12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEmil Săndoi: Eram datori faţă de public

Emil Săndoi: Eram datori faţă de public

Emil Săndoi (dreapta) consideră că victoria cu Iaşiul a fost bună pentru moralul jucătorilor  (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Emil Săndoi (dreapta) consideră că victoria cu Iaşiul a fost bună pentru moralul jucătorilor (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova şi-a lins rănile şi a luptat mult mai precaut cu CSMS Iaşi, iar victoria a venit într-un moment foarte potrivit. A făcut uitată eliminarea din Cupa Ligii, a mai „dezamorsat“ situaţia după plecarea lui Sorin Cârţu şi a oferit noi perspective grupării alb-albastre, apropiind-o la patru puncte de locul şase, ultimul care prinde podiumul. De toate acestea se bucură nespus Emil Săndoi, antrenorul şi principalul om care a ţinut echipa unită în momentele grele din ultimul timp.
„Ştiam că o să ne aştepte un meci dificil, pentru că nu uitasem începutul foarte bun de campionat pe care l-a avut CSMS Iaşi, după vreo patru etape era pe primul loc, dar este adevărat că după aceea a urmat şi la ei o perioadă mai dificilă. Acest succes ne apropie de locurile de play-off şi trebuie să ne dea un moral bun pentru jocurile următoare. Îi felicit pe băieţi pentru modul în care au încercat să respecte tot ce stabilisem de comun acord, au dat dovadă de dăruire şi de sacrificiu. Înseamnă fantastic de mult pentru noi aceste trei puncte câştigate cu Iaşiul. A fost o conjunctură nefericită în acest debut de campionat pentru această echipă. În multe jocuri de acasă poate că nu am reuşit să ne creem numărul de ocazii pe care le-am avut acum, dar oricum au fost într-un număr apreciabil şi, din păcate, nu am putut să le transformăm. Am intrat într-o semicriză, pentru că noi am avut de fiecare dată încredere în jucători şi eram siguri că mai devreme sau mai târziu o să revenim la parcursul pe care îl aşteptam cu toţii. Este important acest succes şi pentru moral, şi ca puncte în clasament“, a declarat Emil Săndoi.

„Ivan şi Bawab au marcat goluri foarte frumoase“

Strategul grupării din Bănie a apreciat pofta de gol arătată de Andrei Ivan în ultimul timp, dar şi dorinţa lui Thaer Bawab de a reveni la forma de anul trecut.
„Ivan, în ultimele meciuri, a fost cel mai bun jucător al nostru. Este un tânăr de mare perspectivă, cu un potenţial fantastic, şi e bine că a explodat în ultimele etape. Sper să continue ascensiunea până la finalul campionatului, dacă se poate. Şi golul lui Bawab a fost frumos. Aveam mare nevoie de golul lui. Şi Bawab avea mare nevoie de acest gol, pentru că nu a intrat atât de bine în joc. El a avut unele probleme şi să ştiţi că de o săptămână nu se antrenează. A avut un joc cu echipa naţională prin Bangladesh, a stat numai pe avioane, cu nopţi pierdute, deci pot spune că a acumulat multă oboseală în această săptămână. E foarte bine că a avut acea execuţie foarte frumoasă, a închis jocul, şi sper ca în perioada următoare şi el să-şi revină la potenţialul pe care-l avea în campionatul trecut“, a explicat Emil Săndoi.

Fanii, greu de mulţumit

Tehnicianul alb-albaştrilor nu este surprins că numărul spectatorilor de pe „Extensiv“ a fost mai mic la meciul cu CSMS Iaşi, a pus totul pe seama evoluţiilor şi rezultatelor mai slabe, dar speră să-i recâştige pe fani în scurt timp.
„Eram datori faţă de public. Aşa am şi încercat să-i motivez pe băieţi la şedinţa de dinainte de joc. Le-am spus că din cinci jocuri pe care le-am disputat până acum acasă nu reuşisem să acumulăm decât patru puncte. Este adevărat, cu un ghinion teribil, dar ce mai conta?! Au înţeles mesajul şi îmi pare bine că atâţia suporteri câţi au fost la stadion ne-au susţinut din primul şi până în ultimul minut, şi spre final chiar a fost o atmosferă frumoasă. Îi aşteptăm în continuare şi sperăm ca prin evoluţiile şi rezultatele pe care le avem să aducem din ce în ce mai mulţi la stadion. În viitorul apropiat încercăm să remediem din greşelile pe care le mai facem, dar cred că suntem pe drumul cel bun. Sperăm să avem un parcurs bun în continuare. Urmează un joc la Petrolul, apoi un meci în Cupa României şi vom încerca să obţinem maximum din acestea“, a încheiat Emil Săndoi.

Straton: Lumea ar trebui să vadă şi lucrurile pozitive pe care le facem

Legat de fani, portarul Cătălin Straton a fost surprins neplăcut de primirea pe care a avut-o din partea unor suporteri, care l-au apostrofat după ce a ratat penaltiul din meciul cu FC Viitorul, din Cupa Ligii. „Mă doare că sunt înjurat de unii suporteri. Nu cred că meritam să fiu înjurat pentru acel penalti ratat. Parcă eu n-aş fi vrut să marchez… Îi înţeleg că sunt supăraţi, dar lumea ar trebui să vadă şi lucrurile pozitive pe care le facem. Am apărat două penaltiuri la Constanţa şi întotdeauna îmi dau silinţa să am o evoluţie cât mai bună“, a spus Cătălin Straton, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS