12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport19 medalii pentru orientariștii de la CS Universitatea

19 medalii pentru orientariștii de la CS Universitatea

???????????????????????????????

Reprezentanții secției de orientare de la CS Universitatea Craiova s-au întors încărcați de medalii de la finala Campionatului Național (probele de sprint, medie distanță, lungă distanță), desfășurat recent la Govora și Arsanca (județul Vâlcea).
Surpriza a fost absența de pe prima treaptă a podiumului de premiere la seniori a lui Ionuț Zincă, cel care în urmă cu o lună devenea campion balcanic la alergare montană. Ionuț, care pe 28 august a obținut aurul la Campionatul Sud-Est European de orientare, la Vâlcea a alergat prudent din cauza unei accidentări. Colegii de club Ovidiu Muțiu și Daniel Barkasz au profitat și l-au învins pe Zincă în proba de lungă distanță, seniorii de la CSU acaparând tot podiumul de premiere. La medie distanță, Ionuț Zincă a obținut medalie de argint.
Cu excepția acestei surprize, aproape totul a decurs conform așteptărilor pentru elevii lui Emilian Minoiu. Toate cele trei probe au avut la senioare, pe primele două trepte ale podiumului, sportivele de la CSU Craiova: Andra Anghel și Veronica Minoiu. Andra a câștigat probele de medie și lungă distanță, iar Veronica, proba de sprint. Nici juniorii de la M18 nu s-au lăsat mai prejos față de senioare și au obținut toate cele trei medalii de aur prin George Minoiu la sprint și Mihai Tînțar (medie și lungă distanță). Bilanțul sportivilor de la CSU Craiova este unul conform așteptărilor: șapte medalii de aur, opt de argint și patru de bronz.
În afară se sportivii mai sus enumerați, au mai urcat pe podium Alexandru Blejdea (argint la seniori) și Bianca Stamate (argint la junioare).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS