16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii înfruntă Viitorul fără Cârţu

Alb-albaştrii înfruntă Viitorul fără Cârţu

Sorin Cârţu (dreapta) a plecat de la CSU spunând că nu se mai simţea în largul lui. Colegul său, Emil Săndoi a plecat cu echipa la Ovidiu şi nu se ştie dacă va rămâne şi după jocul cu formaţia lui Hagi (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Sorin Cârţu (dreapta) a plecat de la CSU spunând că nu se mai simţea în largul lui. Colegul său, Emil Săndoi a plecat cu echipa la Ovidiu şi nu se ştie dacă va rămâne şi după jocul cu formaţia lui Hagi (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Jocul oscilant şi punctele puţine cucerite în acest sezon au condus la tensiuni în interiorul CS Universitatea Craiova, iar ieri s-a produs şi o ruptură la nivel de conducere tehnică.
Sorin Cârţu a avut ieri o discuţie mai aprinsă cu unul dintre finanţatorii CS Universitatea Craiova şi a decis să renunţe la funcţia de director tehnic al grupării din Bănie, rezilierea contractului realizându-se în condiţii amiabile.
Contactat telefonic de GdS, fostul atacant al Craiovei Maxima a declarat că nu se mai simţea în largul său la conducerea echipei de ceva vreme şi îl roagă pe Emil Săndoi să nu-l urmeze şi să continue munca începută în urmă cu un an.
„Am zis să-i lăsăm pe ăştia, pe Bergodi, Contra şi alţii, că tot ziceaţi voi că ne schimbă. M-am dat eu la o parte ca să terminăm cu speculaţiile. Nu s-a întâmplat nimic, a fost o reziliere amiabilă, care a venit din partea mea. Aşa am simţit eu că e mai bine, că mi s-a părut că creez un disconfort clubului, şi eu eram într-un anumit disconfort, şi e mai bine aşa. Emil rămâne la echipă şi profit de ocazia asta să îl rog să nu ia vreo decizie din asta de solidaritate. Trebuie să rămână în continuare şi să ducă mai departe această muncă, să o ducă până la sfârşit sau cât s-o putea. La mine este strict o chestie personală, de simţământ personal, pe care l-am avut în ultimul timp. Am trăit un disconfort care nu e în conformitate cu principiul meu de a antrena“, a declarat Sorin Cârţu, pentru GdS.

Săndoi conduce echipa contra puştilor lui Gică Hagi

Aflat în drum spre Constanţa cu echipa, Emil Săndoi a declarat că va sta pe bancă la meciul de astăzi, de la ora 19.00 (Digi Sport, Dolce Sport, Look TV), cu FC Viitorul, din optimile Cupei Ligii, dar apoi nu ştie dacă va continua la CS Universitatea Craiova.
„Noi am făcut ieri programul, am împărţit jucătorii şi nu ştiam absolut nimic. Am plecat la ora 9.00 spre Constanţa cu băieţii, iar ei, cei care au rămas acasă, trebuia să facă antrenament la 10.30 şi la 16.00. Între timp m-au sunat şi pe mine că nu ştiu ce discuţii au fost pe la club şi s-a ajuns la demisia lui Sorin. Nu ştiu exact ce s-a întâmplat. Deci, noi am împărţit echipa şi au mai rămas acasă nişte jucători care trebuia să se antreneze cu Sorin Cârţu şi Cornel Blejan, fiind vorba despre Bălgrădean, Rocha, Vătăjelu, Mateiu, Băluţă, ăştia care au jucat mai mult. Am încercat să vorbesc cu Sorin, dar n-am reuşit, a tot sunat ocupat şi… Pe mine m-a sunat Mihai Rotaru (unul dintre finanţatori – n.r.) şi mi-a spus, dar recunosc că nici nu mă gândeam la aşa ceva. Dacă voi continua? Da, păi ce să fac, să mă dau jos din autocar? După meciul cu FC Viitorul vedem ce va fi, nu m-am gândit, pentru că am aflat abia acum un sfert de oră. Să treacă acest meci şi vom vedea“, a declarat Emil Săndoi, pentru GdS.

N-au uitat „lecţia” din etapa a 6-a

În ceea ce priveşte întâlnirea cu FC Viitorul, jucătorilor de la CS Universitatea Craiova li se oferă prilejul de a se revanşa în faţa suporterilor pentru înfrângerea suferită în disputa din etapa a şasea din Liga I, când gaşca lui Gică Hagi s-a impus pe „Extensiv“ cu 2-1. În acest sens, Viorel Ferfelea a punctat că el şi colegii săi vor face tot ce-i posibil pentru calificarea în sferturile competiţiei KO.
„Am vrea să ne revanşăm faţă de FC Viitorul. Îmi doresc să facem un joc bun şi să ne calificăm în faza următoare. Este un prilej să o luăm pe scurtătură şi să ajungem într-o finală de Cupă sau o semifinală. Ar fi OK şi pentru imagine, şi pentru echipă să jucăm o fază superioară a Cupei Ligii. Nici un meci nu seamănă cu altul, fiecare are istoricul lui şi se poate întâmpla orice. Să sperăm că s-au terminat ghinioanele în meciul cu FC Voluntari din campionat şi că am început o perioadă mai bună. Trebuie să urcăm în clasament în Liga I şi să mergem mai departe în Cupa Ligii şi în Cupa României“, a punctat Viorel Ferfelea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS