8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOficialii CSU se joacă cu nervii suporterilor

Oficialii CSU se joacă cu nervii suporterilor

Săndoi nu se dă plecat cu una cu două, iar Mogoşanu este împins de conducere la antrenament (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Săndoi nu se dă plecat cu una cu două, iar Mogoşanu este împins de conducere la antrenament (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Iubitorii fotbalului din Bănie trăiesc clipe de coșmar. La CS Universitatea Craiova se petrec lucruri care nu au nici o legătură cu drumul spre performanța promisă.

Ținând cont că s-au ratat toate obiectivele propuse în acest an competițional, plus interdicția de a transfera jucători până în iarna viitoare, dar și problemele cu legea, principalul acționar al CS Universitatea Craiova, Mihai Rotaru, a decis să strângă din nou robinetul și să „picure“ bani doar pentru existența echipei. De la această idee pleacă alte hotărâri sub așteptările iubitorilor de fotbal din Bănie, calculele și acțiunile gândite de patronul actualei echipe a orașului conducând practic la o stare de incertitudine și chiar de lehamite în rândul fanilor. Idealurile clubului alb-albastru s-au schimbat brusc. De la promisiunea unei echipe capabile să se ia de gât cu formațiile Bucureștiului atât din punct de vedere fotbalistic, cât și financiar, s-a trecut la a îmbrățișa mediocritatea la toate capitolele. Practic, întregul capital de imagine câștigat cu greu în cei trei ani de la reapariția în peisajul fotbalistic este pe cale să se ducă pe apa sâmbetei.

Patru „grei“ vor fi trași pe tușă

Reunirea formației CS Universitatea Craiova este programată astăzi, iar reluarea pregătirilor începe cu vizita medicală. Din dorința de a scăpa de jucătorii cu salariile cele mai mari și aflați pe final de contract, invocând și aportul slab de la echipă al unora dintre ei, oficialii grupării alb-albastre au decis ca portarul Cristi Bălgrădean, mijlocașul Viorel Ferfelea și atacanții Thaer Bawab și Costin Curelea să nu fie trecuți pe lista jucătorilor care vor susține testele la Policlinica pentru Sportivi. Aceștia nu vor merge nici în Antalya în cantonament, chiar dacă nu se va reuși întreruperea înțelegerilor contractuale.
„Trebuie purtate niște discuții cu ei, pentru că nu poți să întrerupi contractul decât cu acordul părților. Oricum, mâine (astăzi – n.r.), la vizita medicală, nu vor fi“, a declarat managerul general al CSU, Felix Grigore, pentru GdS.

Cinci juniori vor trece la echipa mare

La vizita medicală se vor prezenta, în schimb, toți cei din lotul vechi, plus cinci tineri de la echipa a doua a clubului. În absența lui Bălgrădean, conducerea a decis ca Laurențiu Popescu și Andrei Vlad să-l secondeze pe portarul Cătălin Straton, lista fiind completată cu mijlocașii Robert Petre și Cosmin Ciocoteală și atacantul Andrei Burlacu. Sub semnul întrebării este fundașul Raul Hreniuc, jucător care s-a afișat într-o poză îmbrăcat în tricoul lui Dinamo, conducătorii dorind să-l protejeze de furia fanilor deoarecere i-au găsit circumstanțe atenuante. În schimb, atacantul Sergiu Jurj, jucător provenit dintr-o familie cu simpatii steliste și manageriat de Anamaria Reghecampf, a sărit din schemă, oficialii sperând să apară rapid oferte pe numele său ca să-și recupereze banii investiți până acum. „Pe lângă jucătorii vechi, vor fi și tinerii promovați, ce vor merge și în Antalya în cantonament. În privința lui Hreniuc o să vedem, dar cu siguranță Jurj nu va fi în calculele noastre“, a subliniat Felix Grigore.

Cuplul Mogoșanu – Naicu are prioritate la timonă

În programul de astăzi al alb-albaștrilor figurează și un antrenament, de la ora 16.00, la Baza Sportivă „Popeci“, și lotul va fi același de la vizita medicală. Necunoscuta o reprezintă însă staff-ul tehnic, pentru că finanțatorii și managerul au decis să încredințeze echipa cuplului de antrenori Daniel Mogoșanu (principal) – Victor Naicu (secund), dar vechea „gardă“, Emil Săndoi și Adrian Popescu, „amenință“ că se prezintă și ea la prima sedință de pregătire din 2016.
„Nu am stabilit nimic deocamdată cu Mihai Rotaru. Nu știu dacă vin la antrenament, să vedem. Urmează să mă întâlnesc din nou cu Mihai, în această seară (ieri – n.r.) sau mâine dimineață (astăzi – n.r.), ca să hotărâm ce facem. Dar este posibil orice în privința antrenamentului“, a declarat Emil Săndoi, pentru GdS.
„Ei au venit cu propuneri, dar nu am fost de acord și le-am spus că sunt la dispoziția lor sau să găsească soluții. Ne-am strâns mâna și așteptăm telefonul. Nu vreau să reziliez contractul. Am venit aici și mai am șase luni din contract. O să vin la antrenament, să văd cum e treaba“, a spus Adrian Popescu, pentru GdS.
În ceea ce privește pregătirea portarilor, postul de antrenor va fi ocupat în continuare de Silviu Lung.
Până la închiderea ediției, clubul nu a anunțat nici o modificare a staff-ului tehnic.

Badea, sarcastic

Directorul Clubului Sportiv Universitatea Craiova, Pavel Badea, nu este prea încântat de politica dusă în ultimul timp de conducerea echipei de fotbal, dar speră ca deciziile să ducă la ceva bun. „Patronul face politica, pentru că el bagă banii. E bine că pune măcar antrenori craioveni și nu ne trezim cu tehnicieni din afara Olteniei. Domnul Rotaru se pricepe deja la fotbal, are cunoștințe vaste și cred că deciziile care le ia sunt binevenite. Sperăm ca deciziile sale să fie benefice pentru club“, a comentat Pavel Badea, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS