă preşedintele moldovenilor, Cornel Şfaiţer, a declarat că nu este de acord să-l lase pe fundaş să plece gratis.
„Am înţeles că Florin Acsinte s-a înţeles cu cei de la Târgu Jiu, dar Pandurii trebuie să se înţeleagă şi cu noi dacă îl vor acum pe jucător. Ei l-au vândut pe Momcilovic cu 250.000 de euro la Steaua şi îl vor acum pe Acsinte gratis? Aşa ceva nu se poate! Pe noi nu ne deranjează dacă Acsinte semnează cu Pandurii, a jucat zece ani la noi. Nu putem să îi oferim un salariu la nivelul celui propus de Pandurii, dar dacă această echipă şi-l doreşte cu adevărat acum, e normal să plătească o sumă de bani. Mai ales că nu cerem cine ştie ce. Am vorbit de 20.000 de euro, ceea ce ni se pare o sumă modică pentru căpitanul lui FC Botoşani. Noi avem un obiectiv de atins şi Acsinte este un jucător important pentru noi. Dacă-l dăm gratis, pe urmă noi trebuie să scoatem bani din buzunar pentru a aduce pe cineva în locul lui“, a spus Cornel Şfaiţer.
Florin Acsinte are 117 meciuri pentru FC Botoșani, în care a marcat șase goluri și a dat nouă pase decisive.
Președintele gorjenilor, Narcis Răducan, a declarat că dorința sa și a lui Edi Iordănescu este ca la Pandurii să ajungă fotbaliști care să fie familiarizați cu Liga I și să nu experimenteze cu străini: „Dorinţa lui Edi este să încercăm pe cât posibil să luăm jucători care au evoluat în prima ligă, și nu neapărat în ultimul an, care deja ştiu ce înseamnă fotbalul din Liga I. Sigur, dacă nu găsim, vom încerca şi vom risca şi cu fotbaliști care nu au evoluat în România. Ar fi perfect dacă am elimina gradul acesta de risc privind adaptarea“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS