16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii au amânat calificarea la Euro

Tricolorii au amânat calificarea la Euro

Gabi Torje a fost unul dintre cei mai periculoşi jucători ai României în meciul de la Budapesta
Gabi Torje a fost unul dintre cei mai periculoşi jucători ai României în meciul de la Budapesta

Naţionala de fotbal a României a remizat vineri seară, scor 0-0, la Budapesta, cu Ungaria, într-o partidă viu disputată, contând pentru etapa a 7-a din grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2016, găzduit de Franţa.

România: Tătăruşanu – Papp, D. Grigore, Chiricheş, Raţ – Prepeliţă, Hoban – Adr. Popa (’69, Chipciu), Sânmărtean (’78, Budescu), Torje (’90, Maxim) – Keşeru. Selecţioner: Anghel Iordănescu.

Ungaria: Kiraly – Fiola, Juhasz (’24, Guzmics), Kadar, Leandro – Stieber (’88, Priskin), Elek, Toszer, Dzsudzsak – Szalai, Nikolic (’70, Nemeth). Selecţioner: Bernd Storck.

Cartonaşe galbene: Toszer ’48, Leandro ’68, Szalai ’63 / Popa ’21, Chiricheş ’50, Keşeru ’63, Chicpiu ’72.

Au arbitrat: Felix Brych – Mark Borsch, Stefan Lupp – Bastian Dankert, Marco Fritz; Rafael Foltyn (Germania).

În urma cartonaşului galben primit, Chipciu va fi suspendat la meciul cu Grecia de luni.

La această partidă au fost prezenţi circa 1.000 de suporteri români.

În celelalte două meciuri ale grupei F s-au înregistrat următoarele rezultate: Grecia – Finlanda 0-1, Insulele Feroe – Irlanda de Nord 1-3.

După şapte etape desfăşurate, clasamentul grupei F este următorul: 1. Irlanda de Nord 16 puncte (golaveraj 11-5), 2. România 15 (7-1), 3. Ungaria 12 (5-3), 4. Finlanda 7 (6-8), 5. Insulele Feroe 6 (5-11), 6. Grecia 2 (2-8).

Următorul meci al naţionalei României va avea loc luni, de la ora 21.45, pe Arena Naţională, în compania Greciei.

 

Anghel Iordănescu, împăcat cu remiza

 

Selecţionerul României, Anghel Iordănescu, s-a declarat mulţumit de egalul obţinut în Ungariei, punctând că nu crede că pierderea primului loc în grupă este o tragedie, obiectivul fiind, în continuare, calificarea la CE.

„Rezultatul pare unul normal, în sensul că echipa noastră a avut o primă repriză bună, în care am avut iniţiativa, am controlat jocul, am avut o posesie prelungită, dar am suferit, pe undeva, la finalizare. N-aş spune că Ungaria e o echipă de bătut, pentru că nu e uşor să joci împotriva unei formaţii care vrea să câştige, care are un gabarit impresionant şi care are suporteri fanatici. Nu cred că ne-a lipsit curajul, am făcut un joc bun, în special prima repriză. Am stat bine tactic în teren, din păcate n-am reuşit să avem ocazii”, a spus Iordănescu, la TVR 1. „Poate trebuia să atacăm mai mult. Nu cred că trebuie să fim primii în grupă, noi trebuie să ne îndeplinim obiectivul şi să ne calificăm la Euro. Se poate să pierdem calificarea, pentru că avem un meci greu împotriva Greciei, una dintre cele mai bune echipe din grupă. Jucătorii noştri nu rezistă fizic atunci când joacă la intervale aşa de scurte”, a încheiat selecţionerul României.

 

Raţ: E un rezultat negativ

 

Căpitanul României, Răzvan Raţ, consideră că remiza aceasta cu Ungaria nu este un echitabilă, fiind nemulţumit cu pierderea primei poziţii din clasament.

„Nu aş considera un rezultat echitabil, mai ales pe final am avut ocazii de a marca, puteam obţine mai mult de la acest joc. Una peste alta, 0-0 e un rezultat negativ, trebuie să vedem, însă, şi partea bună a lucrurilor, dar plecăm cu părere de rău pentru că e un punct. A fost mai uşor decât ne-am aşteptat, ungurii nu au o echipă de temut, dar cred că au fost multe lucruri care n-au mers la noi. Nu fac analiza meciului, dar erau lucruri care puteau merge mai bine. E un semnal de alarmă, am pierdut şefia clasamentului. Mai avem un meci greu cu Grecia, care n-are ce pierde, dar e o echipă care poate pune pericol”, a subliniat Răzvan Raţ.

 

Keşeru: Am controlat jocul

 

Atacantul Claudiu Keşeru este de părere că România merita victoria la Budapesta, dar este convins că reprezentativa noastră va reveni pe primul loc al grupei după meciul cu Grecia.
„Ne-a lipsit poate puţină precizie. Dacă merita cineva să câştige, clar eram noi cei care meritam acest lucru. Am controlat jocul. La sfârşitul campaniei va conta cine va fi calificat, nu locul din grupă. Vom reveni pe primul loc după meciul cu Grecia. Trebuie să fim precauţi, dar din păcate nu cred că mai au şanse de calificare. Mai avem nevoie de o victorie. La acea lovitură liberă trebuia să prind poarta cel puţin”, a declarat Keşeru.

 

Rezultatele de vineri din preliminariile CE din 2016

Grupa D: Georgia – Scoţia 1-0, Germania – Polonia 3-1, Gibraltar – Irlanda 0-4.

Grupa F: Insulele Feroe – Irlanda de Nord 1-3, Grecia – Finlanda 0-1, Ungaria – România 0-0.

Grupa I: Danemarca – Albania 0-0, Serbia – Armenia 2-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS