27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDan Oprescu: Bugetul e destul de firav

Dan Oprescu: Bugetul e destul de firav

Dan Oprescu (stânga) consideră că o echipă care vrea să se bată la promovare trebuie să aibă mulți jucători cu experiență (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Dan Oprescu (stânga) consideră că o echipă care vrea să se bată la promovare trebuie să aibă mulți jucători cu experiență (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Formația Inter Olt Slatina, fosta FC Olt, întâlnește sâmbătă, de la ora 17.00, pe stadionul „1 Mai“, gruparea doljeană CS Podari, într-o confruntare contând pentru etapa a 5-a din Liga a III-a, seria 3. Antrenorul gazdelor, Dan Oprescu, se bucură de faptul că elevii săi sunt considerați favoriți la câștigarea celor trei puncte, prin prisma poziției ocupate în clasament, dar consideră că nici un joc nu este câștigat dinainte.
„Încercăm să facem ceva bun sezonul ăsta și am început binișor campionatul. Cu Podariul vrem să câștigăm și nu avem probleme de lot, deci putem alinia cea mai bună formulă. De altfel, noi vrem să câștigăm toate meciurile dacă se poate, dar să vedem dacă și reușim. Suntem îngrijorați un pic de starea gazonului, pentru că plouă de două zile. Sper să nu fie foarte afectat, pentru că la Slatina vrem să jucăm fotbal. Toate meciurile sunt la fel de grele, prin prisma faptului că adversarele sunt necunoscute pentru noi. Nu ai posibilitatea ca la Liga a II-a, să te informezi despre adversar, dar important este să te comporți profesionist și să-ți faci treaba foarte bine. Oricum, nivelul Ligii a III-a, față de acum șase-șapte ani, când am fost ultima oară la Liga a III-a, mi se pare mai scăzut“, a declarat Dan Oprescu, pentru GdS.

„Dacă ai bani – faci fotbal, nu ai – te uiți la televizor“

Strategul fostei echipe care anul trecut a ocupat și locul secund în play-off-ul Ligii a II-a susține că toți cei implicați în proiectul de avarie și de reconstrucție își doresc revenirea în cel de-al doilea eșalon, dar consideră că bugetul nu este adecvat pentru un obiectiv măreț.
„Am renunțat la grupa de republicani A, pentru că pe mulți juniori i-am cooptat la prima echipă, iar restul au fost împrumutați la Liga a III-a. Avem mulți tineri în lot și vreo trei-patru fotbaliști cu experiență. Până acum sunt mulțumit, dar ar putea să joace și mai bine. Consider că pentru a te bate la promovare trebuie să ai mulți jucători cu experiență, pentru că sunt jocuri în deplasare dificile, de luptă, tipice Ligii a III-a, iar mulți dintre tineri pot ceda. Avem un golaveraj bun și subliniez faptul că nu am dat nici unul din penalti, deși poate că ar fi trebuit să beneficiem și de așa ceva, dar nu vreau să comentez arbitrajul. La ora asta bugetul e destul de firav. Și asta contează atunci când vorbești de promovare. Dacă ai bani – faci fotbal, nu ai – te uiți la televizor. Sincer, nu vreau să facem figurație prin Liga a III-a, un eșalon în care, mai ales anul ăsta, nu prea retrogradează nimeni, și atunci trebuie să-ți propui un obiectiv ca lumea. Noi ne dorim promovarea, dar să vedem ce resurse avem“, a subliniat Dan Oprescu.
De partea cealaltă, podărenii se confruntă cu ceva probleme de lot, portarul Marian Mecea este suspendat, iar Dorin Preda și Olivian Surugiu sunt incerți, însă cu toate acestea optimismul primează, iar obiectivul este obținerea unui rezultat pozitiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS