14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Scor "alb" în derbiul Olteniei (update, declaraţii)

Fotbal – Scor „alb” în derbiul Olteniei (update, declaraţii)

Craiovenii (în alb-albastru) au presat în permanenţă defensiva pandurilor (foto: Alexandru Vîrtosu)
Craiovenii (în alb-albastru) au presat în permanenţă defensiva pandurilor (foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova și Pandurii Târgu Jiu au remizat, scor 0-0, în partida disputată astăzi, pe stadionul „Extensiv”, contând pentru etapa a 12-a din Liga I.

CSU Craiova: Bălgrădean – Achim, Popov, Acka, Vătăjelu – Mateiu, Zlatinski, Bancu (’61, Băluță) – Ivan, Bawab (’80, Curelea), Rocha (’75, Măzărache). Antrenor: Emil Săndoi.

Pandurii: Mingote – Ungurușan, Filipetto, Vasco, Momcilovic – Săpunaru (’80, Pițian), Droppa – Răduț (’76, Ciucur), Nicoară (’70, V. Munteanu), Nistor – Hora. Antrenor: Edi Iordănescu.

Cartonaşe galbene: Zlatinski ’66 / Săpunaru ’24, Hora ’37, Nicoară ’69, Mingote ’83.

Au arbitrat: Marius Avram – Sebastian Gheorghe, Vladimir Urzică; Horia Mladinovici.

Observatori: Gabor Romulus, Patrițiu Abrudan.

 

Declaraţii după meci:

 

Edi Iordănescu, antrenor Pandurii: „Am mai pus un punct la clasament, un punct muncit, însă este meritul băieţilor pentru că au avut o stare de spirit corectă, au avut determinare şi atitudine şi în cele mai multe momente au reuşit să respecte partitura defensivă. Sigur că au fost şi ocazii de partea Craiovei, însă ne aşteptam la asta. Craiova, în special de la mijloc în sus are jucători cu extrem de multă calitate şi jucători mobili, cu fantezie, cu viteză, care pot face diferenţa. Am încercat prin densitate, printr-un bloc compact, să anulăm eventualele spaţii pe care le-ar fi putut specula. Faptul că am câştigat un punct ne bucură, pentru că în mare ne-am atins obiectivul, în special pentru jocul ăsta, pentru că ne-am propus minimum să păstrăm distanţa faţă de CSU. Legăm o serie de şase meciuri fără înfrângere, în ciuda faptului că suntem o echipă în formare, cum aproximativ 50% din lot nou. Mi-aş dori mai mult pe faza ofensivă, pe atacul poziţional, mai multe momente în care să avem controlul jocului şi iniţiativa, la fel şi pe tranziţie. A mai trecut o etapă, noi ne-am propus un obiectiv intermediar, de un minimum 18 puncte în prima parte a campionatului, şi deja am depăşit şi mai este o etapă din care încercăm să scoatem cât se poate de mult, care să ne consfere anumite avantaje pentru partea a doua a campionatului”.

 

Emil Săndoi, antrenor CS Universitatea Craiova: „A fost una din partidele bune pe care le-am făcut. Păcat că suferim în faţa porţii. E incredibil. Ratăm din toate poziţiile. Am reuşit să blocăm aproape toate punctele forte ale adversarului. Nu ştiu exact dacă Pandurii a avut vreo ocazie. Asta nu înseamnă că nu sunt o echipă disciplinată, care acoperă bine toate zonele terenului, dar eu îi felicit pe băieţii mei pentru că s-au dăruit din primul până în ultimul minut. Am stat foarte bine şi defensiv, nu am dat nici o şansă adversarului. Avem de suferit la finalizare, ne creem foarte multe ocazii de gol şi nu reuşim să înscriem. Astăzi aproape toţi jucătorii noştrii din toate compartimentele au avut ocazii de a marca. Îmi pare rău pentru efortul depus de băieţi, mulţi au intrat incomplet refăcuţi. Sunt mulţumit de evoluţia lor, mai ales dacă ţinem cont că am avut trei meciuri în şase zile şi au dus bine şi acest joc din punct de vedere fizic.

 

Felix Grigore, manager CS Universitatea: „Am rămas la patru puncte distanţă de Pandurii. Suntem supăraţi că nu am luat toate puncte astăzi. Sperăm să câştigăm la Cluj etapa viitoare. Iliev încă nu este la CSU. Azi a venit să vadă meciul, i-a plăcut cum a arătat echipa. Sperăm ca în zilele următoare să reuşim să facem ceva în privinţa lui. Când vorbeşti cu el despre CSU nu se poate pune problema de pretenţii financiare foarte mare. E greu să mai apară alţi jucători în lot. Zlatinski va fi suspendat, dar de asta ai doi jucători pe post”.

 

Cristi Săpunaru, fundaş Pandurii: „Am fost forţat de împrejurări să joc mijlocaş central pentru că s-a accidentat un coleg şi a fost un pic mai greu, pentru că a fost un teren destul de greu. Îmi felicit colegii pentru punctul obţinut. Craiova a avut multe ocazii. Cred că ne-am speriat puţin la început de acest meci pentru că ştiam că vom întâlni o echipă foarte bună. Nici terenul nu ne-a avantajat. Pandurii până acum a fost o echipă care tot timpul a avut mingea, tot mereu a atacat, dar pe acest teren nu am reuşit. Muncim să câştigăm fiecare meci pentru a ajunge în play-off. Azi am întâlnit o contracandidată, în etapa viitoare la fel. Ne propunem trei puncte la fiecare meci. Nu sunt apt sută la sută, dar sper să ajung cât mai repede la forma pe care o aveam.

 

Pedro Mingote, portar Pandurii: „A fost un meci bun, am vrut toate cele trei puncte, dar nu a fost posibil decât un egal. E bun, ne menţine la distanţă de Craiova. E munca întregii echipe. Am avut o deplasare foarte grea în cupă, s-a văzut oboseala. Nu ne-am adapat la teren, gazonul a fost foarte greu. A fost un meci de multă muncă şi am reuşit să luăm un punct. Am bătut Astra şi Târgu Mureş, am remizat cu Craiova, acum vreau să câştigăm cu Viitorul”.

 

Alexandru Mateiu, mijlocaş CS Universitatea: „Am făcut un meci foarte bun, cred că cel mai bun până acum. Am avut atâtea ocazii dar nu a intrat în poartă. Cu Petrolul am avut o singură ocazie şi am luat trei puncte. Aşa e în fotbal. Ne creem multe ocazii, avem jucători de mare valoare în atac, dar nu înscriem. Ne-am propus patru puncte în două meciuri, am luat unul azi, acum sper să batem la CFR Cluj. Trebuie să îndeplinim obiectivul: accederea în play-off”.

 

Stephane Acka, fundaş CS Universitatea: „A fost un 0-0 viu, cu mari ocazii. Din păcate nu am reușit să le fructificăm. Dar, de la început până la sfârșit am jucat bine. Nu s-au schimbat prea multe lucruri în ultima vreme, dar victoriile te ajută să joci mai bine, rezultatele pozitive îți dau încredere. Azi, după cum s-a jucat, am pierdut două puncte. Dar putem recupera la CFR Cluj și să urcăm cât mai mult în clasament“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS