10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportÎnvingeţi Ungaria!

Învingeţi Ungaria!

Gabriel Torje crede că spectatorii unguri nu îi vor inhiba pe el și pe colegii săi
Gabriel Torje crede că spectatorii unguri nu îi vor inhiba pe el și pe colegii săi

Naţionala de fotbal a României susţine astăzi, de la ora 21.45 (TVR), la Budapesta, o partidă în compania Ungariei, contând pentru etapa a 7-a din grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2016. O victorie astăzi şi una luni, cu Grecia, pe „Arena Naţională“, ar simplifica enorm ecuaţia calificării la turneul final, lucru conştientizat şi de selecţionerul Anghel Iordănescu. „Suntem încrezători, vrem să avem o prestaţie bună pentru că în meciurile cu Ungaria şi Grecia s-ar putea decide soarta calificării“, a spus tehnicianul, arătându-se îngrijorat de indisponibilităţile din lot (Gabriel Torje, Vlad Chiricheş şi Steliano Filip). „Doi dintre jucători, Tătăruşanu şi Torje, au venit foarte târziu şi nu au participat la antrenamentul de luni. Torje are probleme de sănătătate, are câteva copci unde a fost lovit la cap. Legat de jucătorii care nu au intrat în programul echipei naţionale, Steliano Filip şi Chiricheş, ei nu au făcut antrenament cu noi, nici luni şi nici marţi. Au avut program separat, dar sperăm să-i avem apţi la ora jocului“, a spus „Generalul“.

Burleanu vrea măcar un punct la Budapesta

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că obiectivul echipei naţionale în partida cu Ungaria este victoria, dar a precizat că şi un rezultat de egalitate este pozitiv, având în vedere situaţia din grupa F. „Suntem foarte încrezători, obiectivul naţionalei este victoria în acest meci. Spun că suntem încrezători pentru că avem cei mai buni jucători în lot şi suntem foarte siguri de prestaţia pe care o vor avea. Bineînţeles că ar fi bună şi o remiză, un meci egal este un rezultat pozitiv. Dar atitudinea noastră, mai ales că suntem pe primul loc şi în top zece la nivel internaţional, este să câştigăm la Budapesta cele trei puncte“, a spus Burleanu.
Preşedintele FRF se teme de posibilele incidente pe care le-ar putea provoca suporterii maghiari, dar speră ca autorităţile de la Budapesta să controleze situaţia: „Nu e o atmosferă pe care ţi-o doreşti pe un stadion. Noi suntem preocupaţi şi de situaţia suporterilor noştri care fac această deplasare, nu doar de joc. De aceea ne-am asigurat împreună cu autorităţile statului român să nu avem surprize neplăcute. Ne dorim să nu se întâmple nimic neplăcut. Nu mă tem de incidente din partea suporterilor români, ci din partea suporterilor maghiari. Cum autorităţile din România au depus toate eforturile la Bucureşti să nu se întâmple incidente de acest tip, îmi doresc ca şi autorităţile maghiare să facă acelaşi lucru“.

Torje: Noi suntem tehnici

Mijlocaşul Gabi Torje (25 de ani) ştie exact ce va face diferenţa dintre România şi Ungaria. „Sperăm să facem un meci mare vineri (astăzi) şi să câştigăm cele trei puncte. Cu ele, cred că suntem 90% calificaţi. Nu joacă publicul, pe teren suntem 11 la 11. Dacă vom fi peste ei ca joc, sunt de părere că publicul se va potoli. Ungaria şi-a dominat adversarii prin forţă şi devotament, noi suntem şi tehnici şi trebuie să profităm de acest lucru şi să ne facem jocul. Statistica nu joacă vineri. Trebuie să jucăm noi, suntem 11 contra 11 şi trebuie să demonstrăm că suntem peste ei. Trebuie să mergem acolo şi să fim convinşi că suntem o echipă valoroasă şi să facem tot ce putem să câştigăm“, a punctat Gabriel Torje.
După disputarea a şase etape din Grupa F, clasamentul este următorul: 1. România – 14 puncte, 2. Irlanda de Nord – 13 puncte, 3. Ungaria – 11 puncte, 4. Insulele Feroe – 6 puncte, 5. Finlanda – 4 puncte, 6. Grecia – 2 puncte.

Preliminarii CE din 2016

Programul meciurilor de astăzi, din preliminariile CE din 2016:
ora 19.00: Georgia – Scoţia; ora 21.45: Danemarca – Albania, Germania – Polonia, Gibraltar – Irlanda, Grecia – Finlanda, Insulele Feroe – Irlanda de Nord, Serbia – Armenia, Ungaria – România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS