6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNu ne dezamăgiți!

Nu ne dezamăgiți!

Emil Săndoi îşi doreşte ca elevii săi să depăşească problemele şi să obţină victorii atât în Cupă, cât şi în campionat (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Emil Săndoi îşi doreşte ca elevii săi să depăşească problemele şi să obţină victorii atât în Cupă, cât şi în campionat (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova se află de ceva timp pe o pantă ascendentă în campionat, bifând trei victorii consecutive, cu FC Voluntari, CSMS Iași și Petrolul Ploiești, fapt care i-a readus liniștea. Gruparea alb-albastră este pusă la mare încercare acum, în Cupa României, urmând să întâlnească astăzi, de la ora 16.30 (Digi Sport / Dolce Sport), în Moldova, pe SC Bacău, în șaisprezecimile competiției. La prima vedere este un meci la îndemâna elevilor lui Emil Săndoi, însă sunt factori care convin divizionarei secunde și echilibrează forțele. Unul dintre acestea îl reprezintă timpul de refacere dintre meciuri. În cazul celor de la SC Bacău, aceasta a evoluat sâmbătă, pe teren propriu, cu Rapid CFR Suceava, partidă pe care a câștigat-o cu 1-0, în timp ce CS Universitatea a evoluat duminică împotriva Petrolului, la Ploiești, dar trebuie să fie atentă și la campionat, pentru că sâmbătă, de la ora 17.00, pe „Extensiv“, va evolua împotriva revelației Pandurii Târgu Jiu, în derbiul Olteniei.
Alt impediment îl reprezintă subțirimea lotului. După disputa din Prahova au apărut accidentări noi, iar Emil Săndoi are toate șansele să nu-i poată folosi pe Andrei Ivan, Thaer Bawab, Kay. Din „schemă“ sar cu siguranță Izvoranu și Dumitraș – accidentați și Hristo Zlatinski – suspendat. Drept urmare nu este exclus ca pe teren să-i vedem la lucru pe Ciocoteală, Hreniuc și Manea, de la echipa secundă.
Un factor care ar putea avantaja gazdele îl reprezintă și starea gazonului de pe stadionul „Letea“, care se pare că nu este așa cum ar trebui. Moldovenii sunt familiarizați cu terenul, în timp ce CS Universitatea ar putea suferi în faza de construcție, craiovenii fiind mai tehnici și, în mod normal, ar trebui să aibă mai mult inițiativa.

„Vrem calificarea“

Toate problemele ridicate mai sus au fost semnalate și de antrenorul Craiovei, Emil Săndoi, însă strategul echipei CS Universitatea este optimist în privința continuării în Cupa României.
„Vom încerca să ignorăm problemele pe care le avem și să ne calificăm în turul următor al Cupei României. În ultimul timp, lucrurile au intrat pe un făgaș normal, calculele hârtiei ne dau favoriți în partida cu SC Bacău și nu ne rămâne decât să le confirmăm și pe teren. Marea noastră problemă, care a apărut, de altfel, de la începutul campionatului, o reprezintă numărul mare de accidentați. În afara problemelor medicale mai vechi, au mai apărut pe lista indisponibililor și Kay, Bawab, Ivan. Sunt sub semnul întrebării acum, dar să vedem până mâine (astăzi – n.r.) pe cine putem să recuperăm. Vor apărea nume noi în primul unsprezece, dar cu siguranță că vom lupta cu gândul să câștigăm. Vrem calificarea, fără doar și poate. Întâlnim o echipă bună de Liga a II-a, este pe locul patru în prima serie, au câțiva jucători cu experiență, și sunt convins că nu ne va fi ușor, dar vom face față provocării. Mă îngrijorează și starea terenului, pentru că am înțeles că nu ar fi prea bună, iar noi nu avem nevoie de alte accidentări. Băieții sunt optimiști, dar chestia este că avem trei meciuri în șase zile, dintre care două în deplasare, la distanțe considerabile, și e clar că apare și oboseala. Pandurii a jucat vineri, are meci astăzi (ieri – n.r.) și apoi sâmbătă cu noi. Au trei partide în opt zile. Deci, în perspectiva meciului cu Pandurii, vă dați seama că ei sunt avantajați, au avut mai mult timp de refacere între meciuri. Ca să facem față pe toate fronturile o să folosim în Cupă mai mulți jucători care au evoluat mai puțin până acum, dar, așa cum spuneam, vrem să ne calificăm“, a declarat Emil Săndoi, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS