22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii vor să o răpună pe Dinamo

Gorjenii vor să o răpună pe Dinamo

Atacantul Mihai Roman este pregătit să perforeze poarta echipei dinamoviste
Atacantul Mihai Roman este pregătit să perforeze poarta echipei dinamoviste

Preşedintele formaţiei Pandurii Târgu Jiu, Narcis Răducan, are „frisoane“ când se gândeşte la dubla întâlnire cu Dinamo de la Severin, prima în campionat, programată sâmbătă, de la ora 21.00 (Digi Sport / Dolce Sport), a doua în optimile Cupei Ligii, pe 9 sau 10 septembrie. Conducătorul gorjenilor îşi doreşte victorii în faţa „câinilor“, iar pentru asta face apel şi la publicul severinean, sperând să fie mai „cald“ cu trupa lui Edi Iordănescu.
„Vin meciurile cu Dinamo, primul sâmbătă, în campionat şi trebuie să ne impunem. Urmează o pauză de câteva zile şi vom merge câteva zile la Braşov, unde preconizăm să mai punem la punct pregătirea jucătorilor, mai ales a celor care au venit mai târziu. Apoi ne vizitează iarăşi Dinamo la Severin, aşa că o să tot visăm câinii roşii în perioada următoare. Staff-ul tehnic lucrează intens, analizează echipa Dinamo din acest sezon şi sper să ieşim cu bine din ambele partide. Nu aş vrea să mă hazardez în pronosticuri, pentru că meciurile cu Dinamo sunt dificile. Într-adevăr, avem un ascendent moral, pentru că anul trecut totul a fost perfect pentru noi, dar acum nu se ştie ce va fi, pentru că e un club cu tradiţie, a început bine campionatul şi au un antrenor cu mare experienţă. Cred că suntem superiori ca lot, iau în calcul că jucăm şi acasă, deşi nu simţim pe deplin acest lucru, deci avem un uşor avantaj, dar nu ne dă dreptul să-i tratăm de sus. Va fi un meci foarte greu şi eu sper să-l câştigăm. Am înţeles că la meciul cu Steaua era greu să ţină cineva cu noi, am înţeles că şi la meciul cu CS Universitatea Craiova va fi foarte greu să ţină cineva cu noi, atunci sperăm ca măcar cu Dinamo lumea să fie alături de noi. Dacă oltenii vor ţine cu Dinamo la un meci cu noi, atunci totul e la pământ“, a declarat Narcis Răducan.

Edi Iordănescu a ordonat victoria

La rândul său, antrenorul principal al pandurilor, Edi Iordănescu, le-a cerut elevilor săi să fie precauţi cu Dinamo şi consideră mult mai importantă disputa contra „câinilor“ din campionat, decât cea din Cupa Ligii.
„Întâlnim o echipă care are un debut de campionat foarte bun, un adversar care, până în momentul de faţă, este neînvins. Mai mult, are cea mai bună apărare din Liga I, cu doar două goluri primite în opt etape, iar asta înseamnă că Dinamo are şi organizare de joc. Plus că, fiind pe podiumul clasamentului, nu are cum să nu îi confere un moral şi un tonus deosebit. Deci, sunt sigur că vom întâlni o echipă determinată. Chiar dacă şi pe noi ne motivează ultimele trei rezultate directe din sezonul trecut, sunt sigur că acum vor sta lucrurile altfel. Contează mai puţin ce a fost, datele problemei vor fi cu totul altele sâmbătă“, a spus tehnicianul gorjenilor.
„Întotdeauna meciul care urmează e cel mai important, dar de data aceasta meciul din campionat cu Dinamo chiar este cel mai important. Acum este mai important decât cel din Cupa Ligii. Noi pregătim cu încredere acest joc, vrem să obţinem toate cele trei puncte şi asta trebuie să facem. Tot ce ne dorim este să le provocăm celor de la Dinamo prima înfrângere. Asta ar însemna, practic, încă un pas mare spre îndeplinirea obiectivului. Încet-încet, clasamentul pare că se rupe în două, iar pentru noi este foarte important să avem continuitate în rezultate pozitive. Trebuie să adunăm cât mai multe puncte pentru că în acest nou sistem competiţional, în decembrie deja o să ştim pe ce drum mergem“, a completat Edi Iordănescu.
Pandurii nu-i vor avea la dispoziţie pe Wellington (accidentat) şi pe Mrzljak (suspendat), însă Edi Iordănescu poate apela cu încredere la Mihai Roman, Paul Anton şi Kalouta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS