15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAzi e ziua cea mare pentru antrenorii craioveni de box

Azi e ziua cea mare pentru antrenorii craioveni de box

Înființată în vara anului trecut, secția de box a clubului SCM Craiova va fi „populată“, în scurt timp, de sportivi și antrenori. Anunțul a fost făcut ieri de directorul Marius Barcan, care a spus că astăzi se va lua o decizie legată de cine va face sau nu pasul spre clubul municipalității.
„Este o decizie foarte grea, dar mâine se va decide tot, cine sunt antrenorii și sportivii pe care îi vom lua. Criteriul de selecție va fi seriozitatea, în primul rând, și apoi oameni care să-și dorească performanță“, a explicat Barcan.
Fără doar și poate, toți antrenorii care activează în boxul craiovean, majoritatea neremunerați, își doresc ca ei și sportivii lor să fie sub „umbrela“ SCM Craiova, mai ales că rezultatele sunt foarte bune an de an.
Doi dintre tehnicieni, Ion Dragomir și Dora Mustățea, au invitat ieri oficialități și oameni din lumea sportului să-i viziteze la antrenament, în sala de atletism de la Polivalentă, și le-au oferit acestora plachete. Întrebat de un jurnalist de ce a organizat festivitatea exact cu o zi înainte de luarea deciziei în ceea ce privește angajarea antrenorilor de box la SCM, antrenorul Ion Dragomir a replicat: „Aveam programată această întâlnire încă de la finalul anului trecut, dar a trebuit să o reprogramăm că nu au putut veni mai mulți dintre invitați. Nu am făcut acum această întâlnire ca să impresionăm pe cineva. Rezultatele sunt cartea noastră de vizită“.

Li s-a promis o sală nouă

Printre cei care au primit distincții s-au numărat primarul Lia Olguța Vasilescu, cei doi viceprimari, Mihail Genoiu și Dan Dașoveanu, dar și directorii de la CSM Craiova (club unde activează în prezent majoritatea pugiliștilor din Craiova), Mircea Călin, respectiv SCM Craiova, Marius Barcan (club care va prelua o parte din sportivi). Primarul Lia Olguța Vasilescu le-a promis antrenorilor și sportivilor că vor avea o sală nouă: „În afară de această sală de la Polivalentă, care este un pic improprie, deoarece aici este și atletismul, ne gândim să mai creăm cel puțin o sală în care să intre două ringuri de box. Am înființat secția de box pornind de la performanțele sportivilor și de la condițiile în care se antrenau, în curtea antrenorilor, în ringuri improvizate“.
Edilul-șef le-a dat speranțe și practicanților altor sporturi care se descurcă greu: „Suntem deschiși și către alte sporturi. Vom avea de anul acesta două baze sportive extrem de mari, este normal să ne îndreptăm și spre alte sporturi, să le susținem. Dacă investim de la început în cluburile de copii și juniori vom avea și performanță. Dacă nu, ne vom uita mereu peste gard la alții din România sau din străinătate, care au campioni“.
Ion Dragomir le-a mai spus celor prezenți că în 2015, clubul CSM Craiova a dominat competițiile interne, iar sportivii au luat peste 20 de medalii. Nici în plan internațional nu au stat deloc rău. Juniorul Dinu Florin Gabriel (antrenor Marcel Sârba) a cucerit medalia de argint la campionatul european, iar Cristina Băran (antrenor Ion Joița) s-a clasat pe locul cinci la Europene, tot de juniori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS