7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBegu va urca pe locul 26 după succesul de la Seul

Begu va urca pe locul 26 după succesul de la Seul

Jucătoarea română de tenis Irina Begu a câştigat ieri, la Seul, al doilea titlu din carieră, după o finală extraordinară jucată cu Aliaksandra Sasnovich (scor 6-3, 6-1). În urma acestui rezultat, românca de 25 de ani va urca pe locul 26 în ierarhia mondială, cea mai bună clasare din carieră. Plecată din postura de cap de serie la turneul sud-coreean, Begu şi-a găsit ritmul potrivit pentru a merge până la capăt şi a câştigat în stil de mare campioană. În cadrul acestei întreceri, românca a întâmpinat probleme doar în turul secund, cu Polona Hercog, meci în care a avut nevoie de două ore şi 20 de minute pentru a se califica în faza următoare.
Pe măsură ce a avansat apoi în turneu, Irina s-a simţit tot mai bine pe teren, iar jocurile au devenit tot mai scurte, cu Johanna Larsson (Suedia), Alison Van Uytvanck, respectiv Aliaksandra Sasnovich. În total, Begu a petrecut 7 ore şi 46 de minute pe teren pentru a-şi trece în cont al doilea trofeu din carieră. Primul l-a câştigat în urmă cu trei ani, la Tashkent. „Cheia succesului a fost să rămân calmă, să-mi determin adversara să alerge mai mult, şi cred că a fost un succes. De asemenea, cred că am jucat mai bine punctele importante. Nu am dominat fiecare game, dar m-am descurcat mai bine la punctele importante“, a făcut Irina Begu o radiografie a finalei.
Reprezentanta României s-a arătat foarte fericită după acest titlu cucerit la Seul, susţinând că jocul ei s-a îmbunătăţit mult în ultimii trei ani: „Am învăţat o mulţime de lucruri din meciurile pe care le-am susţinut, am căpătat experienţă şi, mai presus de toate, cred că am devenit mult mai consistentă în joc. Mă simt cu totul diferit faţă de acum trei ani“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS