10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele craiovene caută primele puncte în Brăila

Handbalistele craiovene caută primele puncte în Brăila

La şedinţa foto, jucătoarele şi staff-ul au fost cu zâmbetul pe buze şi aşa speră să fie şi după primul meci din campionat
La şedinţa foto, jucătoarele şi staff-ul au fost cu zâmbetul pe buze şi aşa speră să fie şi după primul meci din campionat

După un sezon de excepție pe care l-a încheiat pe locul cinci și a obținut calificarea în Cupa Cupelor, echipa feminină de handbal SCM Craiova debutează sâmbătă în ediția 2015-2016 a Ligii Naționale, având un obiectiv mai îndrăzneț ca niciodată, locurile 3-5. Cu un lot schimbat, dar și cu o antrenoare nouă, Simona Gogârlă, formația din Bănie va disputa meciul inaugural în deplasare, cu Dunărea Brăila (ora 16.00, DigiSport 2).
În pauza competițională, SCM Craiova nu a avut prea multe victorii și nici evoluții prea convingătoare în amicale, lucru recunoscut și de jucătoarea Carmen Șelaru. Handbalista care evoluează de câțiva ani în Bănie este încrezătoare că exprimarea echipei va fi alta în partidele oficiale.
„Sperăm să facem o figură frumoasă în prima etapă, deși în amicale nu am prea avut victorii și evoluții foarte bune. Îmi doresc să pornim cu dreptul în campionat. Ne motivează foarte mult obiectivul, încercăm să ne depășim limitele și să-l îndeplinim. Probabil ne vom bate cu Ploiești, Brăila, Roman. Îmi doresc ca iubitorii handbalului din orașul nostru să ne fie alături ca și până acum“, a spus Carmen la finalul ședinței foto de prezentare a noului echipament care a avut loc joi dimineață la Sala Polivalentă.
Dana Băbeanu a revenit la Craiova, după ce acum trei sezoane jucase în Bănie, sub formă de împrumut de la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Acum, Băbeanu vine de la HCM Roman cu o mare dorință de a obține o clasare cât mai bună cu SCM. „Începem campionatul cu gânduri bune. Suntem dispuse la efort, deci hai la muncă! Încercăm să obținem fiecare punct posibil. La Brăila mergem cu gândul la victorie“, a spus Băbeanu. Jucătoarea s-a relaxat la ședinta foto: „A fost plăcut. Cărei fete nu-i place să stea la poze? Acum am stat relaxate, pentru că în timpul partidelor este o adevărată luptă, nu este mult timp de zâmbit. Sper să nu-i dezamăgim pe fanii noștri“.

Gogârlă: Mergem cu gânduri îndrăznețe

Simona Gogârlă a fost adusă în vară în locul cuplului de antrenori Aurelian Roșca și Gheorghe Sbora. Aceasta speră într-un debut cu dreptul în noul sezon în fața unei formații puternice, pregătită în acest sezon de Costică Buceschi. „Mergem cu gânduri mari, îndrăznețe, sperăm să facem un meci foarte bun. Fetele sunt mobilizate și sperăm să ieșim de pe teren cu capul sus și zâmbetul pe buze. Contează foarte mult primul meci, mai ales că jucăm și în deplasare. Brăila a adus două jucătoare tinere, ambițioase, Tiron și Pârvuț, care au evoluat la Craiova în sezonul trecut. Pe lângă ele, din vechea gardă au rămas Moldovan și Horjea, handbaliste cu experiență foarte mare. Noi încercăm ca prin atitudinea noastră, voință și răutate să reușim să facem un rezultat cât mai bun“, a menționat tânăra antrenoare.
Ea a admis că încă așteaptă să completeze lotul cu o jucătoare, iar în ceea ce o privește pe norvegianca Ane Eidem, absentă la ședința foto, Gogârlă a spus că „este la recuperare, nu știu să vă spun mai multe“.
Tot sâmbătă se mai dispută partidele: Rapid București – CSM Ploiești, HCM Vâlcea – Corona Brașov (17.45, Digisport), Alba Sebeș – Unirea Slobozia, iar duminică vor avea loc meciurile Măgura Cisnădie – CSM București (12.00, DigiSport) și HCM Baia Mare – U Cluj (16.30, DigiSport). Partida HC Zalău – HCM Roman s-a disputat vineri seară“, după închiderea ediției. După cum se poate vedea, Liga Națională va fi tot cu 14 echipe ca în sezonul precedent. Diferenţa este cea a sistemului de desfăşurare. Nu va mai fi cu tur-retur şi cu play-off şi play-out, ci doar cu tur-retur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS