19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHalep şi Niculescu şi-au aflat traseul la Guangzhou

Halep şi Niculescu şi-au aflat traseul la Guangzhou

Simona Halep, 2 WTA și Monica Niculescu, 39 WTA, încep zilele acestea sezonul asiatic de pe hard la turneul WTA Internaţional de la Guangzhou (premii totale în valoare de 226.000 de dolari). Cele două ar putea disputa un meci direct însă nu mai devreme de finală.
Simona Halep, favorita principală a competiției, va avea o adversară venită din calificări în primul meci al turneului de la Guangzhou. Dacă va trece de sportiva venită din calificări, numărul doi mondial se va duela cu învingătoarea dintre Timea Babos şi Zhaoxuan Yang. Sferturile i-ar putea-o scoate în cale pe Danka Kovinic (69 WTA), jucătoarea clasată cel mai bine din această fază. Mai departe cele mai dificile posibile adversare pentru româncă se anunță Sara Errani (21 WTA) și Saisai Zheng (70 WTA). Finala i-ar putea aduce în cale adversare chiar mai dificile, pe care însă Monica Niculescu va încerca să le elimine pe parcurs, pentru a o întâlni în ultimul act pe Halep.
Pentru Halep acest turneu este doar unul de pregătire, la fel ca și cel de la Wuhan (de categorie superioară), pentru mult mai importantul turneu de categorie Premier Mandatory de la Beijing, acolo unde se va stabili raportul de forțe dintre jucătoarele de top înaintea Turneului Campioanelor Singapore.
Monica Niculescu se află şi ea la Guangzhou, ocupanta locului 39 mondial fiind „regina“ en-titre a turneului. Anul trecut, Niculescu a învins-o în finală pe Alize Cornet. Adversara din 16-imi a lui Niculescu va fi Yulia Putintseva, numărul 75 mondial, iar meciul dintre cele două se va disputa în această dimineaţă, de la ora 9.30. Dacă trece de Putintseva, Niculescu se va duela cu învingătoarea dintre Yafan Wang (126), beneficiară a unui wild-card și o jucătoare venită din calificări. Sferturile i-ar putea aduce în față mai multe adversare dificile, printre care și Andrea Petkovic (17 WTA). În semifinală, posibile adversare sunt Jelena Jankovic (25 WTA) și Svetlana Kuznețova (31 WTA). Trebuie menționat faptul că, dacă va ajunge în ultimul act, cel mai greu nume care i-ar putea ieși în cale este Simona. La o primă vedere, Niculescu are un traseu mai dificil decât Simona, iar o finală între cele două, pe cât de așteptată ar fi de publicul din România, pe atât de dificil este de realizat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS