12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii n-au teamă de „lupi“

Alb-albaştrii n-au teamă de „lupi“

Bawab şi Dumitraş sunt convinşi că echipa va continua ascensiunea (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Bawab şi Dumitraş sunt convinşi că echipa va continua ascensiunea (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Invitați la emisiunea „Repriza de Sud“, de la Alege TV și Radio Sud, fundașul Andrei Dumitraș și atacantul Thaer Bawab au analizat ultimele rezultate ale CS Universitatea Craiova și au prefațat întâlnirea de duminică, de la ora 18.30, de la Ploiești, cu Petrolul, mizând pe un nou succes.
„Dumi“ a admis că atmosfera din lot s-a schimbat în bine după victoriile cu FC Voluntari și CSMS Iași și că regretă că nu-și va putea ajuta echipa împotriva „lupilor“, fiind accidentat. „Atmosfera s-a mai schimbat după victoriile cu Voluntari și Iași. Am mai prins puțină încredere și sperăm ca în jocurile viitoare să continuăm ascensiunea. În meciul din Cupa Ligii am simțit o durere pe mușchii aductori, nu am știut atunci ce am și am făcut o pauză, în care am urmat tratamentul doctorului. Apoi am făcut o ecografie și a reieșit că e vorba de o mică leziune, deci nu este nimic grav. Am început deja programul de recuperare, dar o să lipsesc la meciul cu Petrolul Ploiești și posibil și cu SC Bacău, din Cupa României. Este important să nu forțez și să-mi fac recuperarea cum trebuie, ca să nu recidiveze problema medicală. O să fiu alături de colegi sufleteşte la aceste meciuri“, a spus apărătorul de 27 de ani, punctând că este fericit că de curând are lângă el și soția, și băiatul: „Acum sunt lângă mine, la Craiova, și asta îmi creează un confort mare, pentru că nu e ușor să-ți știi familia la sute de kilometri distanță“.

Cârțu, regretat

Atât Andrei Dumitraș, cât și Thaer Bawab şi-au arătat părerea de rău față de plecarea lui Sorin Cârțu de la CS Universitatea, dar consideră că viața trebuie să-și urmeze cursul și speră ca CS Universitatea să obțină cu antrenorul Emil Săndoi rezultatele dorite.
„Nimănui nu i-a picat bine plecarea lui Sorin Cârțu. Eu l-am găsit aici, a fost alături de noi tot timpul, dar așa este în fotbal și suntem conștienți că trebuie să trecem peste acest lucru, pentru că vin meciurile și noi trebuie să obținem victorii“, a spus Dumitraș.
„A fost o surpriză pentru mine când am aflat că a plecat Cârțu. El știe mai bine dacă a procedat cum trebuie sau nu, dar mie îmi pare rău. El și cu Săndoi au făcut o treabă bună la echipă, au făcut un cuplu foarte bun, s-au completat perfect. Nea Sorin m-a susținut întotdeauna, dar ăsta e fotbalul, iar noi trebuie să mergem mai departe. Am făcut și pentru sezonul ăsta un pariu cu Sorin Cârțu și când a venit zilele astea la noi, la un antrenament, i-am zis că e ciudat că atunci când a plecat el de la echipă am reușit și eu să marchez“, a comentat Bawab.

„În Craiova, lumea iubește fotbalul altfel“

Făcând o scurtă analiză a etapelor scurse din Liga I, cei doi alb-albaștri cred că suporterii sunt îndreptățiți să fie nemulțumiți, dar îi asigură că fac tot posibilul ca echipa să prindă play-off-ul și la sfârșit să se claseze cât mai bine.
„Aici, în Craiova, lumea iubește fotbalul altfel. E diferit de alte părți. Lumea își dorește performanță și noi suntem datori să facem meciuri cât mai bune și să le oferim spectacol. Suporterii noștri acceptă să pierzi un meci, dar să-l pierzi luptând bine, iar asta mă încântă. Am început mai prost acest sezon, dar trebuie să tragem tare și să câștigăm cât mai multe puncte pentru ca la final să prindem play-off-ul“, a spus Dumitraș.
„Întotdeauna am încercat să facem mai mult, mai ales că așteptările erau foarte mari după realizările din sezonul trecut. Și noi ne așteptam să avem mai multe puncte, dar se întâmplă la o echipă să apară și o cădere. Suntem aceiași jucători, dar nu știu ce s-a întâmplat până acum. Cred că nu am avut unitatea de grup cum a fost înainte, dar trebuie să ne trezim. Am avut și mult ghinion, pentru că au fost multe accidentări în lot și au apărut improvizațiile. Acum echipa începe să-și revină și avem nevoie de încurajări. Suporterul are întotdeauna dreptate, pentru că în fotbal contează prezentul, nu ce ai făcut în trecut. Vrem să-i facem fericiți la fiecare meci și pentru asta luptăm“, a explicat „Baba“.

„După un meci slab nu pot să dorm“

Atacantul iordanian a explicat că reușita superbă din meciul cu Iașiul nu a fost întâmplătoare și speră să fi spart gheața cu această ocazie. Thaer Bawab a mărturisit totodată că nu-i place să stea în cantonament după joc, considerând că refacerea cea mai bună este în sânul familiei.
„Exersez loviturile libere la antrenamente și încerc și în meciuri să am execuțiile cele mai bune. Am avut și puțin noroc cu CSMS Iași și mă bucur că am înscris și am luat cele trei puncte foarte importante. Acesta a fost primul și sincer m-a cam salvat, pentru că nu începusem bine partida, însă fac tot posibilul să fiu mai eficient. Întotdeauna încerc să ajut echipa, ca atacant trebuie să dau goluri, dar se mai întâmplă să nu-mi iasă jocul. După evoluțiile și reușitele de anul trecut, toată lumea avea așteptări mari de la mine, dar sper să ajut de acum înainte mai mult echipa. Sper să dau mai multe goluri în viitor“, a spus Bawab. „Să intri în casă după antrenament sau după un meci și să stai cu familia e foarte important. În acest sens, am avut și eu o discuție cu patronul, pentru că el avea o idee ca după joc să rămâi în cantonament. E o prostie, părerea mea, pentru că, dacă nu ai câștigat acea partidă, ești demoralizat și ai nevoie mai mult de ajutorul familiei, de soție și de copil să te facă să râzi și să treci peste problemă. Eu, spre exemplu, după un meci slab nu pot să dorm, mă gândesc numai la ce am făcut greșit, la ce am ratat, iar acasă e cea mai bună refacere posibilă“, a completat fotbalistul Craiovei.

„Vrem să luăm cele trei puncte de la Ploiești“

În privința meciului cu Petrolul Ploiești, Thaer Bawab este convins că nu va fi ușor, dar că punctele trebuie să ajungă în contul CS Universitatea Craiova.
„E clar că și situația Petrolului e puțin delicată acum, dar nu cred că noi trebuie să fim preocupați de asta și trebuie să încercăm să obținem cea de-a treia victorie consecutivă din campionat și să ne apropiem de locurile de play-off. Îmi plac stadionul și atmosfera de la Ploiești, e un teren pe care îți dorești să câștigi. Stăm mai bine în clasament, mai bine cu moralul, și vrem să luăm cele trei puncte. Lumea vede Petrolul pe ultimul loc acum, cu două puncte, și crede că va fi un meci ușor, dar noi știm că nu va fi așa. Avem încredere în noi și sperăm să facem un meci bun“, a punctat Bawab.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS