17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFlorin Spânu: Vom miza pe copiii Filiașiului

Florin Spânu: Vom miza pe copiii Filiașiului

Florin Spânu îşi doreşte să aducă fotbaliştii filieşeni la echipă (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Florin Spânu îşi doreşte să aducă fotbaliştii filieşeni la echipă (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Președintele formației CSO Filiași, Florin Spânu, a dezvăluit pentru GdS care este planul de bătaie pentru returul campionatului din Liga a III-a, seria 4. Aurel Lupu și colegii săi vor reveni la pregătire pe 18 ianuarie și după un calup de antrenamente pe stadionul „Chimia“, de la Ișalnița, vor merge într-un stagiu centralizat la Baia de Aramă. Filieșenii nu au stabilit încă adversarii din partidele amicale din această iarnă și nici când va fi efectuată vizita medicală, aceste necunoscute urmând să fie „rezolvate“ în zilele următoare.
„Jucătorii se bucură din plin de vacanță, noi, ceilalți, mai puțin. Pregătirea va începe pe 18 ianuarie, ne vom antrena pe stadionul «Chimia» până pe 3 februarie, iar pe 4 februarie vom pleca într-un cantonament de zece zile la Baia de Aramă, unde avem condiții foarte bune. În acest stagiu montan, Ionel Luță va pune accent pe acumulările fizice, însă vom încerca să susținem pe final și vreo două partide de verificare cu echipe din zonă. Mai multe meciuri amicale vom susține după acest cantonament și le vom anunța imediat cum le vom parafa“, a declarat Florin Spânu, pentru GdS.

„Pregătim echipa pentru campionatul următor“

În privința lotului de jucători, conducătorul lui CSO Filiași a punctat că a parafat deja transferul fundașului Răzvan Istudor. Florin Spânu a mărturisit că a convenit împreună cu ceilalți factori de decizie de la club să „repatrieze” jucătorii filieșeni care evoluează în întreaga Oltenie, dorind ca la startul viitoarei ediții de campionat a Ligii a III-a, când va fi gata arena orașului, să alinieze cât mai mulți fotbaliști localnici.
„Singurul jucător pe care l-am luat este Istudor, care a jucat până acum la Metropolitan Ișalnița. Am și rezolvat cu actele în cazul lui. Mai vrem un portar și un vârf de atac, dar vom mai aduce din tinerii din Filiași, din grupele mele de copii pe care le-am format acolo în trecut. Nu dau nume, pentru că nu vrem să întâmpinăm dificultăți în discuțiile pe care le vom avea cu oficialii echipelor la care activează. Ca idee, vom merge în continuare pe mâna tinerilor născuți în 1997 și 1998, în orașul Filiași. Strategia noastră este ca în viitor echipa să fie formată din fotbaliștii din Filiași și din comunele din împrejurimi. Suporterii trebuie să se identifice cu echipa, de aceea e nevoie să promovăm copiii orașului. De plecat nu am stabilit nimic până acum. O să vedem după 18 ianuarie cine va continua cu noi și cine nu. Planul nostru este să pregătim echipa pentru campionatul următor, fiind convins 100% că vom juca în Filiași, pentru că terenul va fi gata la finalul primăverii. În ceea ce privește acest sezon, sunt convins că vom urca în clasament și că vom termina pe o poziție bună, pentru că Ionel Luță va pregăti bine echipa în această iarnă“, a subliniat Florin Spânu.
CSO Filiași ocupă penultimul loc în Liga a III-a, seria a 4-a, având 11 puncte, însă distanța până la mijlocul clasamentului este de doar 7 puncte. Campionatul din eșalonul trei se va relua pe 5 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS