14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJuniorii CSU le-au luat punctele ardelenilor

Juniorii CSU le-au luat punctele ardelenilor

Alex Dinu (la minge) a suferit o fractură de metatarsian şi va absenta o perioadă mai lungă (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Alex Dinu (la minge) a suferit o fractură de metatarsian şi va absenta o perioadă mai lungă (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Formaţiile de juniori ale CS Universitatea Craiova au bifat victorii frumoase şi importante la finalul săptămânii trecute, „speranţele“ alb-albastre contabilizând şapte puncte din nouă posibile.
De remarcat a fost victoria echipei sub 19 ani în etapa a treia de la Liga Elitelor, prima din acest sezon, trupa lui Victor Naicu spărgând „gheaţa“ în deplasare, la Cluj, contra formaţiei FC Viitorul Mihai Georgescu. A fost 3-2 pentru CSU, reuşitele oltenilor fiind marcate de Manea şi Petre, al treilea fiind un autogol.
Victor Naicu a început meciul cu următorii jucători: Tomşa – Ghincea, Hreniuc, Ciocoteală, Drăghici – Manea, Iuga, Armăşelu, Petre – Buzărnescu, Jurj. Pe parcurs i-a mai introdus pe: Dică, Hodea, Geanimu, Luică. „Nu a fost un meci uşor, pentru că toate echipele care evoluează în Liga Elitelor sunt valoroase şi dau o importanță foarte mare competiţiei.  Nu mi-a fost greu să mă acomodez cu fotbalul juvenil, dacă mai poţi spune asta unor băieţi de aproape 19 ani. Nu ştiam nivelul jucătorilor la categoria asta de vârstă şi a trebuit să descifrez repede punctul în care ne aflăm. Sunt jucători talentaţi, dar mai au de lucru. Sunt băieţi pe care i-am împrumutat de la grupa de copii născuţi în 1998 şi acest lucru s-a văzut în evoluţia per ansamblu a echipei. Spun asta pentru că valorile care au fost la 1998 nu mai sunt aici, fie sunt la echipa a doua, fie au fost împrumutate la Turnu Măgurele şi în alte părţi“, a declarat antrenorul formaţiei sub 19 ani a CS Universitatea Craiova.

Alex Dinu, accidentat grav la Braşov

Tot în Liga Elitelor, dar la Under 17, CS Universitatea Craiova a înregistrat un rezultat de egalitate, scor 1-1, pe terenul celor de la FC Braşov. Golul alb-albaştrilor a purtat semnătura lui Buzan, iar printre remarcaţi s-au numărat Alex Guşatu, Ştefan Pacionel şi Alex Dinu, ultimul suferind, din păcate, şi o fractură.
Tehnicianul Craiovei, Mugurel Guşatu, a folosit următorul unsprezece: Vlad – Borţa, Băloi, Ţoiu, Marcov – Al. Dinu, Buzan – Gunie, Bârzan, Al. Guşatu – Cârlig. Au mai jucat: Şt. Pacionel, Al. Popescu, Bonciog. „Eu vreau numai victorii, dar, dacă nu se poate, ne mulţumim şi cu câte un egal, mai ales dacă este obţinut într-o deplasare. Este ceva nou pentru băieţi cu acest format al competiţiei, cu deplasări lungi, dar încercăm să ne adaptăm din mers. Oricum, sunt meciuri mult mai tari. S-a terminat cu rezultatele categorice, când dominam tot meciul şi băteam cu 10-0. Din păcate, l-am pierdut pe Alex Dinu pentru următoarele partide, a suferit o fractură de metatarsian. Va sta cel puţin trei săptămâni în ghips“, a afirmat Mugurel Guşatu, pentru GdS.

Trupa lui Calafeteanu, pe val

Dacă echipele mai mari au luptat în Ardeal, republicanii B de la CS Universitatea Craiova au jucat acasă. Elevii lui Marian Calafeteanu au dispus pe teren propriu de CSM Vâlcea, în etapa a treia a Campionatului Naţional de Juniori, seria 4. Gazdele s-au impus doar cu 1-0 (gol Stăiculescu), dar au mai avut câteva ocazii.
Pentru CS Universitatea Craiova au evoluat: Bobonete – Pârvuleasa, Modora, Sima, Gheorghe – Baciu, Stăiculescu, Şerban, Călăraşu, Nichifor – Marcovic. Au mai jucat: Manea, Cojocaru, Grigoraşcu, Gheorghiescu, Vadasis. „Ţinând cont că băieţii mei sunt cu un an mai mici decât adversarii pot spune că am făcut un joc bun. Interesul clubului este să-i învăţăm pe copii să joace fotbal şi să-i creştem pentru grupele mai mari“, a punctat antrenorul Marian Calafeteanu, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS