10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVrem goluri și spectacol!

Vrem goluri și spectacol!

Curelea (la minge) şi compania vor avea de luptă cu fundaşii panduri (Foto: arhiva GdS)
Curelea (la minge) şi compania vor avea de luptă cu fundaşii panduri (Foto: arhiva GdS)

Oltenia fierbe! Sâmbătă, de la ora 17.00 (Digi Sport / Dolce Sport), pe „Extensiv“, CS Universitatea Craiova întâlnește Pandurii Târgu Jiu, partida din cadrul rundei a 12-a din Liga I stârnind destule controverse pe forumuri și rețelele de socializare. Ambele formații au început mai prost campionatul, dar s-au redresat pe parcurs, cu un plus de imagine și de puncte pentru gorjeni, care, spre deosebire de adversarii lor, au reușit să acceadă și în optimile Cupei României. Dorința de victorie este mare, rezultatul – imprevizibil, iar fanii olteni își îndeamnă favoriții să „moară“ pe teren, să practice un fotbal de calitate și să nu uite de fair-play.

Săndoi: Mă bazez pe forța grupului nostru

Antrenorul formației CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, a afirmat că respectă echipa Pandurii, dar că punctele trebuie să rămână în Bănie. „Este un joc important pentru noi. Întâlnim o echipă bună, cu jucători valoroși. Și noi venim după trei victorii în campionat, care ne-au propulsat pe un loc mai bun în clasament. Avem nevoie de continuitate în această serie de rezultate pozitive. Ne confruntăm cu serioase probleme în privința accidentărilor. În afară de Madson, au apărut probleme medicale la Bawab și Kay. Doar Dumitraș a făcut antrenamentul complet în această dimineață (vineri – n.r.). Chiar dacă aceste accidentări nu ne ocolesc, am încredere că băieții pot juca la un nivel ridicat. Mă bucur că Popov și Zlatinski, cei doi jucători sosiți în această vară, s-au acomodat. Mă bazez pe forța grupului nostru. Nu va fi ușor, dar vom face tot ce depinde de noi pentru a învinge. Sperăm că vom obține a patra victorie, apoi va veni a cincea la rând. Am vrea să depășim seria din campionatul precedent, dar este un obiectiv greu de îndeplinit. Ar fi bine să nu pierdem până la întreruperea campionatului, iar în pauza din octombrie să recuperăm toți jucătorii care au probleme medicale. E important acum să scoatem cât mai mult de la fiecare meci. Suntem într-un moment bun, trebuie să-l speculăm“, a declarat Săndoi.
Strategul din Bănie a fost completat de căpitanul Cristi Bălgrădean, care își dorește mult un succes în derbiul Olteniei: „Să dea Dumnezeu să cântăm în vestiar și după meciul cu Pandurii, așa cum s-a întâmplat la finalul partidei de la Ploiești. Ne așteaptă un meci greu, pe care trebuie să-l tratăm cu toată seriozitatea. E foarte greu să repetăm performanța de anul trecut – 19 meciuri fără înfrângere, dar noi vom lua fiecare meci și-l vom trata în așa fel încât să obținem maximum, iar acum cel mai important joc este cel cu Pandurii. Nu ne-a convenit eliminarea din Cupă, dar acum nu mai e nimic de făcut, trebuie să strângem rândurile și să obținem victoria mâine“.

Edi Iordănescu s-ar împăca și cu egalul

Tehnicianul grupării din Târgu Jiu, Edi Iordănescu, a admis că întâlnirea cu CSU este specială. „Suntem în fața unui joc extrem de important din mai multe puncte de vedere. Mai întâi pentru că întâlnim un adversar cu multă calitate, o echipă care, în ciuda jocurilor bune din prima parte a campionatului, a scăpat printre degete niște puncte. Putea să aibă alt punctaj acum fără probleme. În al doilea rând, Craiova este un contracandidat direct la lupta pentru play-off și pleacă cu prima şansă. Şi noi traversăm o perioadă bună în campionat, dar şi ei au trei victorii, joacă acasă, au avantajul terenului propriu. Sigur că ne așteaptă o misiune dificilă, dar vrem să scoatem un rezultat bun. Este foarte important să ne păstrăm măcar distanța de puncte față de ei. Trebuie să ne adaptăm și la condițiile terenului de acolo, care nu este deloc la standarde bune, și trebuie să fim eficienți. Ne propunem să facem un joc consistent, să ne recuperăm fizic după ultimul meci din cupă, să fim mental 100% pregătiți, iar la final să scoatem un rezultat pozitiv. Probleme de lot există în continuare. Momcilovic nu este la 100%, Săpunaru acuză și el ceva dureri, Wellington nu a intrat încă în programul normal de pregătire, plus că mai sunt ceva probleme minore la câțiva alți jucători, dar sperăm să-i recuperăm pentru a alcătui un unsprezece cât mai competitiv“, a declarat Edi Iordănescu, într-o conferință de presă. „E clar că sunt și multe orgolii la mijloc, am văzut deja și unele declarații de la Craiova că nu și-ar dori ca Pandurii să fie în play-off pentru că le putem provoca teamă, dar dacă astea sunt marile lor ambiții e strict problema lor. Îmi doresc ca Pandurii să fie în play-off, la fel și Craiova, doar sunt două echipe ce fac cinste fotbalului din Oltenia și din Liga I. Mi-aș dori ca acest joc să fie condus de cineva cu experiență, care să arbitreze în spiritul fair-play-ului și să nu tolereze eventuale presiuni din joc sau de la margine, pentru că va fi vorba de o anumită adversitate pe teren“, a completat Edi Iordănescu.

CSU, neînvinsă de Pandurii

Cele două formații s-au mai întâlnit de trei ori până acum, în două „oficiale“ și un amical, bilanțul fiind favorabil grupării CS Universitatea Craiova. În ediția trecută de campionat, gruparea din Bănie a remizat cu Pandurii, scor 1-1 (goluri Curelea ‘85 / Shalaj ‘73), pe „Ion Oblemenco“, și s-a impus cu 1-0 (gol Bawab ‘56) pe stadionul „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu. Într-o pauză competițională, datorată întreruperii campionatului pentru jocurile României din preliminariile CE din 2016, alb-albaștrii au câștigat clar, cu 3-0, un joc de verificare disputat la Severin, golurile fiind reușite atunci de Ferfelea (‘36) și Herghelegiu (‘54, ‘64).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS