2.6 C
Craiova
duminică, 29 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Sport Florina Pierdevară, un an cu recorduri şi calificare la Rio

Florina Pierdevară, un an cu recorduri şi calificare la Rio

Pierdevara 1

Trei atleţi craioveni fac parte din lista restrânsă a celor 30 de români care au obţinut deja biletul de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de anul viitor. Dacă maratonistul Marius Ionescu şi mărşăluitoarea Claudia Ştef, ambii de la CSM Craiova, se vor afla la a doua participare la competiţia supremă, Florina Pierdevară (foto) s-a calificat în premieră la concursul care reuneşte cei mai valoroşi sportivi de pe planetă. Într-un interviu acordat GdS, semifondista legitimată la clubul Steaua Bucureşti a vorbit despre parcursul său în 2015 şi aşteptările din 2016, an olimpic cu multe provocări.
Gazeta de Sud: Florina, cum a fost pentru tine anul 2015 din punct de vedere sportiv?
Florina Pierdevară: A fost un an extraordinar. Am obținut foarte multe rezultate bune, care au culminat cu realizarea baremului olimpic în proba de 800 de metri, cu timpul 2.00.91.
GdS: La câte competiţii ai participat şi care a fost cea mai importantă?
F.P.: Am participat la foarte multe competiții naționale și internaționale, dar cel mai important pentru mine a fost Campionatul Mondial militar din Koreea, din luna octombrie. Am câștigat medalia de bronz în proba de 1. 500 metri.
GdS: Tot acolo ai realizat şi baremul pentru Jocurile Olimpice.
F.P.: Da, aşa este. Am realizat record personal atât la 800 metri, cu 2.00,91, cât şi la 1.500, cu timpul 4.07.93.

„Steaua îmi oferă condiţii optime de pregătire“

GdS: Eşti craioveancă, de ce nu reprezinţi un club din Craiova şi eşti legitimată doar la Steaua Bucureşti?
F.P.: Pentru că în Craiova sportivii nu sunt sprijiniţi în ceea ce priveşte baza sportivă şi condiții de pregătire pentru a face înaltă performanță.
GdS: Eşti mulţumită de ce îţi oferă cei de la Steaua?
F.P.: Da, îmi asigură condiții optime de pregătire pentru obținerea unor performanţe remarcabile.
GdS: Cât de mult contează să beneficiezi de toate condiţiile de care ai nevoie, şi mă refer aici la o bază sportivă adecvată, medicamentaţie etc.?
F.P.: Foarte mult contează! Sunt o parte importantă dintr-un suport întreg pentru obținerea unor rezultate pe măsură.
GdS: Stai mult prin cantonamente. Este mai uşor pentru tine că îl ai alături pe iubitul tău, Andrei Ştefana, şi el tot atlet craiovean, care reprezintă cluburile CSM Craiova şi Steaua Bucureşti?
F.P.: Un sportiv de performanţă își petrece o mare parte a vieții în cantonament cum este și cazul meu, iar faptul că iubitul îmi este alături în cantonament influențează pozitiv activitatea pe care o desfășor.
GdS: Cum vezi acum drumul pe care l-ai parcurs de la primul tău titlu de campioană naţională la cucerirea unor medalii la concursuri internaţionale, iar acum calificarea la Jocurile Olimpice?
F.P.: Nu poate fi descris în cuvinte dacă este greu sau ușor. Părerea mea este că sunt trepte pe care trebuie să le parcurgi, eu propunându-mi să urc treaptă cu treaptă, fără să mă gândesc cât este de greu, pentru a avea forța necesară să ajung acolo unde mi-am propus.

Vrea în finală la Rio

GdS: Ce program ai pentru începutul de an, dar pentru tot anul?
F.P.: Urmează să plec pe 3 ianuarie în Portugalia în cantonament, apoi îmi continui pregătirea pentru concursurile de anul viitor, Campionatul Național de sală, eventual Balcaniada, iar pentru la vară Campionatul European, apoi Jocurile Olimpice.
GdS: Ce obiectiv ţi-ai propus pentru Rio?
F.P.: Îmi doresc accederea în finală și un record personal, dacă se poate.
GdS: Unde vei fi la trecerea dintre ani?
F.P.: Revelionul îl voi petrece acasă, alături de familie și prieteni.

Performanţele Florinei Pierdevară în 2015

Florina Pierdevară a avut un an în care a stabilit o mulțime de recorduri personale: 800 m (2.00:91), 800 m sală (2.04:12), 1.500 m (4.07:95), 1.500 m sală (4.16:01) și 3.000 m (9.28.83). Iată rezultatele înregistrate de semifondista craioveană: locul 1 la Campionatul Balcanic de Atletism, 800 m, 2.03:14; locul 3 la Campionatul Balcanic de Atletism, 1.500 m, 4.08:74; locul 3 la Jocurile Mondiale Militare, 1.500 m, 4.14:94; locul 9 la Campionatul European Sală, 1.500 m, 4.17:05; locul 1 la Campionatul Național de Atletism, 1.500 m, 4.15:93; locul 2 la Campionatul Național de Atletism, 800 m, 2.05:11; locul 3 la Internaționalele României, 800 m, 2.03:65; locul 1 la Campionatul Național Sală, 800 m, 2.04:12; locul 2 la Campionatul Național Sală, 1.500 m, 4.21:67.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Au trecut peste eșecul cu Steaua. SCMU Craiova, victorie...

Eșecul de sâmbătă, cu Steaua (2-3), se...

ȘTIRI GdS

Au trecut peste eșecul cu Steaua. SCMU Craiova, victorie...

Eșecul de sâmbătă, cu Steaua (2-3), se pare că nu i-a afectat prea mult pe voleibaliștii Craiovei. Trupa lui Dan Pascu a...

Haţegan va arbitra partida Şahtior Doneţk – Real Madrid,...

Arbitrul Ovidiu Haţegan va conduce meciul dintre Şahtior Doneţk şi Real Madrid, care va avea loc marţi, de la ora 19.55, pe...

Ghinionul se ține scai! România a rămas fără Crina...

La ultimele teste pentru COVID-19, Crina Pintea, pivotul naționalei de handbal feminin și una dintre cele mai valoroase jucătoare tricolore, a fost...

Covidul, bată-l vina! Fotbalistele României nu au mai făcut...

Reprezentativa feminină de fotbal a României nu a mai făcut, duminică, deplasare în Croaţia, pentru ultimul meci din preliminariile Campionatului European, care...

Baschet / Nicio șansă! Tricolorii, învinși fără drept de...

Naţionala masculină de baschet a României a fost învinsă categoric de echipa Poloniei, cu 91-61 (24-7, 21-17, 26-23, 20-14), sâmbătă, în Pabellon...

Răzvan Lucescu a câștigat și Cupa Regelui cu Al...

Antrenorul Răzvan Lucescu a cucerit Cupa Regelui, sâmbătă, în Arabia Saudită, cu echipa Al Hilal Riad, care a învins-o în finală pe...