16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGladiatorii au făcut ravagii la Sibiu

Gladiatorii au făcut ravagii la Sibiu

Costel Torcea a ieşit campion naţional la categoria master şi a câştigat şi concursul „Open“
Costel Torcea a ieşit campion naţional la categoria master şi a câştigat şi concursul „Open“

CS Gladiator Gym s-a prezentat cu o armată de sportivi bine pregătiţi la Campionatele Naţionale de la Sibiu, cucerind patru medalii de bronz şi trei de aur. În urma acestor rezultate, clubul craiovean, coordonat de campionul european Costel Torcea, se răsfaţă pe poziţia a doua a clasamentului din acest an, din aproximativ 180 de grupări afiliate la Federaţia Română de Culturism şi Fitness. Despre frumoasele victorii de la Sibiu am stat de vorbă cu numărul unu din club, Costel Torcea declarându-se, în sfârşit, satisfăcut de „prada“ sa şi a gladiatorilor săi.
GdS: Domnule Torcea, iată-vă din nou în frunte, cum ne-aţi obişnuit de atâţia ani. Cum a fost la Sibiu?
Costel Torcea: A fost Campionatul Naţional de Culturism Seniori, Senioare şi Masters şi este adevărat că am surprins plăcut din nou şi am fost în frunte! Am luat şapte medalii: trei de aur şi patru de bronz. Cele de bronz au fost obţinute de Alexandru Călin cu Mihaela Pasăre la perechi, Alexandra Verdeaţă – la culturism feminin peste 1,63 metri, apoi Mihaela Pasăre la individual culturism feminin masters. Cele de aur au fost obţinute de Alexandru Călin, campionul naţional la 75 kg, care a reuşit să-şi apere titlul şi de data aceasta, iar la categoria master, eu am ieşit campion naţional şi am câştigat şi concursul „Open“.
GdS: Vă văd binedispus, ceea ce înseamnă că sunteţi mulţumit de realizări, atât ca sportiv, cât şi ca antrenor.
C.T.: Ca antrenor sunt foarte mulţumit, având în vedere că micuţul nostru club a reuşit să încheie anul competiţional pe locul doi din cele 180 de cluburi afiliate la Federaţia Română de Culturism şi Fitness. Clasamentul este întocmit contabilizând numărul de medalii obţinute şi performanţele înregistrate pe plan intern.
GdS: A fost vreun rezultat sub aşteptări?
C.T.: Nu! După cum mă știți, niciodată nu-mi fac planuri pentru competiţia care urmează. Îmi doresc doar să fim în formă foarte bună şi mulţumirea mea sufletească este forma de concurs pe care competitorii mei o prind în ziua concursului. Cu acest prilej, vreau să le mulţumesc elevilor mei că au dat dovadă de seriozitate la antrenamente şi astfel putem să ne bucurăm cu toţii de rezultatele acestea bune, la un nivel de înaltă performanţă.

Torcea ridică ştacheta pentru anul viitor

GdS: În ceea ce vă priveşte, în vară aţi cucerit titlul european, nu aţi făcut pauză şi a venit un nou titlu naţional. Ce urmează?
C.T.: Într-adevăr, provocările au fost foarte mari. Trebuie să recunosc că atunci când vorbesc despre provocări nu mă refer neapărat la competiţie. Nu vreau să par lipsit de modestie, că mi-aş subestima adversarii de pe plan naţional. Când spun provocări, mă refer, în primul rând, la lipsa recuperării pe care am avut-o între Campionatele Europene şi Campionatele Naţionale. Acum urmează o serie de concursuri particulare, unde organizatorii obişnuiesc să cheme oamenii din fruntea culturismului românesc şi, spre fericirea mea, anul acesta sunt undeva acolo sus. Pentru sezonul viitor, dacă vorbim de un proiect de pregătire, o să încerc să-mi apăr titlul european şi în toamnă. Deja am început pregătirile. Vreau să merg la Campionatele Mondiale, unde să reprezint România cu succes.
GdS: Dar ca antrenor, ce v-aţi propus?
C.T.: Pregătesc doi sportivi pentru Campionatele Europene de anul viitor. Este vorba de Alina Duţă şi de Andrei Alexandrescu, campionul de la 75 kg, ambii la seniori. Alina revine după o pauză, a participat şi acum, a intrat în finala Campionatelor Naţionale de până la 1,63 metri, obţinând locul patru. Este o revenire destul de frumoasă, având în vedere accidentările pe care le-a avut în anii trecuţi. Alina îşi doreşte foarte mult să revină în vârf. Ea a fost vicecampioana Europei şi locul patru mondial şi va face tot posibilul să ne zâmbească din nou de pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Petre Popa, susţinătorul necondiţionat al „gladiatorilor“

GdS: Cum aţi fost primit la Sibiu, din postura de campion european?
C.T.: Dacă ar fi să vorbesc de modul în care sunt primit la competiţiile de culturism din România, ar însemna să mă laud. Sunt mândru că sunt campion european şi că am reprezentat România, iar cei care m-au primit au apreciat foarte mult performanţa mea şi le mulţumesc.
GdS: Şi de data aceasta aţi avut susţinerea puternică a prietenului dumneavoastră Petre Popa?
C.T.: În ultimii ani, pentru obţinerea frumoaselor rezultate de către CS Gladiator Gym, în spatele nostru a stat Petre Popa, un om de sport, cu o inimă de aur. Puţini sunt cei care ştiu că este unul dintre pionierii culturismului din Craiova şi chiar din Oltenia şi, deşi are 60 de ani, stă foarte bine din punct de vedere fizic. Nu ne uită niciodată! Îi mulţumim pentru ce a făcut pentru noi şi îl asigurăm că nu ne vom opri aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS