8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAstra i-a luat Craiovei punctul cu mâna

Astra i-a luat Craiovei punctul cu mâna

Andrei Ivan (la minge) a luat două cartonaşe galbene prosteşti şi va lipsi cu ASA Târgu Mureş (foto: csuc.ro)
Andrei Ivan (la minge) a luat două cartonaşe galbene prosteşti şi va lipsi cu ASA Târgu Mureş (foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova nu a reuşit să contabilizeze nici un punct în partida disputată vineri seară, în deplasare, cu Astra Giurgiu, prima din etapa a 16-a din Liga I. Liderul Ligii I s-a impus la limită, scor 1-0, graţie reuşitei lui Daniel Florea din minutul 81, acesta reluând cu mâna (!), de la doi metri, de lângă Vătăjelu, o centrare de pe stânga a lui Daniel Niculae. Nimeni nu a sesizat infracţiunea comisă de giurgiuvean, reluările de la tv fiind însă elocvente.

Astra: Gavrilaş – Pedro Miguel, Găman, G. Alves, J. Morais – Lovin – Enache (’74, Tembo), Teixeira (’46, D. Niculae), Boldrin, De Amorim (’46, De Amorim) – Budescu. Antrenor: Marius Şumudică.

CS Universitatea: Bălgrădean – Achim, Popov, Kay, Vătăjelu – Ivan, Dumitraş, Mateiu (’88, Curelea), Bancu – N. Rocha (’72, Băluţă), Bawab (’79, Madson). Antrenor: Emil Săndoi.

Cartonaşe galbene: J. Morais ’24, Găman ’72, Boldrin ’84, D. Florea ’90+4 / Vătăjelu ’7, Ivan ’40+2, ’82, Bălgrădean ’90+4.

Cartonaş roşu: Ivan ’82.

Au arbitrat: Cristian Balaj – Mihai Artene, Adrian Ghinguleac.

Observatori: Constantin Stătescu, Florin Hâncu.

În etapa viitoare, CS Universitatea Craiova va primi vizita celor de la ASA Târgu Mureş, confruntarea fiind programată duminică, de la ora 14.00, pe stadionul „Extensiv”.

 

Săndoi: Este o fază ciudată la gol

 

Antrenorul principal al CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, a spus că este dezamăgit de rezultatul afişat pe tabelă, dar nu a dorit să comenteze reuşita lui Daniel Florea.

„În prima repriză ne-am comportat bine în ambele faze, iar în a doua Astra a pus presiune. Nu pot să spun că au avut ocazii foarte clare, dar au avut o presiune constantă. Îmi pare rău, pentru că per total am făcut o partidă bună. În prima repriză am avut ocazii şi puteam să marcăm prin Rocha, Bawab şi Bancu, iar pe final de joc Ivan a avut oportunitatea de a înscrie şi a rezultat o fază controversată şi nu pot să spun exact ce s-a întâmplat. După aceea a fost lovitura liberă a lui Vătăjelu, la care Gavrilaş a intervenit foarte bine, deci echitabil ar fi fost un rezultat de egalitate. N-am văzut faza golului şi nu mă pronunţ. M-ar încălzi cu ceva dacă aş reproşa arbitrului? Nu. Îmi pare rău că am pierdut acest joc, pentru că nu cred că meritam. Este o fază ciudată la gol, a fost recentrarea lui Daniel Niculae, iar noi ar fi trebuit să avem doi jucători acolo. Din păcate am avut decât unul, deci s-a pierdut marcajul în careul de 6 metri şi asta ne-a costat. O să se analizeze faza, dar oricine poate să greşească”, a spus Săndoi, sperând să recupereze punctele cu ASA Târgu Mureş: „Cu ASA este un joc important pentru play-off, dar nu este decisiv, pentru că mai sunt atâtea etape de jucat. Ivan a luat cartonaş roşu şi nu vom putea conta pe el. Va trebui să-i găsim un înlocuitor”.

 

Jucătorii, supăraţi

 

La rândul lor, jucătorii grupării din Bănie au recunoscut că le-a lipsit concentrarea spre finalul partidei, dar vor să se revanşeze în faţa suporterilor obţinând o victorie în partida viitoare.

„Normal că este o frustrare mare, pentru că am venit la Giurgiu cu gânduri mari, iar după aspectul jocului cred că meritam cel puţin un punct. Ăsta este fotbalul şi dacă nu eşti concentrat până la final te pedepseşte. Din păcate am pierdut şi trebuie să uităm repede această înfrângere şi să ne pregătim pentru jocul cu Târgu Mureş, care va fi de asemenea o partidă foarte grea şi foarte importantă. Ne-au lipsit Acka şi Iliev, sunt jucători importanţi, care ne-au ajutat până acum şi sperăm să se refacă rapid”, a declarat căpitanul Cristi Bălgrădean.

„Nu meritam să pierdem. Cred că au fost două reprize total diferite şi meritam un punct. În repriza secundă probabil că ne-a fost frică să nu luăm gol şi nu ne-am creat prea multe ocazii. Nu ştiu ce s-a întâmplat, nu mai ţin minte golul lui Florea. Ştiu că a centrat Niculae, îi aveam lângă mine şi pe Tembo şi pe Florea şi am sărit la cap, dar nu mă ajută prea tare statura pe mine şi cred că din cauza asta a şi marcat. Este vina mea la gol şi sper să mă revanşez dăţile viitoare. Cu siguranţă o să ne revenim pentru partida cu ASA. Ne-am revenit şi din alte şocuri. Am pierdut la Botoşani cu 3-2, după aceea am câştigat acasă cu 3-0 în faţa lui Dinamo… Trebuie să uităm cât mai repede acest meci, pentru că Târgu Mureş este o contracandidată la play-off şi trebuie să câştigăm”, a subliniat fundaşul Bogdan Vătăjelu.

 

Şumudică: A fost un joc trăit la intensitate maximă

 

De partea cealaltă a baricadei, tehnicianul Astrei, Marius Şumudică, a recunoscut că echipa sa a obţinut o victorie foarte muncită.

„A fost un joc trăit la intensitate maximă, cu o echipă foarte bună, care în prima repriză s-a apărat extraordinar, cu doi atacanţi de valoare în faţă, Rocha şi Bawab. După aspectul primei reprize un rezultat de egalitate era ok, pentru că şi ei au avut câteva ocazii mari. În partea a doua am riscat un pic, am făcut două schimbări, i-am introdus pe Daniel Niculae şi Daniel Florea, doi jucători de atac, au apărut şi ocaziile, am avut şi şansă şi aşa am câştigat un meci foarte important”, a explicat Marius Şumudică.

Galerie foto (csuc.ro):

Ivan

Mateiu

Rocha

Ivan 1

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS