10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportȘi-au revenit handbalistele craiovene!

Și-au revenit handbalistele craiovene!

Alexandra Iovănescu (la minge) şi colegele sale sunt neînvinse de trei etape (Foto: Daniela Mitroi-Ochea)
Alexandra Iovănescu (la minge) şi colegele sale sunt neînvinse de trei etape (Foto: Daniela Mitroi-Ochea)

Echipa feminină de handbal SCM Craiova continuă să urce în Liga Națională, după ce sâmbătă a înregistrat a treia partidă consecutivă fără înfrângere. Jucătoarele care în urmă cu două săptămâni cedau pe teren propriu în fața Coronei Brașov, la șase goluri diferență, au învins sâmbătă, tot în Polivalentă, cu scorul de 27-26, revelația începutului de sezon, CSM Ploiești, formație care luna trecută câștigase două amicale pe terenul craiovencelor. În ciuda diferenței de doar un gol înregistrată la final pe tabela de marcaj, elevele Simonei Gogârlă nu le-au dat deloc emoții spectatorilor că nu vor reuși să câștige disputa cu ocupanta locului trei în clasament, dar care este în scădere de formă.
Handbalistele de la SCM au arătat o mare poftă de joc și au încheiat seria de trei meciuri în nouă zile cu șapte puncte din nouă posibile.

Diana Petrescu, jucătoarea meciului

Portarul Diana Petrescu a avut o prestație foarte bună, cu multe parade, confirmând așteptările selecționerilor de la naționala României, care au convocat-o pentru turneul de pregătire din Muntenegru.
„Mă bucur că joc destul de bine și pot ajuta echipa. Am o sarcină destul de dificilă, de a o înlocui pe Ionica Munteanu. Chiar dacă a fost diferența doar de un gol, este o victorie mare și sper ca pe viitor lucrurile să meargă la fel de bine“, a spus portărița craioveană.
Simona Gogârlă se bucură că Ploieștiul s-a impus în amicalele cu SCM Craiova, iar când s-a jucat pe puncte echipa sa nu a cedat niciunul: „Niciodată amicalele nu se compară cu cele oficiale. Am jucat acasă și voiam să câștigăm toate punctele. Felicit fetele pentru determinarea din ultimele meciuri, au fost extraordinare! Mulțumim și publicului pentru susținere. Am avut un avantaj de trei-patru goluri mai mereu, dar s-a văzut oboseala, pentru că în ultima perioadă am avut meciuri foarte grele, cu deplasări foarte lungi și suntem o mână de fete, să spunem așa. Sunt fericită că am obținut șapte puncte în trei meciuri“. Aceasta a explicat ce s-a întâmplat după meciul cu Brașov, pierdut la șase goluri diferență: „Am discutat mai mult cu fetele, au vorbit și între ele. Am ajuns la concluzia că nu asta ne este valoarea și că trebuie să joace la maximum, să arate tot ce pot“. Pentru SCM au evoluat: Petrescu, Zivkovic – Ianaşi (4 goluri), Horobeţ (2), Şelaru (1), Georgescu (6), Zivkovic (6), Landre (4), Băbeanu (1), Florica, Iovănescu (1), Cioaric (2). Indisponibilă pentru mai multe săptămâni, Ana Maria Apipie și-a susținut colegele din tribună.

Se vor antrena în efectiv redus

După această etapă, a șaptea, campionatul intern se va întrerupe până pe 17 octombrie pentru acțiuni ale echipelor naționale. De la SCM, pe lângă Diana Petrescu au mai primit telegrame de convocare alte trei jucătoare străine, cele două fete cu același nume, Jelena Zivkovic – la naționala Serbiei și Laurise Landre (Franța). Acest lucru o bucură pe Gogârlă, dar îi dă și ceva motive de îngrijorare din cauza subțirimii lotului.
„Sunt fericită pentru ele și le doresc multă baftă, să joace bine și să câștige. În același timp, sunt și un pic tristă pentru că rămânem nouă fete, dintre care un portar. Va fi foarte greu timp de trei săptămâni. Restul jucătoarelor vor primi câteva zile de pauză, pentru că au nevoie de odihnă, apoi ne vom relua antrenamentele“, a mai spus fosta internațională.
Celelalte rezultate înregistrate în etapa a șaptea din Liga Națională: Rapid USL Metrou Bucureşti – U Cluj 32-28, Dunărea Brăila – Alba Sebeş 29-25, HC Zalău – Măgura Cisnădie 32-25, HCM Roman – CSM Unirea Slobozia 32-20, HCM Rm. Vâlcea – HCM Baia Mare 24-33. Partida dintre Corona Braşov și CSM Bucureşti se va disputa astăzi, de la ora 18.00 (DigiSport). Clasament: 1. Baia Mare (21p), 2. CSM București (18, un meci mai puțin), 3. Ploiești (13), 4. Brașov (12, un meci mai puțin), 5. Brăila (12), 6. Zalău (12), 7. Roman (11), 8. Craiova (10), 9. Cluj (9), 10. Vâlcea (6), 11. Cisnădie (6), 12. Slobozia (6), 13. Sebeș (3), 14. Rapid (3).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS