10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGogârlă: Avem șanse să învingem pe Krim Ljubljana

Gogârlă: Avem șanse să învingem pe Krim Ljubljana

Antrenoarea Simona Gogârlă îşi doreşte să elimine din Cupa Cupelor echipa unde a făcut performanţă ca jucătoare (Foto: Traian Mitrache)
Antrenoarea Simona Gogârlă îşi doreşte să elimine din Cupa Cupelor echipa unde a făcut performanţă ca jucătoare (Foto: Traian Mitrache)

Echipa feminină de handbal SCM Craiova va juca sâmbătă (ora 17.30) în Cupa Cupelor, urmând să primească vizita unei formații titrate a handbalului european, Krim Mercator Ljubljana, dublă câștigătoare a Ligii Campionilor. Simona Gogârlă, antrenoarea oltencelor, a evoluat în trecut cu succes la formația slovenă, iar acum crede că echipa sa are potențial să o învingă pe Krim.

Handbalistele de la SCM Craiova se antrenează din greu pentru meciul tur cu formația slovenă Krim Ljubljana, programat sâmbătă, de la ora 17.30, în Sala Polivalentă din Bănie. Formația slovenă a început acest sezon în Liga Campionilor, dar cum nu a obținut nici o victorie nu s-a calificat mai departe, iar acum își dorește un parcurs cât mai lung în Cupa Cupelor. SCM Craiova a ajuns în optimile de finală, după ce în primul tur a eliminat formația sârbă Radnicki Kraguevac, ambele disputate în Bănie și încheiate cu victoria oltencelor.
Krim Ljubljana este una dintre numele mari ale handbalului european, o echipă cu rezultate foarte bune în cupele europene, printre care amintim numai cele două trofee ale Ligii Campionilor cucerite. La echipa slovenă a evoluat cu succes și antrenoarea echipei SCM Craiova, Simona Gogârlă, între anii 1997 și 2001.
Chiar dacă au în față o formație titrată, oltencele nu vor să întindă covorul roșu în fața adversarelor care vor ajunge mâine în Bănie.
Jucătoarea Dana Băbeanu știe palmaresul celor de la Krim, dar crede că ea și colegele sale pot să câștige. „Este o onoare să joci cu o echipă așa puternică, cu un așa palmares, care vine din Liga Campionilor. Suntem cotate cu șansa a doua, dar din luna decembrie ne pregătim să facem un meci frumos și să obținem victoria. Ne vom juca șansa. Rezultatul reușit de naționala României la Mondiale ne dă încredere și sper ca toate echipele românești să obțină rezultate în cupele europene“, a spus ieri Dana Băbeanu, într-o conferință de presă la care au mai participat cei doi antrenori, Simona Gogârlă și Grigore Albici.

Ianași s-a operat, Landre a venit cu mandibula fracturată de la CM

Formația craioveană abordează confruntarea de sâmbătă cu probleme de lot. „Andreea Ianăși s-a operat la umăr și va reveni peste trei luni, Apipie este în perioada de recuperare, iar Laurisa Landre va intra la joc, dar cu o proteză dentară, pentru că a suferit o fractură de mandibulă la Campionatul Mondial. În ceea ce privește transferurile, nu am luat-o decât pe Alexandra Andrei în pauza competițională. Am încercat de trei luni să aducem jucătoare, dar nu am găsit ceea ce ar fi putut să ajute echipa noastră“, a explicat antrenoarea.
Gogârlă a făcut referiri și la lotul viitoarei adversare. Krim Mercator a făcut modificări în echipă după ratarea calificării în optimile de finală ale Ligii Campionilor: „Krim nu mai este aceeași echipă ca atunci când au câștigat Liga Campionilor. Au jucătoare bune, care evoluează cu multă ambiție, au o bulgăroaică bună, Elizabeth Omoregie, partea stângă a lor este cea mai periculoasă, dar important este ca noi să ne pregătim foarte bine în cele două zile care ne-au rămas pentru a anihila «gurile lor de foc». Jucătoarea Sergeja Stefanisin mi-a fost colegă, are 41 de ani. Sper ca sâmbătă să ne ridicăm la nivelul adversarului, să facem un meci foarte bun și să încheiem jocul cu o victorie foarte importantă pentru moralul nostru. Jucăm acasă, este un avantaj, avem șanse, dar depinde doar de noi și de jocul nostru. Am și eu emoții. Sper să trec de ele și să mă concentrez pe ce am de făcut“.
Oltencele au disputat ultimul meci oficial în luna noiembrie, iar în pauza competițională au disputat două amicale cu CSM Ploiești, în luna decembrie, apoi au mers în Macedonia, pentru trei amicale în compania primei și a doua formații a clubului Vardar Skopje. „Sunt mulțumită de cum au decurs meciurile cu Vardar. Am jucat cu prima lor echipă, care evoluează în Liga Campionilor, iar în prima repriză le-am ținut piept, am și condus. În cele două partide cu echipa a doua de la Vardar ne-am impus. Au fost niște teste utile, iar sâmbătă va fi examenul“, a adăugat antrenoarea.

Albici: Nu va fi o surpriză foarte mare dacă ne calificăm

„Secundul“ Simonei Gogârlă, Grigore Albici, consideră că nu va fi o surpriză foarte mare dacă SCM Craiova va elimina pe Krim: „Vom aduce aici o echipă de top. Acum zece ani, când s-a înființat clubul, sau în urmă cu câțiva ani, când am mai fost antrenor la această echipă, nici nu visam să aducem aici o echipă de calibrul celor de la Krim. Va fi greu meciul, va fi o surpriză dacă ne calificăm mai departe, dar nu una foarte mare. Așteptăm fanii în număr cât mai mare să le oferim o victorie, dacă nu un meci bun. Antrenorul cu portarii de la SCM Craiova a completat că portarul Diana Petrescu, medaliată cu bronz la CM cu naționala României, nu va avea un statut special: „Nu avem titulari de drept. Sunt trei portari valoroși, iar în funcție de formă poate intra oricare“. Clubul sloven a anunțat că va fi însoțit la Craiova de un grup de suporteri.
Returul cu Krim Mercator Ljubljana este programat pe 16 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS